iPhone Göz Takibi Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

campaign-image

Apple’ın en büyük güncellemesi olarak adlandırılan iOS 18, iPhone’ların daha verimli çalışmasını sağlayacak özellikler içeriyor. Bu özelliklerden biri de göz takip sistemidir. Ancak bu sistem henüz yeni olduğu için düzgün çalışma sorunları yaşanabiliyor. Bu yazımızda, iPhone göz takibi çalışmıyor sorunu için çeşitli çözüm yöntemlerine yer vereceğiz.

iPhone Göz Takibi Neden Çalışmaz?

iOS 18 güncellemesi ile gelecek olan iPhone göz takip sistemi, telefonun yalnızca göz ile kullanılmasını sağlayacak. Bu özellik, kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayacak. Şu anda iOS 18.1 public beta sürümü ile bu özelliği deneyimlemek isteyen bazı kullanıcılar göz takip sistemini çalıştıramadıklarını raporladı. Peki, iPhone göz takibi neden çalışmaz?

iPhone göz takibi çalışmama sorunu çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunlar arasında ön kamera arızası, güncel olmayan iOS sürümü ve kameranın kirli olması gibi nedenler yer alır. Peki, bu sorun nasıl çözülür?

iPhone Göz Takibi Çalışmıyor Sorunu Çözüm Yöntemleri

  • Kamerayı Temizlemek
  • En Güncel iOS 18 Sürümünü Yüklemek
  • iPhone’u Yeniden Başlatmaya Zorlamak
  • Tüm Ayarları Sıfırlamak
  • Teknik Servis ile İletişime Geçmek

Kullanıcılar, yukarıda yer verdiğimiz çözüm yöntemleri arasından kendilerine uygun olanı kullanarak iPhone göz takibi çalışmıyor sorununu ortadan kaldırabilir. Hadi, bu çözüm yöntemlerine daha yakından göz atalım.

Kamerayı Temizlemek

iPhone göz takibi çalışmıyorsa, ön kameranın üzeri tozlanmış olabilir. Kameranın önündeki tozlar veya lekeler, kullanıcıların gözünü doğru şekilde algılayamayabilir. Bu sorunu çözmek için, ekrana zarar vermeden mikrofiber bez kullanarak temizlik yapılmalıdır.

iPhone Göz Takibi Çalışmıyor Ön Kamerayı Temizlemek

En Güncel iOS 18 Sürümünü Yüklemek

Eğer iPhone’un Erişilebilirlik ayarları içerisindeki göz takibi özelliğinde sorun varsa, telefona en güncel iOS 18 sürümünü yüklemek sorunu çözebilir. Bu özelliğin sorunsuz bir şekilde çalışması için iOS 18.1 versiyonu yüklenmelidir.

Güncellemeyi hatasız kurmak için, iPhone’da gerekli depolama alanının bulunduğundan emin olunmalıdır. Ayrıca, güncelleme sırasında internet bağlantısının kesilmemesi de önemlidir.

iPhone’u Yeniden Başlatma Zorlamak

Çoğu kullanıcı, iPhone’u uzun süre boyunca kapatmadığı için çeşitli sorunlarla karşılaşır. Kullanıcıların iPhone’larda karşılaştığı birçok sorunun çözümü, telefonu yeniden başlatmaktır.

iPhone’u Yeniden Başlatma Zorlamak

iPhone yeniden başlatıldığında, arka plandaki gereksiz hizmetler kapatılır. Bu da göz takip sistemi gibi özelliklerin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Tüm Ayarları Sıfırlamak

iPhone göz takibi çalışmıyor ise telefondaki bazı ayarların düzgün bir şekilde yapılandırılmamış olabilir. En son hangi ayarı değiştirdiğini hatırlamayan kullanıcılar, telefondaki tüm ayarları sıfırlayarak bu sorunu çözebilir.

iPhone’un tüm ayarlarını sıfırlamak için:

  1. Öncelikle Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Genel bölümüne girin ve sayfanın en altındaki “Sıfırla” butonuna dokunun.
  3. Ardından “Tüm Ayarları Sıfırla” seçeneğine dokunun.
  4. Sizden istenen şifreyi girin.
  5. Son olarak “Tüm Ayarları Sıfırla” seçeneğine tekrar dokunarak işlemi tamamlayın.

Teknik Servis ile İletişime Geçmek

iPhone göz takip sistemi hem ön kamera hem de Apple Intelligence ile birlikte çalışmaktadır. Yukarıdaki yöntemler sorunu çözmek için yeterli olmadıysa, ön kamerada donanımsal bir sorun olabilir.

Teknik Servis ile İletişime Geçmek

Böyle bir durumda, cihaza zarar vermemek için mutlaka teknik servis ile iletişime geçilmelidir. Eğer ön kamerada bir sorun varsa, cihaz teknik servise gönderildiğinde değişimi yapılır. Bu da sorunun kesin çözümü olacaktır.

Sonuç

Bu yazımızda iPhone göz takibi çalışmıyor sorunu çözüm yöntemleri ile karşınızda olduk. TSE onaylı Yenileme Merkezi’ne sahip Getmobil’den satın alacağınız iOS 18 destekleyen yenilenmiş iPhone modellerinde göz takibi özelliğini kullanabilirsiniz. 12 ay taksitle satın alabileceğiniz cihazlar için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar