Apple iPhone Saklama Alanı Nasıl Açılır?

campaign-image

Apple iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı yetersiz saklama alanı sorunu ile karşılaşabiliyor. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, 4K videolar ve büyük boyutlu mobil oyunlar, cihazın saklama alanını hızla doldurabiliyor iPhone saklama alanı açma yöntemleri hakkında bilgi vereceğimiz bu içeriğimiz sayesinde ihtiyacınız olan alana kolayca erişeceksiniz.

iPhone Saklama Alanı Açma Yöntemleri

  • Fotoğraf Albümünü Temizlemek
  • Tarayıcı Önbelleğini Silmek
  • Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırmak
  • WhatsApp ve iMessage Medyalarını Silmek
  • Uygulamalardan İndirilen İçerikleri Kaldırmak
  • iCloud Depolama Alanı Satın Almak

iPhone cihazında yeni uygulamaları yüklemek veya fotoğraf çekmek için yeterli alan yoksa yukarıdaki iPhone saklama alanı açma yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Bu yöntemleri uygulamadan önce verilerinizin bir yedeğini almanızı öneriyoruz. Hadi yöntemleri daha yakından inceleyelim.

iPhone Depolama Alanı Açma Yöntemleri

Fotoğraf Albümünü Temizlemek

iPhone kullanıcılarının da bildiği üzere çekilen fotoğraflar çok kaliteli görünmesinin yanı sıra çok fazla saklama alanı kaplıyor. Bununla birlikte internette karşılaşılan komik yazıların veya gönderilerin ekran görüntüleri cihazda gereksiz alan tutar. Saklama alanında yer ayırmak için bu tarz medya içerikleri cihazdan silinebilir.

Tarayıcı Önbelleğini Silmek

Safari, Chrome, Opera gibi internet tarayıcıları kullanıcıların aynı siteyi bir sonraki ziyaretinde daha hızlı yükleyebilmesi için önbellek oluşturur. Bu durum kullanıcı deneyimini iyileştirse de cihazın saklama alanının azalmasına neden olur. Daha fazla saklama alanına ihtiyaç duyulduğunda tarayıcıların önbellekleri temizlenebilir.

Kullanılmayan Uygulamaları Kaldırmak

App Store'da, kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak binlerce uygulama bulunmaktadır. Ancak, bir süre sonra indirdikleri uygulamaları kullanmayı bırakan kullanıcılar genellikle bu uygulamaları silmeyi unuturlar ve yerine farklı uygulamalar yüklerler.

Yüklenen her yeni uygulama iPhone'un saklama alanında gereksiz bir yer işgal eder. Eskisi kadar aktif kullanılmayan uygulamalar telefondan silinerek yeterli saklama alanı elde edilebilir.

WhatsApp ve iMessage Medyalarını Silmek

iPhone kullanıcıları mesajlaşmak için WhatsApp ve iMessage gibi uygulamaları tercih ediyor. Bu uygulamalarda arkadaşlarıyla paylaştıkları fotoğraflar ve videolar cihazın saklama alanının dolmasına neden oluyor. Belirli zaman aralıklarında geçmiş mesajlarda kalan fotoğrafları ve videoları silerek daha fazla saklama alanı açılabilir.

Uygulamalardan İndirilen İçerikleri Kaldırmak

Video, dizi veya film izleme ve müzik dinleme uygulamaları günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Uzun yolculuklar yaparken, işe veya okula giderken internet erişimi olmasa bile, bu uygulamalar sayesinde film izlemek ve müzik dinlemek mümkün hale geliyor.

Bu uygulamalar aracılığıyla indirilen video, dizi, film veya müzik gibi içerikler iPhone'ların saklama alanında oldukça fazla yer kaplayabiliyor. Sevilen dizilerin bölümlerini yüksek çözünürlükte indirmek düşük kapasiteli saklama alanını hızla bitirebiliyor. Telefona indirilen videolari izledikten sonra iPhone'dan silerek önemli ölçüde saklama alanı kazanmak mümkündür.

iCloud Depolama Alanı Satın Almak

Kullanıcıların sık sık araştırdığı "iPhone saklama alanı nasıl açılır?" sorusuna verilecek en iyi cevap, iCloud depolama alanı satın almaktır. iCloud depolama alanı satın alarak, önceden indirilen birçok uygulama, dosya, video, fotoğraf ve müziğe istenildiği zaman tekrar erişim sağlanabiliyor.

Sonuç

Bu yazımızda sunduğumuz iPhone saklama alanı açma yöntemleri, düşük dahili hafızaya sahip iPhone modellerini tercih edenler için oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca yüksek depolama alanına sahip yenilenmiş iPhone modellerini https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısı üzerinden 12 aya varan taksit seçenekleri ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar