Apple iPhone Zil Sesi Değiştirme Nasıl Yapılır? Detaylı Rehber!

campaign-image

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon modellerinde zil sesi rahatlıkla özelleştirilebiliyor. Ancak iPhone kullanıcıları zil sesini şarkı yapma konusunda oldukça sınırlı bırakılmış durumda. Bu içeriğimizde anlatacağımız yöntem sayesinde ücretsiz bir şekilde iPhone zil sesi şarkı ile değiştirilebilir.

Birçok iPhone kullanıcısı, mevcut zil sesini istedikleri şarkıyla değiştirmek için iTunes kullanıyor. Apple tarafından geliştirilen GarageBand uygulaması ile iTunes kullanmaya gerek kalmadan zil sesini müzikle değiştirmek mümkündür. Peki ya iPhone zil sesi değiştirme nasıl yapılır?

iPhone Zil Sesi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Apple, uzun zamandır iPhone modellerinde zil sesini değiştirme konusunda kullanıcılara sınırlı seçenekler sunuyordu. Kullanıcıları çok fazla sınırlayan bu durum, GarageBand uygulamasıyla birlikte ortadan kaldırılmış durumda.

iPhone Zil Sesi Değiştirme Adımları

Bu uygulama iOS 8 ve üstü işletim sistemine sahip iPhone modellerinde ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak iOS 7 ve altındaki sürümlere sahip iPhone’larda bu uygulamayı kullanmak için belirli bir miktar ücret ödemek gerekiyor.

iPhone Zil Sesini Şarkı Yapma Adımları

  • İlk olarak zil sesi olarak kullanmak istediğiniz müziği kütüphanenize kaydedin. Eğer şarkı müzik kütüphanesinde bulunmuyor ise zil sesi olarak kullanılamayacağını hatırlatmak isteriz.
  • Şarkıyı müzik kütüphanesine aldıktan sonra GarageBand uygulamasını açın.
  • Uygulama içinden enstrüman kısmına dokunarak herhangi birini seçin.
  • Bu adımda kütüphanede bulunan şarkıyı içeri aktarın.
  • Sırasıyla “Görüntüle” ve “Döngü Tarayıcı” butonlarına dokunarak müzik sekmesine geçiş yapın.
  • Kütüphanede bulunan şarkıyı seçin ve uygulamaya aktarın.
  • Şarkı uzunluğunu belirleyin ve yaptığınız ayarları kaydedin.
  • GarageBand uygulaması içinde kaydettiğiniz şarkıya basılı tutun ve “Paylaş” butonuna dokunun.
  • Karşınıza çıkan seçenekler arasından “Zil Sesi” butonuna dokunun.
  • Şarkı adı belirleyin ve sağ üstteki “Dışa Aktar” seçeneğine dokunun.
  • Ses Olarak Kullan” butonuna dokunun ve Ayarlar uygulamasını açın.
  • Son olarak “Zil Sesleri” sekmesinden, belirlediğiniz müziği seçin.

Yukarıda yer verdiğimiz iPhone zil sesini şarkı yapma adımları çok karışık gibi görünse de sırasıyla yapıldığında bütün işlemler sorunsuz bir şekilde tamamlanabilir.

GarageBand Nedir?

Apple’ın geliştirdiği GarageBand, iPad veya iPhone’unuzu gittiğiniz her yerde bir müzik aleti olarak kullanmanızı sağlayan müzik yapma uygulaması olarak bilinir. Yalnızca iPhone ekranı üzerinden yapılabilecek basit dokunma hareketleriyle birden fazla müzik aleti sanki gerçekten çalıyormuş gibi kullanılabilir.

GarageBand Uygulaması Nedir?

GarageBand uygulamasında piyano, org, davul ve gitar gibi müzik aletleri gerçekte mümkün olmayan şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda Akıllı Müzik Aletleri ile birçok müzik aletini profesyonel bir şekilde çalıyormuş gibi kullanabilirsiniz. Bütün bu özelliklerin yanı sıra diğer müzik aletleri veya mikrofon ile müzik kaydı da yapabilirsiniz.

GarageBand Hangi Dosyaları Açar?

Bu uygulama ile AIFF, WAV, Apple Loops, MP3 ve AAC gibi ses dosyaları açılabilir. Eğer bu ses dosyalarına sahip değilseniz, dönüştürücüler kullanarak uygulama için uygun hale getirebilirsiniz.

GarageBand Silinirse Ne Olur?

GarageBand uygulaması silindiği zaman içinde kayıtlı olan bütün müzikler silinir. Eğer bu uygulamada bulunan müziklerden birini zil sesi yaptıysanız ve uygulamayı silerseniz, o zil sesi bir daha kullanılamayabilir.

Uygulamayı silmenizi gerektiren bir durum olursa öncelikle uygulama içindeki bütün müziklerin yedeklerini alın. Böylece uygulamayı tekrar kurduğunuzda müzikleri tekrar zil sesi olarak kullanabilirsiniz.

Sonuç

Apple iPhone zil sesi değiştirme işleminin nasıl yapılacağını merak eden kullanıcılar için hazırladığımız rehberimizin sonuna geldik. Yazımızda yer verdiğimiz uygulamadan faydalanarak istediğiniz müziği zil sesi olarak kullanabilirsiniz. GarageBand ve diğer uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanabileceğiniz yenilenmiş iPhone modellerini https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak 12 ay taksit ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar