iPhone 4K Video Çekimi Nasıl Yapılır?

campaign-image

Apple, iPhone 6S modelinden itibaren ürettiği bütün cihazlara 4K video çekim özelliği ekledi. iPhone kullanıcıları, yüksek çözünürlüklü video çekim özelliği sayesinde anılarını daha iyi kalitede kaydedebiliyor. Bu yazımızda, kullanıcıların merak ettiği "iPhone'da 4K video çekimi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını vermekle birlikte 4K video çekerken dikkat edilmesi gerekenleri sizlerle paylaşacağız.

Apple iPhone 4K Video Çekimi Nasıl Yapılır?

Apple, videoların daha yüksek kalitelerde kaydedilebilmesi için iPhone modellerinde sürekli olarak iyileştirmeler yapıyor. Bu sayede günümüzde birçok iPhone modeli ile 4K kalitesindeki videoları saniyede 60 kare akıcılıkta kaydetmek mümkün hale geldi.

2160p 4K 60 FPS video kaydı destekleyen bir iPhone modeline sahip olan kullanıcılar aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak 4K kalitesinde video çekimleri yapabilir:

  1. İlk olarak “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ayarlar uygulamasında aşağılara doğru inerek “Kamera” seçeneğine dokunun.
  3. Kamera ayarlarında en üst kısımda yer alan “Video Kayıt” ayarına dokunun.
  4. Son olarak “4K 60 fps” seçeneğine dokunun.

Bu adımların sırasıyla uygulanmasının ardından iPhone ile 4K kalitede video çekimleri yapılabilecektir. Buna ek olarak, 4K çekim özelliğini etkinleştirmenin daha kolay bir yöntemi bulunmaktadır.

Kamera uygulamasına giriş yapıp video moduna geçtikten sonra sağ üst köşede bulunan hızlı anahtarı değiştirebilirsiniz. Hızlı anahtar bölümünde HD ve 4K kalite arasında geçiş yapabileceğiniz gibi videonun saniyede kaç kare hızında (24, 25, 30 veya 60) kaydedilebileceğini seçebilirsiniz.

iPhone'da 4K Video Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Pil Seviyesini Kontrol Edin
  • Dijital Zoom Kullanmayın
  • Işıklandırmayı Doğru Ayarlayın
  • Lensleri Temizleyin
  • Videoları Düzenleyin

Pil Seviyesini Kontrol Edin

iPhone modelleri ile 4K çözünürlüklü video çekimleri yapmak cihazın şarjının hızla bitmesine neden olabilir. Bu nedenle çekimlerin yarıda kalmaması için yeterli miktarda şarj seviyesinin olduğunu kontrol etmek önemlidir.

Pil Seviyesini Kontrol Edin

Ayrıca, şarj seviyesinin %50'nin altına düştüğü durumlarda bazı performans kayıpları olabileceği için çekimlerde sorun yaşanabilir. Bu tür sorunların önüne geçmek için 4K kalitede video çekimlerinin şarjın tam dolu olduğunda yapılmasını öneriyoruz.

Dijital Zoom Kullanmayın

Akıllı telefonlarda zoom yaparken görüntü kırpılabilir ve bu nedenle görüntü kalitesi düşebilir. Özellikle 4K video çekimlerinde, görüntü kaybını önlemek için yakınlaştırmak istediğiniz noktaya fiziksel olarak giderek çekim yapmak daha iyi bir tercih olabilir. Böylece görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp olmayacaktır.

Işıklandırmayı Doğru Ayarlayın

iPhone 4K video çekimi sırasında ışıklandırma büyük önem taşır. Işığın kameraya ve çekilen nesneye vurduğu açı, videoyu izleyenlerde uyandırdığı duyguları etkiler. Bu nedenle, video çekimlerini doğru ve yeterli ışıklandırmanın olduğu ortamlarda yapmanızı öneriyoruz.

Işıklandırmayı Doğru Ayarlayın

Lensleri Temizleyin

Etkileyici video çekimleri gerçekleştirmek için lenslerin temiz olması son derece önemlidir. Lensin üzerinde bulunacak bir leke, kameranın odak açısını bozabilir ve görüntü kalitesinde düşüşlere neden olabilir. Bu nedenle, çekim öncesi lensleri temizleyerek en iyi sonuçları elde etmek önemlidir.

Videoları Düzenleyin

Video çekimini tamamladıktan sonra videoların daha etkileyici görünmesi için mutlaka video düzenleme uygulamaları kullanarak iyileştirmeler yapılabilir. Bu sayede çekim sırasında karşılaşılan hatalar düzeltilebilir, bazı efektler eklenerek görüntü kalitesi artırılabilir ve daha akıcı videolar ortaya çıkarılabilir.

4K 60 FPS Video Çeken iPhone Modelleri

  • iPhone 15, Plus, Pro ve Pro Max
  • iPhone 14, Plus, Pro ve Pro Max
  • iPhone 13, Mini, Pro ve Pro Max
  • iPhone 12, Pro ve Pro Max
  • iPhone 11, Pro ve Pro Max
  • iPhone SE 2022
  • iPhone SE 2020
  • iPhone XS ve XS Max
  • iPhone X ve XR
  • iPhone 8 ve Plus

Yukarıdaki listede bulunan iPhone modellerinden birini satın alarak 4K kalitede videoları saniyede 60 kare akıcılıkta kaydedebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda iPhone 4K video çekimi hakkında kullanıcıların merak ettiği soruların yanıtlarını paylaştık. Siz de Getmobil'den satın alacağınız yenilenmiş iPhone modelleri ile anılarınızı en yüksek kalitede kaydedebilirsiniz. Beğendiğiniz modeli 12 ay taksitle satın almak için hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar