Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber

campaign-image

Dünya genelinde milyonlarca kişinin kullandığı popüler sosyal medya platformu Instagram’ın en iyi özelliği 24 saatlik hikayeler paylaşılabiliyor olmasıdır. Hikaye paylaşma özelliği çok fazla kullanılıyor olsa da paylaştıkları hikayelerin bazı kişiler tarafından görünmesini istemeyen Instagram kullanıcıları hikaye gizleme yöntemlerini araştırmaktadır. Bu yazımızda “Instagram hikaye gizleme nasıl yapılır?” sorusunun cevabını vereceğiz.

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

  1. Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın.
  2. Profil fotoğrafınıza dokunun.
  3. Sağ üstteki üç çizgi simgesine dokunun.
  4. Açılan sayfada “Hikayeleri ve canlı videoları gizle” seçeneğine dokunun.
  5. Son olarak hikayelerinizi gizlemek istediğiniz kullanıcıları seçip sağ üst köşede bulunan “Bitti” yazısına dokunun.

Instagram hikaye gizleme işlemine başlamak için ilk olarak telefonunuzda yüklü olan Instagram uygulamasına dokunun. Ardından üyelik bilgilerinizi istenen alanlara girerek hesabınıza giriş yapın.

Instagram Hikaye Gizleme Adım 1

Hikayelerini gizlemek istediğiniz hesaba giriş yaptıktan sonra sağ alt köşede bulunan profil fotoğrafına dokunun. Ardından ekranın sağ üstünde bulunan üç çizgi ikonuna dokunun. Bu sayede hesap ayarlarını yapabileceğiniz sayfaya ulaşmış olacaksınız.

Instagram Hikaye Gizleme Adım 2

Ayarlar sayfası açıldığında ekranı biraz aşağıya kaydırarak “Hikayeleri ve canlı videoları gizle” seçeneğine dokunun. Karşınıza çıkan ekranda arama bölümüne hikayelerinizi gizlemek istediğiniz kişilerin kullanıcı isimlerini yazın.

Instagram Hikaye Gizleme Adım 3

Kişileri belirledikten sonra sağ üstte yer alan “Bitti” seçeneğine dokunup işlemi tamamlayın. Her şeyi sorunsuz bir şekilde yaptığınızda artık seçtiğiniz kişiler hikayelerinizi göremeyecektir."

Instagram'da Toplu Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikayelerini tek seferde bütün kullanıcılara gizlemek imkânsızdır. Eğer paylaştığınız hikayelerin bütün takipçileriniz tarafından görünmesini engellemek istiyorsanız, içeriğimizdeki adımları uygulayarak bütün takipçilerinizi tek tek listeye eklemeniz gerekiyor.

Toplu hikaye gizleme için herhangi bir üçüncü parti uygulama kullanmanızı önermiyoruz. Çünkü bu tarz uygulamalar genellikle Instagram hesabınızda paylaştığınız hikayeleri toplamayı hedeflemektedir.

Instagram’da Hikaye Gizleme Sorunu Çözüm Yöntemleri

Uygulamayı güncellemek: Bütün adımları sırasıyla uygulamanıza rağmen hikayeleri gizleyemiyorsanız, Instagram uygulaması güncel olmayabilir. App Store veya Play Store’a giriş yapıp uygulamayı güncelledikten sonra hikaye gizlemeyi deneyebilirsiniz.

Uygulamayı tekrar yüklemek: Hikaye gizleme sorununu çözmenin bir yolu da uygulamayı tamamen kaldırıp en baştan yüklemektir. Instagram uygulamasını tamamen sildikten sonra telefonu yeniden başlatın. Ardından internet bağlantısının stabil olduğu bir zamanda uygulamayı tekrar indirin. Artık hesabınıza giriş yaparak hikayelerinizi gizleyebilirsiniz.

Instagram hesabınızda paylaştığınız hikayeleri gizlemekte sorunla karşılaşırsanız, bu sorunu çözmek için herhangi bir harici uygulama kurmanıza gerek yoktur. Yukarıdaki çözüm yöntemlerini kullanarak sorunu tamamen çözebilirsiniz.

Instagram Gizli Hikaye Görme

Instagram hesabında gizlenen hikayeler nasıl görülür? Bu sorunun cevabı birçok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Gizlenmiş bir Instagram hikayesini görüntülemek oldukça zordur.

Eğer hikayesini size gizleyen kişiyle ortak arkadaşlarınız varsa, onların hesabından kişinin paylaştığı hikayeleri görebilirsiniz. Bunun haricinde gizlenen hikayeleri görmenin başka bir yöntemi bulunmuyor.

Gizli Instagram hikayelerini görme siteleri ise veri gizliliğinizi tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle herhangi bir üçüncü parti siteyi kullanmanızı önermiyoruz!

Sonuç

Kullanıcıların araştırdığı Instagram hikaye gizleme adımlarını sizlerle detaylı bir şekilde paylaştık. Paylaştığınız hikayeleri istemediğiniz kişilerden gizlemek için siz de yazımızda anlattığımız adımları sırasıyla uygulayabilirsiniz. Instagram’da daha yüksek görüntü kalitesine sahip hikaye paylaşmak için Getmobil'de satılan yenilenmiş iPhone modellerine göz atabilirsiniz.

İlgili Bloglar