iPhone 16 Tanıtım Tarihi Açıklandı!

campaign-image

Apple, her yıl piyasaya sürdüğü yeni iPhone modelleriyle akıllı telefon dünyasında büyük yankı uyandırmayı başarıyor. Bu yıl piyasaya çıkacak iPhone 16 serisi de teknoloji meraklıları tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyordu. Apple iPhone 16 tanıtım tarihi ise geçtiğimiz günlerde açıklandı. İşte o tarih!

iPhone 16 Tanıtım Tarihi Duyuruldu!

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi 9 Eylül 2024 tarihinde tanıtılacak. Apple Park'ta düzenlenecek bu etkinlik, Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve yeni iPhone 16 modelleri tüm dünyaya duyurulacak. Tanıtımı yapılacak iPhone 16 serisinde iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer alacak. Etkinlik için gönderilen davetiyede bulunan “It’s Glowtime” detayı ise dikkat çekti.

Apple’ın iPhone 16 modellerinde, aksiyon düğmesinin yanı sıra bir yakalama düğmesi de bulunacağı uzun süredir konuşuluyordu. Yakalama düğmesi, fotoğraf ve video çekimlerini kolaylaştıracak ve düğmeye basma sertlikleri iPhone tarafından algılanarak farklı işlevler için kullanılabilecek.

iPhone 16 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

iPhone 16 tanıtım tarihi yaklaştıkça teknoloji tutkunlarının heyecanı artıyor. Yeni iPhone serisinin Apple Intelligence yeniliklerinden faydalanması ve çeşitli marjinal renk seçenekleri kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Yeni iPhone serisindeki tüm cihazların aynı işlemciyi kullanacağı söyleniyor. Bu durumda, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin ne gibi farklılıklara sahip olacağı henüz netlik kazanmış değil.

Tasarım açısından, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerindeki kamera dizilimlerinin farklı olacağı düşünülüyor. Önceki serilerde standard ve Plus modelleri arasındaki tek fark boyut iken, iPhone 16 serisinde tasarım açısından belirgin farklılıklar olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Başka Hangi Apple Ürünleri Tanıtılacak?

Apple, Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte yalnızca yeni iPhone modellerini tanıtmakla kalmayacak. Apple Park'taki Steve Jobs Theater içerisinde düzenlenecek etkinlikte, iPhone'ların yanı sıra Apple Watch 10 serisi ve AirPods 4 modellerinin de tanıtılması bekleniyor. Etkinliğin sonunda ise iOS 18 işletim sistemi ve diğer Apple işletim sistemlerinin de tanıtılmasını umuyoruz.

Sonuç

Bu içeriğimizde, iPhone 16 tanıtım tarihi ile ilgili paylaşılan en güncel bilgileri aktardık. Apple’ın YouTube hesabından, Apple sitesinden veya Apple TV'den yayınlanacak bu etkinliği izleyerek yeni iPhone serisindeki özellikleri öğrenebilirsiniz.

İlgili Bloglar