Instagram Keşfet Sıfırlama Nasıl Yapılır?

campaign-image

Instagram, en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olup, keşfet bölümünde kullanıcılara özel olarak önerilen içeriklere yer vermektedir. Ancak bazı kullanıcılar, keşfetlerinde gördükleri içeriklerden rahatsız oldukları için keşfetlerini temizlemek istemektedirler. Bu yazımızda, anlatacağımız Instagram keşfet sıfırlama adımları ile sizler de keşfetinizde bulunan istemediğiniz içerikleri kaldırabilirsiniz.

Instagram Keşfet Sıfırlama Rehberi

Instagram keşfetinizde çıkan içerikler hoşunuza gitmiyorsa, temizlik yapmanın vakti gelmiş demektir. Aşağıdaki Instagram keşfet temizleme yöntemlerinden kendinize uygun olanı tercih ederek, daha kaliteli bir keşfet oluşturabilirsiniz.

Gönderiye Özel Instagram Keşfet Sıfırlama

  1. Öncelikle Instagram uygulamasını açın.
  2. Üyelik bilgilerinizle hesabınıza giriş yapın.
  3. Keşfet sayfasına dokunun.
  4. Keşfetinize düşen ve size rahatsızlık veren gönderiye dokunun.
  5. Sağ üst köşede bulunan yan yana sıralanmış üç nokta simgesine dokunun.
  6. Son olarak “İlgilenmiyorum” seçeneğine dokunun.

Bu işlemleri sırasıyla yaptığınızda, “ilgilenmiyorum” olarak belirlediğiniz içeriklerin benzerleri yavaş yavaş keşfetinizde gösterilmeyecektir. Gönderilere özel olarak yapılan bu işlemin tam olarak yansımasının birkaç gün sürebileceğini hatırlatmak istiyoruz.

Toplu Instagram Keşfet Sıfırlama

  1. İlk olarak Instagram uygulamasına giriş yapın.
  2. Profil sayfanıza dokunun.
  3. Ardından sağ üstteki üç çizgi simgesine dokunun.
  4. Karşınıza çıkan sayfanın en üstünde yer alan arama bölümüne “Arama geçmişi” yazın ve aratın.
  5. Arama geçmişi ekranına girdikten sonra alt taraftaki “Tümünü Temizle” butonuna dokunun.

Tümünü temizle butonuna dokunduktan sonra işlemi onaylayın ve Instagram toplu keşfet sıfırlama işlemini tamamlayın.

Instagram Keşfet Sıfırlama iPhone

iPhone'da Instagram keşfet sıfırlama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle "Ayarlar" uygulamasını açın. Ayarlar uygulamasında "Depolama" bölümüne girin ve yüklü olan uygulamalar arasında Instagram'ın üzerine dokunun.

Açılan ekranda "Uygulamayı Sil" butonuna dokunun ve uygulamayı telefondan tamamen kaldırın. Ardından App Store üzerinden Instagram'ı baştan indirin. Hesabınıza giriş yaptığınızda keşfetinizin sıfırlandığını göreceksiniz.

Instagram Keşfet Sıfırlama Android

Instagram keşfet sıfırlama işlemi Android cihazlarda biraz daha kolay yapılıyor. Diğer cihazlarda olduğu gibi öncelikle "Ayarlar" uygulamasını açın. Ardından uygulama yöneticisi bölümüne girin ve "Uygulamaları Yönet" sekmesine dokunun.

Uygulamalar arasından Instagram'a dokunun. Instagram uygulamasını yöneteceğiniz ekran açıldığında "Verileri Temizle" butonuna basın. Böylece Instagram keşfetiniz temizlenmiş olacaktır.

Instagram Keşfet Neye Göre Çıkıyor?

Instagram'ın yazılım ekibi tarafından hazırlanan özel bir algoritma, kullanıcıların keşfet sayfalarında yer alacak içerikleri belirler. Bu içerikler genellikle daha önceden belirli bir süre boyunca etkileşime girilen hesaplar ile benzer gönderilerden oluşur.

Instagram Keşfet Neye Göre Çıkıyor?

Kullanıcıların hangi hesapları takip ettiği, video veya Reels içeriklerini ne kadar süre izlediği, neleri kaydettiği, görseller üzerinde geçirdiği süreler ve kaydırma etkinliğinin ne kadar sık yapıldığı gibi birçok etken göz önünde bulundurulur. Bütün bunlar bir algoritma içerisinde değerlendirilerek Instagram keşfet içerikleri oluşturulur.

Sonuç

Sevmediğiniz içeriklerin keşfette görünmesini istemiyorsanız, içeriğimizdeki adımları uygulayarak Instagram keşfet sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra keşfet içeriklerinin yenilenmesi biraz zaman alabilir. Yeni keşfet içeriklerini daha iyi deneyimlemek için Getmobil mağazaları ve web sitesinde satılan yenilenmiş telefon modellerini tercih edebilirsiniz.

İlgili Bloglar