iPhone Capture Butonu Nedir? Ne İşe Yarar?

campaign-image

Apple’ın bu yıl piyasaya sunacağı iPhone 16 serisinde bulunan yenilikçi teknolojiler, kullanım alışkanlıklarını değiştirecek. Önceki nesilde bulunan eylem düğmesine ek olarak, yeni iPhone 16 serisinde bir de capture butonu yer alacak. Peki, iPhone capture butonu nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Hadi, merak edilen soruların yanıtlarına göz atalım.

iPhone Capture Butonu Nedir?

iPhone 16 serisinin tamamında yer alacak Capture butonu, kullanıcıların fotoğraf ve video çekimlerini daha rahat yapmasını sağlayan yeni bir düğmedir. Bu düğme cihazın sağ tarafında konumlandırılmıştır. Kullanıcılar bu düğme üzerinden fotoğraf ve video çekimi sırasında bazı işlemleri daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

iPhone 16 modellerindeki Capture butonu, dokunma hareketini ve basınç algılama özelliklerine sahiptir. Bu da kullanıcıların istedikleri işlemleri gerçekleştirmek için buton üzerinde kaydırma hareketi yapabileceği ve doğrudan butona basabileceği anlamına geliyor.

iPhone Capture Butonu Ne İşe Yarar?

iPhone Capture butonu, cihazda bulunan kamera fonksiyonlarının daha verimli kullanılmasına destek olacak. Bir önceki nesillerde birkaç dokunma hareketi ile yapılan işlemler artık Capture butonu üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu butonun yapabildikleri arasında; çekim sırasında zoom yapma, netlik ayarını değiştirme veya fotoğraf çekme gibi işlemler yer alıyor.

iPhone Capture Butonu Ne İşe Yarar?

iPhone 16 serisinde yer alacak Capture butonu, üçüncü parti araçlar arasında köprü görevi de görecek. Kullanıcılar, satın almak istedikleri eşyaları doğrudan bu butona tıklayarak Google’da arayabilecekler. Bunun yanı sıra, karmaşık problemlerin çözümlerini ChatGPT’ye sormak için de kullanılabilecek.

iPhone Capture Butonu Nasıl Kullanılır?

  • Tek Tıklama: Kamera uygulamasını veya üçüncü parti uygulama açar. Kamera uygulaması açıkken tek tıklandığında ise fotoğraf çeker.
  • Basılı Tutma: Kamera uygulamasını açarak video kaydı başlatır.
  • Hafif Basma: Kamera uygulaması açıkken butona hafif basıldığında yakınlaştırma gibi kontrolleri açar.
  • İki Defa Hafif Basma: Kamera uygulamasında butona iki defa hafif basıldığında pozlama ve alan derinliği ayarlarının yapılmasını sağlayan menüyü açar.
  • Dokunma: Dokunma hareketiyle birlikte ayar seçeneklerini açar. Ayrıca yakınlaştırma, pozlama ve alan derinliği ayarları arasında geçiş yapar.
iPhone Capture Butonu Nasıl Kullanılır?

Bu yılın sonlarına doğru Capture butonu, yeni görsel zeka özellikleriyle uyumlu bir şekilde çalışabilecek. Kullanıcılar, kamera uygulamasını açıp telefonu bir nesneye doğrulttuğunda, kadraja giren nesne hakkında detaylı bilgilere Capture butonuna tıklayarak ulaşabilecekler. Örneğin, iPhone 16’da kamera uygulamasını açıp bir restoran markasına doğrultulup Capture butonuna basıldığında, o restoranın puanı, yorumları ve açık olduğu saatler gibi detaylar cihazın ekranında görünebilecek.

Sonuç

Bu içeriğimizde, iPhone Capture butonu ile ilgili tüm detaylara değindik. Yazılımsal olarak bir problem olmazsa, bu düğmenin birçok kullanıcının işlerini kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Özellikle yapay zeka uygulamalarına da Capture düğmesi üzerinden erişim sağlanabilmesi, iPhone 16 serisinin daha rahat bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

İlgili Bloglar