Google Fotoğraflar’ı iCloud'a Aktarma Nasıl Yapılır?

campaign-image

Android telefondan iPhone’a geçen kullanıcılar, eski telefonlarında kalan görselleri yeni iPhone’larına aktarmak istiyor. Google, bu konuda kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak bir hizmet sunuyor. Bu yazımızda, Google Fotoğraflar’ı iCloud’a aktarma nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz.

Google Paket Servisi Nedir?

Google Paket Servisi; kullanıcıların Takvim, Gmail, Drive ve Fotoğraflar gibi uygulamalarda bulunan verilerini dışarı aktarmasını sağlar. Kullanıcılar, Google Paket Servisi üzerinden verilerini bilgisayarlarına veya telefonlarına indirebileceği gibi, doğrudan iCloud’a da aktarabilirler.

Google Fotoğraflar’ı iCloud’a Aktarma Adımları

  1. İlk olarak internet tarayıcınızdan takeout.google.com adresine girin.
  2. Google Takeout sayfasını aşağı doğru kaydırın ve Google Paket Servisi bölümünden “Fotoğrafları aktarma görünümüne” yazısına tıklayın..
  3. Açılan ekranda kopyalamak istediğiniz verileri seçin bölümünden Google Fotoğraflar’ı seçin ve “Devam et” butonuna tıklayın.
  4. Fotoğrafların yer aldığı Google hesabınıza giriş yapın. Dosyaların taşınması için gerekli olan izinleri onaylayın.
  5. Daha sonrasında fotoğraflarınızı taşımak istediğiniz üçüncü taraf hizmeti “Apple - iCloud Fotoğraflar” olarak seçin ve “Devam Et” butonuna tıklayın.
  6. Bu aşamada Apple kimliğiniz ile giriş yapmanız istenecektir. Üyelik bilgilerinizi kullanarak fotoğraflarınızın taşınması istediğiniz Apple hesabına girin.
  7. Giriş yaptıktan sonra Google Paket Servisi sayfasına geri yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz sayfada “Kabul et ve devam et” butonuna tıklayın.
  8. Son olarak taşıma işleminin tamamlanmasını bekleyin.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Google Fotoğraflar içerisindeki tüm görselleri iCloud’a aktarabilirsiniz. Aktarım sırasında sorun yaşamamak için iCloud hesabınızda yeterli depolama alanı olması gerektiğini belirtmek isteriz. Aktarılacak fotoğrafların büyüklüğüne ve sayısına göre aktarım süresi değişkenlik gösterebilir.

Google Fotoğraflar iCloud Yedekleme

Hangi Dosya Formatları iCloud’a Aktarılabilir?

Google Fotoğraflar içerisinde bulunan her dosya ne yazık ki iCloud’a aktarılamıyor. Aktarılabilen dosya formatları arasında JPG, PNG, GIF, WEBP, AVIF ve birçok RAW dosyası yer alıyor. Bu formatlar haricindeki dosyaları aktarmak ne yazık ki mümkün değildir.

Google Fotoğraflar’dan iCloud’a Aktarılan Fotoğraflar Silinir mi?

Hayır, Google Paket Servisi üzerinden iCloud’a aktarılan fotoğraflar, Google Fotoğraflar içerisinden silinmez. Bu servis, kullanıcıların aktarmak istediği fotoğrafların kalitelerini bozmadan bir kopyasını oluşturur. Oluşturulan kopya fotoğraflar iCloud’a aktarılır. Aynı zamanda, aktarım yapılacak dosyaları indirmeye gerek yoktur.

Sonuç

Google, Paket Servisi sayesinde kullanıcılara fotoğraf aktarma konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. Google Fotoğraflar içindeki görselleri iPhone’a aktarmak için yazımızda yer verdiğimiz Google Fotoğraflar’ı iCloud’a aktarma adımları uygulanabilir. Siz de bu adımları uygulayarak eski telefonunuzdaki fotoğrafları Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş iPhone modellerine rahatlıkla aktarabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek için hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar