Apple iPhone 13 Mini İncelemesi

campaign-image

Apple'ın 2021 yılında piyasaya çıkardığı iPhone 13 Mini modeli, kompakt akıllı telefon kullanmayı sevenlerin gözdesi oldu. Fiyatının yanı sıra performansıyla da öne çıkan bu model, günümüzde çok fazla kişi tarafından tercih ediliyor. iPhone 13 Mini incelemesi yazımızda Apple'ın minik devi olan bu cihazın bütün özelliklerine göz atacağız.

Apple iPhone 13 Mini Teknik Özellikleri

ÖzelliklerDeğerler
Ekran Boyutu5.4 inç
Batarya Kapasitesi2425 mAh
Kamera Çözünürlüğü12 MP
Suya DayanıklılıkIPX8
Yonga SetiApple A15 Bionic
Boy / En / Kalınlık131.5 mm / 64.2 mm / 7.65 mm

Apple iPhone 13 Mini teknik özellikleri ile kullanıcıların ihtiyaç duyduğu performansı sergileyebiliyor. Boyutları sayesinde kolay taşınabilen bu model uzun ömürlü bataryası ile dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak IPX8 suya dayanıklılık sertifikası bulunan iPhone 13 Mini modelini su altı fotoğraf çekimlerde kullanılabiliyor.

iPhone 13 Mini İncelemesi

Apple'ın iPhone 13 Mini modeli, tek elle telefon kullanımı deneyimini en iyi şekilde sunabiliyor. Cihazın sahip olduğu donanımlar, çoğu uygulamanın sorunsuz olarak çalışmasını sağlıyor.

Tasarım açısından önceki Mini modeli ile arasında pek fark bulunmuyor, ancak donanım iyileştirmeleri sayesinde daha iyi bir deneyim sunabiliyor. Apple iPhone 13 Mini modelinde ilgimizi çeken şey, iyileştirilmiş batarya ömrü olduğunu söyleyebiliriz.

Tasarım

Apple iPhone 13 Mini, premium olmasının yanı sıra en güçlü akıllı telefonlara göre daha ufak bir gövdeye sahiptir. Bu model, küçük boyutlara sahip telefon kullanmayı tercih edenler tarafından çok beğeniliyor.

iPhone 13 Mini Tasarım

Ele çok rahat oturan bu model, tek elle kullanım için de uygundur. Telefonu ele aldığınızda yalnızca baş parmakla bütün klavyeye erişmek mümkündür. Güç düğmesi telefonun sağ kenarında konumlandırılmıştır. Bununla birlikte, ses açma/kısma, sessize alma ve SIM tepsisinin sol tarafta yer aldığını görüyoruz.

Apple, iPhone 13 Mini modelinde mavi, pembe, kırmızı, yıldız ışığı ve gece yarısı olmak üzere 5 farklı renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Böylece farklı tarzlara sahip kullanıcılar kendi tarzlarına uygun rengi seçebiliyor.

Kamera

Apple, iPhone 13 Mini modelinde 12 MP çözünürlüğe sahip iki farklı kameraya yer veriyor. Ana kamera, F/1.6 diyafram aralığına sahip olup düşük ışık performansıyla dikkat çekiyor. İkinci kamera ise 12 MP çözünürlüğe ve F/2.4 diyafram açıklığına sahip, 120 derece geniş açılı fotoğraf çekimleri yapabiliyor.

iPhone 13 Mini'nin kameraları ile oldukça temiz ve gerçek hayattaki renklere yakın tonlarda fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Bu noktada iPhone 13 ile benzer sonuçlar elde edilebiliyor. iPhone 12 Mini ile çekilen fotoğraflar ile arasında çok büyük bir fark olmasa da, benzer fiyattaki akıllı telefonlara göre oldukça iyi fotoğraf çekimleri yapılabildiğini söyleyebiliriz.

iPhone 13 Mini Kamera İncelemesi

iPhone 13 Mini video çekimlerinde de oldukça iyi sonuçlar çıkarabiliyor. 4K çözünürlüklü videoları saniyede 24, 30 ve 60 kare hızıyla kaydedebiliyor. Sinematik mod sayesinde telefonun kamerası otomatik olarak kadrajda bulunan yüze odaklanarak daha kaliteli sahne çekimlerine olanak tanıyor.

Cihazın ön tarafında ise 12 MP çözünürlüğe ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip selfie kamerası yer alıyor. Ön kamera ile ışıklandırmanın yeterli olduğu ortamlarda kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor. Aynı zamanda düşük ışıklandırmalı ortamlarda da yeterli performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Ekran

Apple, iPhone 13 serisindeki diğer modellerde kullandığı çentik tasarımını iPhone 13 Mini modelinde de kullanıyor. Ancak çentik tasarımının boyutu iPhone 12 Mini modeline göre %20 azaltılmıştır.

1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahip olan 5.4 inç büyüklüğündeki ekran, görüntülerin Full HD olarak görünmesini sağlıyor. Yüksek çözünürlükleri daha küçük ekrana sığdırmak oldukça zor olsa da iPhone 13 Mini’nin Super Retina XDR OLED ekranında bulunan güçlendirilmiş yüksek parlaklık seviyesi sayesinde, iPhone 13 modelindeki deneyimi daha uygun fiyatlara elde etmek mümkündür.

iPhone 13 Mini ekran İncelemesi

Cihazın ekranı iPhone 12 Mini’ye göre daha yüksek parlaklık değerlerine ulaşarak açık havada da rahat kullanım olanağı sunuyor. Başka bir deyişle 1200 nit parlaklık değerine ulaşan ekran, güneş ışığında da sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.

Performans

Apple iPhone 13 Mini modelinde A15 Bionic yonga seti kullanıyor. 2021 yılının en iyi işlemcileri arasında bulunan A15’in çoklu uygulama performansı oldukça etkileyicidir.

Bu modelde bulunan 4 GB kapasiteli bellek, en güncel uygulamalar arasında geçişlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bütün güçlü donanımları ile birlikte girdiği AnTuTu v10 testlerinden 1.289.300 puan almayı başarıyor.

Depolama alanı olarak 128 GB, 256 GB ve 512 GB seçenekleri bulunuyor. Cihazın sahip olduğu depolama alanı seçenekleri, kullanıcılara verilerini rahatlıkla depolayabilme olanağı tanıyor. Ancak çok yüksek bütçeniz yoksa 128 GB depolama alanına sahip olan model iş görecektir.

Batarya Ömrü

Cihazın ufak tasarıma sahip olması daha güçlü batarya ömrüne sahip olmayacağı anlamına gelmiyor. Apple iPhone 13 Mini modelinde kullanılan 2438 mAh kapasiteli batarya, cihazın ihtiyaç duyduğu gücü rahatlıkla aktarabiliyor.

20 Watt hızlı şarj desteği sayesinde %50 dolum oranına yaklaşık 30 dakika içerisinde ulaşabiliyor. Ayrıca kablosuz şarj desteği bulunan iPhone 13 Mini’yi 15 Watt MagSafe kablosuz şarj aleti ile şarj etmek mümkündür.

Sonuç

Apple iPhone 13 Mini incelemesi içeriğimizde cihazı bütün yönleriyle ele aldık. Siz de bütçenize uygun yenilenmiş iPhone 13 Mini modelini 12 ay taksit seçenekleri ile satın almak istiyorsanız https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-13-mini/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar