Apple Kimliği Silme Nasıl Yapılır?

campaign-image

iPhone kullanıcıları, telefonlarında bulunan fotoğrafları, videoları veya önemli dosyaları istedikleri zaman iCloud üzerinde depolayabiliyor. Bu sayede telefonda daha fazla kullanılabilir alan oluşturulabiliyor. Ancak iCloud hesabını kullanmak istemeyenler, Apple Kimliği'ni silerek hesaplarını kapatabiliyor. Peki, Apple Kimliği silme nasıl yapılır? İşte adım adım rehber!

Apple Kimliği Silme Adımları

Apple Kimliği silme işlemi için öncelikle silinmek istenen hesapla bağlı olan tüm Apple ürünlerinin kaldırılması gerekmektedir. Apple Kimliği'ne bağlı ürünleri kaldırmak için:

  1. ilk olarak appleid.apple.com bağlantısı üzerinden Apple kimliğinizle oturum açın. 
  2. Açılan internet sayfasından hesabınızla giriş yapın ve “Apple Kimliğinizi Yönetin” sayfasına girin.
  3. Aygıtlar bölümüne tıklayın ve listelenen bütün Apple ürünlerine tek tek tıklayarak “Aygıtı Sil” butonuna basın.

Bu işlemi bütün Apple cihazları için yaptıktan sonra artık Apple kimliğini tamamen silebilirsiniz. Apple kimliğini silmek için:

  1. İnternet tarayıcısı üzerinden privacy.apple.com adresine girin.
  2. Silmek istediğiniz Apple kimliğiniz ile giriş yapın.
  3. Ardından “Veriler ve Gizlilik” bölümüne tıklayın.
  4. Açılan ekranda “Hesabınızı Silin” bölümünün altında yer alan “Başlayın” butonuna tıklayın.
  5. Hesabı neden silmek isteyeceğinizi seçip “Devam” butonuna tıklayın.
  6. Karşınıza gelen “Silme Hüküm ve Koşulları” kısmını tamamen inceleyin ve onaylayın.
  7. Bu aşamada tekrardan “Devam” tuşuna basın ve sizinle paylaşılan erişim kodunu kaybolmayacak şekilde kaydedin.
  8. Son olarak “Hesap Sil” seçeneğine tıklayın ve Apple kimliğini tamamen silin.
Apple Kimliği Silme Adımları

Apple Kimliği silme işlemi, iPhone’unuzdaki önemli verileri erişilemez hale getirir. Örneğin, bu hesaba gönderilen mesajlar, App Store içerisinden satın alınan uygulamalar, iCloud içerisinde yer alan veriler, fotoğraflar ve videolar tamamen silinir. Ayrıca bu işlem tamamlandığında, FaceTime, App Store, iBooks ve Messenger gibi uygulamalara erişim sağlanamaz.

Apple Kimliği Silindikten Sonra Geri Alınabilir mi?

Apple Kimliği'ni tamamen sildikten sonra verilere ulaşmak imkânsız hale gelir. Ancak, çok önemli durumlarda doğrudan Apple Destek ile iletişime geçerek bu hesap hakkında bazı bilgilere erişilebilir. Bu noktada, Apple Kimliği'nizi silerken sizinle paylaşılan erişim koduna ihtiyaç duyulabilir. Apple Destek birimiyle iletişime geçmeden önce bu kodu hazırda bulundurmakta fayda var.

Sonuç

Bu yazımızda, Apple Kimliği silme işlemini tüm detaylarıyla birlikte anlattık. İçeriğimizdeki adımları sırasıyla uygulayarak kullanmak istemediğiniz Apple hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Ayrıca, yeni bir Apple hesabınızı kullanabileceğiniz yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak istediğiniz modellere göz atabilirsiniz.

İlgili Bloglar