iOS 18.1 Çıkış Tarihi Belli Oldu!

campaign-image

Kısa süre önce kullanıma sunulan iOS 18 işletim sistemi, iPhone 16 serisi başta olmak üzere birçok iPhone modelinin performansını iyileştiriyor. Bu sürümün ardından birçok kullanıcı, yapay zeka özelliklerine sahip olan iOS 18.1 güncellemesini merakla beklemeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Mark Gurman, güncellemenin ne zaman yayınlanacağını paylaştı. Peki, iOS 18.1 çıkış tarihi ne zaman? Yeni sürümle gelecek özellikler neler?

iOS 18.1 Çıkış Tarihi Açıklandı!

Dünya genelinde iPhone kullanıcıları tarafından merak edilen iOS 18.1 güncellemesi, 28 Ekim 2024 tarihinden itibaren indirilebilecek. Yeni işletim sistemiyle birlikte bazı iPhone modellerinde yapay zekâ özellikleri kullanılabilecek. iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 serisinden bir modele sahip olanlar, iOS 18.1 güncellemesini yükleyerek AI destekli işlemleri gerçekleştirebilecekler.

iOS 18.1 Yapay Zeka Özellikleri

iOS 18.1 güncellemesiyle birlikte tüm Apple Intelligence özellikleri kullanıma sunulmayacak. Ancak yapay zekâ sayesinde metinler yeniden yazdırılabilecek, özetler çıkarılabilecek ve düzeltmeler yapılabilecek. Ayrıca, iPhone’un sesli asistanı Siri üzerinde de değişiklikler olacak.

iOS 18.1 Yapay Zeka Özellikleri

28 Ekim tarihinde kullanıma sunulacak iOS 18.1 sürümündeki Apple Intelligence ile fotoğraflar düzenlenebilecek. Kullanıcılar, çektikleri fotoğraflarda istemedikleri nesneleri kolayca kaldırabilecekler. Metin tabanlı girdilerle görsel oluşturabilen Image Playground ise ne yazık ki bu sürümde yer almayacak.

Aynı zamanda, kullanıcıların girdikleri metinlerle emojiler oluşturabilmelerini sağlayan Genmoji özelliği de bir sonraki güncellemede yer alacak. Daha gelişmiş özelliklere sahip Siri’nin ise 2025 yılının başlarında yayınlanacak bir yama ile kullanılabileceği düşünülüyor.

iOS 18.1 Güncellemesi Nasıl Yüklenir?

iOS 18.1 güncellemesini yüklemek için öncelikle cihazın yeterli depolama alanına sahip olması gerekiyor. Ayrıca, yeni özelliklerin sorunsuz bir şekilde indirilebilmesi için internet bağlantısında herhangi bir kesinti olmamalıdır. Bunun yanı sıra, şarj seviyesi de %50 ve üzerinde olmalıdır. Güncelleme için hazırlıklar tamamlandıktan sonra:

  1. İlk olarak iPhone’un ana ekranındaki “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ardından “Genel” sekmesine girin.
  3. Genel ayarlar sayfasında “Yazılım Güncelleme” butonuna dokunun.
  4. iOS 18.1 güncellemesini yüklemek için “Şimdi İndir” butonuna dokunup işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  5. Son olarak kurulum işlemini tamamlamak için “Şimdi Yükle” butonuna dokunun.

Sonuç

Bu yazımızda iOS 18.1 çıkış tarihine yer verdik. Yeni güncellemeyi yükleyerek iPhone’unuzun hem performansını hem de güvenliğini artırabilirsiniz. Ayrıca, iOS 18’i destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar