iPhone 12 Kamera Özellikleri ve En İyi Kamera Ayarları

campaign-image

Apple’ın en popüler modellerinden biri olan iPhone 12, kamera donanımı ile dikkat çekiyor. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, bu yazımızda iPhone 12 kamera özellikleri hakkında bilgiler vereceğiz. Bunun yanı sıra, belirttiğimiz iPhone 12 en iyi kamera ayarları sayesinde profesyonel düzeyde fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.

iPhone 12 Kamera Özellikleri Neler?

Apple, iPhone 12 modelinde ikili kameraya yer veriyor. Cihazın arka tarafında dikey olarak konumlandırılan kameralar sayesinde kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. 12 MP çözünürlük ve f/1.6 diyafram açıklığı, tüm ayrıntıların net bir şekilde görünmesini sağlıyor.

iPhone 12 Kamera Özellikleri

Yedi bileşenli lense sahip ana kamerada optik görüntü stabilizasyonu özelliği bulunur. Bu özellik, fotoğraf çekimleri sırasında sarsıntıyı en aza indirerek bulanık olmayan fotoğraflar çekmenize yardımcı olur.

Filtreler, Gece Modu ve Geniş Açı!

Doğal, kontur, sahne, high-key mono, sahne mono ve stüdyo filtrelerini kullanarak çektiğiniz fotoğraflar üzerinde oynayabilirsiniz. Farklı filtrelerin yanı sıra, iPhone 12 kamera özellikleri arasında gece modu da bulunuyor. Gece modu, karanlık ve ışıklandırmanın yetersiz olduğu ortamlarda aydınlık fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor.

Arka taraftaki ultra geniş kamera, 12 MP çözünürlük ve f/2.4 diyafram aralığı ile çok geniş alanların tek bir fotoğraf karesine sığdırılmasına imkân veriyor. Doğa veya manzara fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız, iPhone 12’nin geniş açılı kamerası işinizi kolaylaştıracaktır.

Fotoğraflara Konum Ekleme ve Yüksek Kaliteli Video Kaydı

iPhone 12 kamera özellikleri arasında fotoğraflara konum bilgisi ekleme seçeneği de bulunuyor. Çektiğiniz fotoğraflara anlık konum bilgisi eklemek, daha sonra o fotoğraflara erişmenizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca, gittiğiniz yerlere ait fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon yapıyorsanız, fotoğraflardaki konumlar size yardımcı olacaktır.

iPhone 12 Fotoğrafa Konum Ekleme

iPhone 12'nin arka kameraları ile video çekimlerinizi bir üst boyuta taşıyabilirsiniz. Saniyede 24, 25, 30 ve 60 kare desteği ile 4K Ultra HD kalitede video çekimi yapabilirsiniz. Ana kamerada bulunan optik görüntü stabilizasyonu özelliği, video çekimlerinde titreşimi ortadan kaldırır.

Saniyede 120 ve 240 kare desteği ile 1080p çözünürlükte ağır çekim videolar kaydedebilirsiniz. Videoların ilk saniyeden son saniyeye kadar net bir şekilde görünmesini sağlayan otomatik netleme de iPhone 12 kamera özellikleri arasında yer alır.

TrueDepth Ön Kamera

iPhone 12 modelinin ön tarafındaki TrueDepth kamerada 12 MP çözünürlük ve f/2.2 diyafram açıklığı bulunuyor. Akıllı HDR 3 desteği sayesinde ön kamerayla çekilen fotoğraflar daha parlak görünür.

Arka kamerada bulunan doğal, stüdyo, high-key mono, kontur, sahne ve sahne mono filtrelerini, cihazın ön kamerasında da kullanabilirsiniz. Ön kameranın sunduğu saniyede 60 kare 4K video çekimi yapabilme özelliği ile yüksek kaliteli vlog çekimleri yapabilirsiniz.

iPhone 12’nin arka kameralarında olduğu gibi ön kamerasında da bokeh efekti kullanılabiliyor. Bokeh efekti ile çekimlerde arka planı bulanıklaştırabilir ve kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

iPhone 12 Kamerası İyi mi?

iPhone 12 kamerasının donanımları göz önünde bulundurulduğunda, günümüz şartları için oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Güçlü kamera donanımlarına ek olarak, iOS işletim sisteminin sağladığı katkı ile muhteşem bir mobil fotoğrafçılık deneyimi elde edebilirsiniz.

iPhone 12 En İyi Kamera Ayarları

Sizinle paylaşacağımız iPhone 12 en iyi kamera ayarları ile fotoğraf çekimlerinizi profesyonel boyutlara taşıyabilirsiniz.

  • Çerçevenin Dışını Yakala: iPhone’un ana ekranında bulunan ayarlar uygulamasındaki kamera bölümünden çerçevenin dışını yakala özelliğini etkinleştirin. Bu özellik etkinleştirildiği zaman ultra geniş açılı fotoğraf çekimleri yapabileceksiniz.
  • Gece Modu: Karanlık ortamlarda yapacağınız çekimlerde mutlaka gece modunu kullanın. iPhone 12 gece modu özelliği açıldığında en karanlık ortamlarda bile harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • Görüntü İyileştirme: iPhone 12 modelinde çekilen fotoğrafları netleştirmek için “Gürültü Azaltma” ve “Parlama Azaltma” seçeneklerini açın. Bu seçenekler sayesinde fotoğraf karesindeki her ayrıntıyı en iyi çözünürlükte görebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, meraklı kullanıcılar için iPhone 12 kamera özellikleri hakkında bilgiler ve en iyi kamera ayarlarını paylaştık. Yazımızda yer verdiğimiz kamera ayarlarını kullanarak, Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş iPhone 12 ile en iyi fotoğraf karelerini çekebilirsiniz. Bütçenize uygun modeli 12 ay taksitle satın almak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-12/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar