iOS 18 Kurtarma Modu Nedir? Nasıl Kullanılır?

campaign-image

Apple tarafından geliştirilen iOS 18 sürümü, iPhone kullanıcılarının işlerini kolaylaştıran birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 18 işletim sisteminin yüklü olduğu bazı iPhone modelleri kurtarma modu özelliğine kavuşacak. Peki, iOS 18 kurtarma modu nedir? Kurtarma modu nasıl kullanılır?

iOS 18 Kurtarma Modu Nedir?

Apple iOS 18 kurtarma modu, çeşitli sebeplerle kurtarma moduna giren iPhone'larda farklı bir iPhone kullanılarak yazılım yenileme işleminin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar, bozulan iPhone'larının onarım işlemini herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan yapabilecekler. Bu özellik, yazılımsal sorunların onarılması konusunda kullanıcılara yardımcı olacaktır.

iOS 18 Kurtarma Modu Nasıl Kullanılır?

iOS 18 işletim sistemiyle birlikte kullanıma sunulacak kurtarma modu için düzgün çalışan bir iPhone ile kurtarma modunun açık olduğu diğer iPhone'un yan yana getirilmesi gerekmektedir. Cihazlar yan yana geldiğinde, düzgün çalışan iPhone yeni bir iOS yazılımı indirecek ve bunu kurtarma modu üzerinden sorunlu iPhone’a aktaracaktır.

iOS 18 Kurtarma Modu Nasıl Kullanılır?

Bu özelliğin çalışma sistemi, Apple Watch ve Apple TV’de bulunan RecoveryOS ile benzerlik göstermektedir. iOS 18 kurtarma modu kullanılarak yeniden çalışır duruma getirilen iPhone'daki tüm veriler sıfırlanacak ve böylece cihazdaki sorun ortadan kaldırılmış olacaktır.

Hangi Modeller iOS 18 Kurtarma Modu Destekler?

iOS 18 kurtarma modu, şu an için yalnızca iPhone 16 modellerinde kablosuz kurtarma yapabilecek. iPhone sahiplerine büyük bir kolaylık sağlayacak bu özelliğin ilerleyen zamanlarda diğer modellerde de kullanılabileceği düşünülüyor. Ancak kablosuz kurtarma işleminin gerçekleştirilebilmesi için iPhone 16 ve üzeri modellerde bulunan donanımlar gerekebilir. Bu durumun netlik kazanması için iPhone 16 modellerinin çıkışını bekleyeceğiz.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone’un başka bir iPhone cihazı tarafından kablosuz olarak onarılmasını sağlayan iOS 18 kurtarma modu hakkında bilgiler verdik. Bilgisayara ulaşım konusunda sorun yaşayan kullanıcılar, bu özellik sayesinde sorunlu telefonlarını kolayca sıfırlayabilecekler.

İlgili Bloglar