iOS 18.0.1 Güncellemesi Geliyor! Yenilikler Neler?

campaign-image

Geçtiğimiz günlerde, Apple’a oldukça yakın olan kaynaklardan biri, Apple’ın iOS 18.0.1 güncellemesini test ediyor olabileceğini belirtti. iOS 18.1 sürümünden önce yayınlanması planlanan bu güncellemeyle birlikte, kullanıcı deneyimlerini olumsuz etkileyen bazı hatalar düzeltilecek. İşte iOS 18.0.1 güncellemesi ile gelecek hata düzeltmeleri!

iOS 18.0.1 Güncellemesi Yolda!

Önümüzdeki hafta kullanıma sunulması beklenen iOS 18.0.1 sürümü, başta iPhone 16 Pro ve Pro Max olmak üzere birçok iPhone modelinde karşılaşılan dokunmatik ekran sorununu çözüme kavuşturabilir. Bununla birlikte, iMessage uygulamasından gelen bazı mesajlar doğrultusunda Apple Watch’ların çökmesi sorunu da bu ara güncellemeyle giderilebilir.

iOS 18.0.1 ile Gelecek Yenilikler

iOS 18.0.1 güncellemesi ile birlikte iPadOS 18.0.1 sürümünün de yayınlanacağını düşünüyoruz. Apple iPad Pro sahiplerinin bildiği üzere, iPadOS 18 sürümünün yüklü olduğu M4 işlemcili iPad Pro modelleri kullanılmaz hale gelebiliyordu. Ancak ara güncellemeyle bu sorunun da ortadan kalkması bekleniyor.

Apple, bazı durumlarda yayınladığı ara güncellemelerle olumsuz deneyimleri düzeltebiliyor. Ancak bu güncellemenin hangi tarihte geleceği henüz kesin olarak bilinmiyor.

iOS 18.0.1 Ara Güncellemesi Nasıl Yüklenir?

  1. İlk olarak iPhone’un “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ayarlar uygulaması içerisindeki “Genel” bölümüne dokunun.
  3. iPhone genel ayarlar menüsünde “Yazılım Güncelleme” sekmesine girin.
  4. Eğer bir güncelleme varsa “Şimdi Yükle” butonuna dokunun ve yeni sürümü indirmeye başlayın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, iOS 18.0.1 sürümü telefonunuza inmiş olacaktır. İndirme işleminin ardından, yeni güncellemenin kurulumunu tamamlayarak iPhone’unuzu daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

iOS 18.0.1 Ara Güncellemesi Nasıl Yüklenir?

Apple tarafından yayınlanan ara güncellemelerin boyutları genellikle çok yüksek olmuyor. Yine de her ihtimale karşı, iPhone’unuzda 5-10 GB aralığında kullanılabilir alan bırakmayı unutmayın. Ayrıca, güncelleme işleminin yarıda kesilmemesi için şarj seviyesinin %50’nin üzerinde olmasına özen gösterin.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone kullanıcılarının sorunlarına çözüm olan iOS 18.0.1 güncellemesi ile gelecek yenilikler hakkında bilgilere yer verdik. iOS 18.1 kararlı sürümü yayınlanmadan önce ara güncellemeyi yüklemek, karşılaşılan sorunların çözümü konusunda yeterli olacaktır. Yeni iOS sürümünü destekleyen yenilenmiş iPhone modellerine https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Getmobil’de satılan yenilenmiş telefon modellerini 12 ay taksitle ve Getmobil güvencesi ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar