iPhone 16 vs iPhone 14 Karşılaştırması

campaign-image

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 16 modelini satışa sundu. Yeni iPhone modelleri piyasaya çıktığı andan itibaren birçok kullanıcı eski iPhone'lar ile farklarını araştırmaya başladı. Apple iPhone 16 vs iPhone 14 karşılaştırması yapacağımız bu içeriğimizde, iki model arasında ne gibi farklar olduğuna yer vereceğiz.

iPhone 16 vs iPhone 14 Karşılaştırması: Performans, Ekran ve Kamera

Yeni iPhone serisinin çıkış yapmasıyla birlikte pek çok tüketici iPhone 16 ve iPhone 14 arasındaki farkları araştırmaya başladı. Özellikle eski nesil iPhone kullanıcıları, iPhone 14 veya iPhone 16 satın alma noktasında kararsızlık yaşayabiliyor. iPhone 16 vs 14 karşılaştırması, iki modelden birini satın almak isteyenlere yardımcı olacaktır.

iPhone 16 vs 14 Performans Karşılaştırması

Apple, iPhone 16 serisinde A18 çip kullanıyor. İki adet performans ve dört adet verimlilik çekirdeğine sahip olan işlemci, en zorlu işlemleri saniyeler içerisinde yerine getirebiliyor. Ayrıca, Apple Intelligence özelliklerinin en iyi şekilde kullanılmasını sağlayan 16 çekirdekli nöral motora sahip. 8 GB kapasiteli bellek, çoklu uygulamalar arasında akıcı geçişler yapmasına imkân veriyor.

iPhone 16 vs 14 Performans Karşılaştırma

iPhone 14 modelinde ise 3.2 GHz hızında çalışan A15 Bionic işlemci bulunuyor. 5 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen bu işlemci ve 6 GB bellek, günümüzde de oldukça iyi performans sergileyebiliyor. Apple etkinliğinde yapılan duyuruda, iPhone 16’da bulunan A18 çipin, A15 Bionic çipten %50 daha hızlı çalıştığı belirtiliyor.

iPhone 16 vs 14 Ekran Karşılaştırması

Apple, iPhone 14 modelinde 6.1 inç boyutunda OLED ekrana yer veriyor. Ekranın 460 PPI piksel yoğunluğu, net bir görüntü kalitesi sunuyor. 1170 x 2532 piksel çözünürlüğündeki ekran, 1200 nit parlaklık değerine ulaşabiliyor. Seleflerinde olduğu gibi iPhone 14’ün ekranı da 60 Hz yenileme hızına sahiptir.

iPhone 16 modeline baktığımızda ise, onda da 6.1 inç büyüklükte OLED ekran kullanıldığını görüyoruz. 460 PPI piksel yoğunluğu, multimedya deneyimini iyileştiriyor. iPhone 16’nın ekran çözünürlüğü 1179 x 2556 pikseldir. iPhone 14’ten biraz daha geniş ekrana sahip olmasının nedeni inceltilmiş çerçevelerdir. Ayrıca, iPhone 16 ekranı 2000 nit parlaklık değerine kadar ulaşabiliyor.

iPhone 16 vs 14 Kamera Karşılaştırması

iPhone 14 modelinde f/1.5 diyafram açıklığında 12 MP çözünürlüklü ana kamera ve 12 MP ultra geniş açılı kamera donanımları yer alıyor. Kamera özelliklerinde ise HDR, panorama, sesli komut, yapay zekâ sahne algılama, otomatik odaklama ve portre modu bulunuyor.

iPhone 16 vs 14 Kamera Karşılaştırması

iPhone 16'nın ana kamerasında 48 MP çözünürlükte lens kullanılıyor. Ultra geniş açılı kameranın çözünürlüğü ise iPhone 14 modelindeki gibi 12 MP’dir. iPhone 16 ve iPhone 14 kameraları arasındaki farklar, ana kamera çözünürlüğü ile sınırlıdır. Aynı zamanda iki modelin ön kameraları da birebir aynı özelliğe sahiptir.

iPhone 14’ten iPhone 16’ya Geçilir mi? Geçmeye Değer mi?

iPhone 14 kullanıcıları, yeni iPhone serisi tanıtılır tanıtılmaz iPhone 16’ya geçiş yapılıp yapılmayacağı sorusunun cevabını aramaya başladı. iPhone 16 serisinde bulunan donanımlar, yüksek performansı ile dikkat çekiyor.

Apple Intelligence ile yapay zekâyı deneyimlemek isteyenler, iPhone 16 modelini satın alabilir. Yapay zekâ özelliklerine ihtiyaç duymayan tüketiciler ise daha uygun fiyatlı olan iPhone 14 modelini tercih edebilir.

Sonuç

Bu yazımızda yer verdiğimiz iPhone 16 vs iPhone 14 karşılaştırması ile iki model arasındaki farkları sizlerle paylaştık. Sıfır cihaz için çok yüksek ücretler ödemek yerine, sıfırıyla eşdeğer performans sunan yenilenmiş telefon modellerini tercih edebilirsiniz. TSE onaylı Yenileme Merkezi’yle hizmet veren Getmobil’de satılan yenilenmiş iPhone 14 modelini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-14/ bağlantısına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

İlgili Bloglar