En İyi Kimlik Doğrulama Uygulamaları

campaign-image

Günümüzde birçok kullanıcı, sosyal medya ve diğer platformlar için oluşturduğu hesapların güvenliğini iki adımlı doğrulama uygulamaları ile arttırabiliyor. Günümüzde kullanılabilecek en iyi kimlik doğrulama uygulamaları listesine bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), sosyal medya hesaplarına giriş yapmaktan banka hesaplarına giriş yapmaya kadar kapsamlı bir şekilde kullanılabilen güvenlik sistemidir. Bu güvenlik sistemi aktif edildiğinde hesaba giriş yapmak için ekstra bir kod daha istenir. İstenen kod çoğunlukla e-posta, SMS veya iki adımlı kimlik doğrulama uygulamaları üzerinden gönderilir.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamanın Önemi

Zamanla artan veri hırsızlığına karşı alınabilecek bir önlem olan iki adımlı kimlik doğrulama, hesaplara yapılabilecek yetkisiz girişlerin önüne geçmektedir. Özellikle mail adresi ve sosyal medya hesaplarında kesinlikle etkinleştirilmesi gereken bir güvenlik sistemidir.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamanın Önemi

İki faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirildiğinde, hesap şifreleri yabancı kişiler tarafından bilinse bile hesaba erişim için ikinci bir doğrulama kodu gerektiğinden, herhangi bir veri kaybı yaşanmaz. Aşağıdaki listede yer alan en iyi kimlik doğrulama uygulamaları, hesap güvenliği önemli ölçüde arttıracaktır.

En İyi Kimlik Doğrulama Uygulamaları - 2024

  • Google Authenticator
  • Microsoft Authenticator
  • Twilio Authy
  • Duo Mobile
  • FreeOTP
  • Step Two

Google Authenticator

Google Authenticator, Android ve iPhone cihazlarda kullanılabilen en eski kimlik doğrulama uygulamasıdır. Aynı görevi yapan diğer uygulamalar ile kıyaslandığında kullanım açısından oldukça basit bir arayüze sahiptir.

Google İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Bu uygulama ile yalnızca tek kullanımlık şifreler görüntülenebilir. Google Authenticator uygulamasına giriş yaparken ekstra bir doğrulama istediği için hesaplara ait olan kodları güvenli bir şekilde saklanabilir.

Microsoft Authenticator

Microsoft Office ve Office 365 ile çok fazla vakit geçirenlerin en çok kullandığı iki adımlı kimlik doğrulama uygulamasıdır. Bu liste içinde yer alan uygulamalar gibi sınırlı sürede kullanılması gereken şifreler oluşturuyor. Ancak giriş bilgilerini farklı işletim sistemine sahip akıllı telefonlara aktarmak zor olabiliyor.

Twilio Authy

Listede yer alan diğer uygulamalardan farklı olarak Windows ve Linux işletim sistemine sahip platformlarda da kullanılabilir. Bu sayede kimlik doğrulama işleminin gerçekleştirilebileceği daha fazla platform seçeneği sunar.

Duo Mobile

Cisco'nun geliştirdiği Duo Mobile, tek kullanımlık şifreler oluşturmak için tercih edilen en iyi iki adımlı kimlik doğrulama uygulamalarından biridir. Bu uygulama hesaplara ait kodları yedekleyebilse de cihazlar arası senkronizasyon yapamaz. Duo Mobile'e bağlanan hesaplar için oluşturulan kodlar, uygulamada gizlenerek güvenli bir şekilde saklanabilir.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama: Duo Mobile

FreeOTP

Açık kaynaklı ve telefonda çok az bir yer kaplayan FreeOTP uygulaması aynı Google Authenticator gibi oldukça basit bir arayüze sahiptir. Ancak bu uygulamada senkronizasyon ve yedekleme seçenekleri bulunmadığı için hesapları diğer cihazlara taşımak mümkün olmayacaktır.

Step Two

Step Two, Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen iki adımlı kimlik doğrulama uygulamalarından biridir. Diğer uygulamalara göre oldukça sade bir arayüze sahip olan Step Two, bilgisayarlarda da kullanılabilir. Ayrıca doğrudan Token adı ile arama yapabildiği için kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor.

Sonuç

En iyi kimlik doğrulama uygulamaları ile hesapların yabancı kişiler tarafından ele geçirilmesi engellenebilir. Ayrıca Getmobil mağazaları ve web sitesinden 12 aya varan taksitle satın alınacak yenilenmiş telefon modellerinin bu uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştıracağını belirtmek isteriz.

İlgili Bloglar