Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur? İşte Yöntemler!

campaign-image

Zamanla gelişen akıllı telefonlar, artık iletişim kurmanın ötesinde kullanılıyor. Birçok kişi, gün içerisindeki işlerini doğrudan telefon üzerinden hallediyor. Fakat beklenmedik bir zamanda telefonu kaybetmek, işlerin aksamasına neden olabiliyor. Bu içeriğimizde, kullanıcıların merak ettiği “Kaybolan telefon nasıl bulunur?” sorusunun cevabını vereceğiz.

Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Ummadık bir şekilde kaybolan telefonları bulmak günümüzde çok daha basit bir hale geldi. Telefon üreticileri tarafından eklenen yenilikler sayesinde cihazın son konumu rahatlıkla görüntülenebiliyor.

Android işletim sistemine sahip telefon kullanıcıları, doğrudan Google hesapları üzerinden telefonun bulunduğu konuma ulaşabiliyor. iPhone kullanıcıları ise iCloud hesabıyla 'iPhone’u Bul' özelliği sayesinde telefonu bulabiliyor. Android ve iOS telefonlar uzaktan kilitlenebilir, içerisindeki veriler silinebilir, aranabilir ve cihazı ele geçiren kişiye özel mesaj gönderilebilir.

Kaybolan Android Telefonu Bulma

  1. Öncelikle internet tarayıcısından android.com/find bağlantısına girin.
  2. Bağlantıyı açtığınızda Google hesabınızla giriş yapmanız istenecektir. Kaybolan cihazda açık olan Google hesabının kullanıcı adı ve parolası ile giriş yapın.
  3. Bu işlemin ardından kayıp cihaza bildirim yollanır.
  4. Harita üzerinden cihazın bulunduğu son konum bilgisi yaklaşık olarak erişilebilir.

Bu adımlar sayesinde kaybolan Android telefonu bulmak mümkündür. Ayrıca Android telefonlarda bulunan “Cihazımı Bul” özelliği de telefonun konum bilgisini öğrenmek için kullanılabilir. Android 2.3 üzerindeki sürümlerin yüklü olduğu tüm telefonlar bu özellikten yararlanabilir.

Kaybolan Android Telefon Bulma

'Cihazımı Bul' özelliğinin aktif olduğu telefonlar uzaktan kontrol edilebiliyor. Bu özellik üzerinden kaybolan telefonun şifresi değiştirilebilir, cihazda ses çalınabilir, veriler tamamen silinebilir ve cihazın konumuna erişilebilir.

Kaybolan Samsung telefon bulma işlemi biraz daha farklıdır. Samsung, kullanıcıların cihazlarını kaybedebileceğini öngördüğü için ücretsiz bir hizmet sunar. Samsung telefonunu kaybedenler, findmymobile.samsung.com adresini ziyaret ederek cihaza müdahalede bulunabilir.

Xiaomi de buna benzer bir güvenlik sistemine sahiptir. Kaybolan Xiaomi telefonu bulmak için i.mi.com bağlantısı üzerinden Xiaomi hesabına girmek yeterli olacaktır. Xiaomi hesabına giriş yapıldıktan sonra açılan cihazlar listesi üzerinden telefonu kayıp moduna alarak çeşitli işlemler yapılabilir.

Kaybolan iPhone’u Bulma

  1. İlk olarak herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden icloud.com/find bağlantısına girin.
  2. Açılan sayfa üzerinden kaybolan iPhone’da açık olan iCloud hesabına giriş yapın.
  3. Bu işlemin ardından karşınıza gelen haritada iPhone’un konumuna erişebileceksiniz.
Kaybolan iPhone’u Bulma Adımları

Ayrıca kaybolan iPhone’u bulmak için Find My (Bul) uygulaması da kullanılabilir. Farklı bir Apple cihazında yüklü olan Bul uygulaması üzerinden kaybolan iPhone’u bulmak mümkündür. Uygulamayı kullanarak cihazı kilitleyebilir, ses çalabilir veya mesaj gönderebilirsiniz.

IMEI Numarasından Telefon Bulunur mu?

Kullanıcılar, “IMEI numarası ile kaybolan telefon bulunur mu?” sorusunun cevabını merak ediyor. Son kullanıcıların, herhangi bir telefona özel olan IMEI numarası üzerinden konum bulması mümkün değildir. İnternette bulunan IMEI numarasından konum bulduğunu belirten uygulama ve sitelerle hiçbir bilgi paylaşmayın.

Sonuç

Bu yazımızda “kaybolan telefon nasıl bulunur?” sorusunun cevabını verdik. İçeriğimizde yer verdiğimiz yöntemler, kayıp telefonu bulmak için yeterli olacaktır. Cihaza ulaşıldıktan sonra, herhangi bir verinin eksik olup olmadığı kontrol edilmelidir.

İlgili Bloglar