iPhone 11 vs iPhone 13 Karşılaştırması: Hangisi Tercih Edilmeli?

campaign-image

Apple'ın 2019 yılında piyasaya sunduğu iPhone 11 ve 2021 yılında çıkardığı iPhone 13 modelleri, üzerinden yıllar geçse bile hala kullanılmaya devam ediyor. Yeni bir iPhone satın almayı düşünenler, iPhone 11 ve iPhone 13 modelleri arasında karar verirken zorlanıyorlar. iPhone 11 vs iPhone 13 karşılaştırması yapacağımız bu yazımızda iki modeli de en ince detaylarıyla ele alacağız.

iPhone 11 vs iPhone 13 Karşılaştırması

Apple'ın iki sene aralıklarla çıkardığı bu iki model, neredeyse aynı özelliklere sahip olsalar da tasarım açısından farklılıklara sahiplerdir. iPhone 11 modeli, daha yumuşak hatlara sahip telefonları tercih eden kullanıcılar arasında popülerdir. Öte yandan, 2021 yılında piyasaya sürülen iPhone 13, keskin hatlarıyla premium bir telefon hissiyatı sunma konusunda oldukça başarılıdır.

Tasarım Karşılaştırması

iPhone 11 ile iPhone 13'ü yan yana koyduğumuzda, iPhone 11'in biraz daha büyük ve kalın olduğunu görebiliyoruz. İki modelde de çentikli ekran tasarımı bulunmakla birlikte iPhone 13 modelinde kullanılan çentik boyutunun iPhone 11'e göre daha küçük olduğunu fark ediyoruz.

iPhone 13 modelini tercih edecek kullanıcılar, ekranın daha fazla alanını kullanma olanağına sahip olacaklardır. Ses açma/kısma ve sessize alma tuşları iki cihazda da sol tarafta konumlandırılmıştır.

Kamera Karşılaştırması

iPhone 11 ve iPhone 13 modellerinin her ikisinde de 12 MP çözünürlüklü iki arka kamera ve yine 12 MP çözünürlüğe sahip ön kamera bulunmaktadır. Birbirine oldukça yakın performans gösteren kameralar, günümüzde en iyi fotoğraf karelerini çekmek için yeterlidir.

iPhone 11 ve iPhone 13 Arasındaki Farklar

iPhone 13 modelinin ana kamerası f/1.6 diyafram açıklığına sahipken, iPhone 11'in ana kamerası f/1.8 diyafram açıklığına sahiptir. Aradaki fark oldukça küçük olmasına rağmen, fotoğraf kalitesine doğrudan etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 13'ün kamera performansını iPhone 11'den ayıran en büyük özellik, yapay zeka destekli sahne algılama özelliğidir. Yapay zeka desteği sayesinde, nesnelerin renk tonlarını arka planda işleyerek daha gerçekçi görüntüler oluşturabiliyor. Her iki cihazın hem ön hem de arka kamerasıyla 2160p 4K çözünürlüklü videolar saniyede 60 kare ile kaydedilebiliyor.

Performans Karşılaştırması

iPhone 11 ve iPhone 13 karşılaştırma içeriğimizde şimdi cihazların performanslarına odaklanıyoruz. Apple'ın iPhone 13 modelinde bulunan A15 Bionic çipi, iPhone 11'de kullanılan A13 Bionic çipe kıyasla çok daha başarılıdır. Özellikle oyun oynama, video izleme ve video düzenleme gibi işlerde iPhone 13’ün çok daha iyi performans sergilediğini belirtmek isteriz.

iPhone 13'ün işlemci performansı iPhone 11'e kıyasla daha iyi olmasına rağmen, her iki cihazda da 4 GB kapasiteli bellek kullanılıyor. Bunun yanı sıra iPhone 13'ün sahip olduğu 4 çekirdekli Apple GPU, grafik işlemede en iyi performansı sunuyor.

Ekran Karşılaştırması

Apple'ın en çok tercih edilen iPhone 11 modelinde 6.1 inç büyüklüğünde IPS LCD teknolojisine sahip bir ekran kullanılıyor. iPhone 13'ün ekranı, iPhone 11 ile aynı büyüklükte olmasına rağmen OLED panel sayesinde görüntüleri çok daha gerçekçi renk tonlarında oluşturabiliyor.

iPhone 11 vs iPhone 13

Ayrıca, iPhone 13'ün ekranı 1200 nit parlaklığa ulaşarak güneş ışığı altında da rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra iPhone 13, iPhone 11 modelinde bulunmayan HDR ve HDR10 özellikleriyle etkileyici bir multimedya deneyimi sunuyor.

iPhone 11 mi iPhone 13 mü?

İki cihazın da kendine göre güçlü ve zayıf yanları bulunuyor. Gün içerisinde bol bol fotoğraf çekenler, sosyal medyada gezinenler veya işlerini büyük ölçüde telefon üzerinden yapanlar iPhone 13 modelini tercih edebilirler. Ancak çok daha uygun fiyatlara sahip olan iPhone 11 modeli, sıradan ve yoğun olmayan bir kullanım için daha doğru bir tercih olabilir.

Sonuç

İki model arasında kararsız kalanlar için hazırladığımız iPhone 11 vs iPhone 13 karşılaştırması içeriğinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yüksek performanslı yenilenmiş iPhone 13 modeli için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-13/ veya uygun fiyatlı yenilenmiş iphone 11 modeli için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-11/ bağlantılarına tıklayabilir, tercih edeceğiniz modeli 12 ay taksit ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar