iPhone Arama Kaydetme Özelliği Nasıl Kullanılır?

campaign-image

iPhone’da yapılan aramalar, şimdiye kadar üçüncü parti uygulamalar tarafından kaydedilebiliyordu. Ancak, konuşmaların farklı kişiler tarafından dinlenme ihtimali olduğu için birçok kullanıcı bu uygulamalara güvenmiyordu. iOS 18.1 sürümüyle birlikte, önemli telefon görüşmeleri üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan iPhone’dan kaydedilebilecek. Peki, iPhone arama kaydetme özelliği nasıl kullanılır? Bu özellik Türkiye’de kullanılabilir mi? Hadi, merak edilen soruları yanıtlayalım!

iPhone Arama Kaydetme Özelliği Var mı?

Apple’ın WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan yeniliklerden biri de aramaları kaydetme ve yazıya çevirme özelliği oldu. Bu özellik sayesinde, iPhone kullanıcıları yaptıkları önemli görüşmeleri daha sonra ulaşmak üzere kaydedebilecek. iPhone arama kaydetme özelliği, Ekim ayında yayınlanması planlanan iOS 18.1 versiyonuyla kullanıma sunulacak.

iPhone Arama Kaydetme Özelliği Nasıl Kullanılır?

  1. İlk olarak istediğiniz bir kişiyi iPhone’unuzdan arayın.
  2. Karşı taraf aramayı açtığında arama ekranında bulunan “Arama Kaydetme” butonuna dokunun.
  3. Bu adımda hem karşıdaki kişi hem siz, konuşmanın kayıt altına alındığına dair bilgilendirileceksiniz.

Konuşma sırasında, konuşulan her şey hem sesli hem de yazılı olarak "Sesli Notlar" uygulamasına kaydediliyor. Konuşmanın yazıya aktarılması işlemi ise Apple Intelligence sayesinde mümkün oluyor. Gerekli durumlarda, yapay zekâ sayesinde konuşmanın bir özetini çıkarmak da mümkün. Böylece, konuşma sırasındaki en önemli yerlere her zaman göz atabileceksiniz.

iOS 18 Arama Kaydetme Özelliği

iOS 18 Arama Kaydetme Özelliği Türkiye’de Kullanılır mı?

iPhone arama kaydetme özelliği Türkiye’de de kullanılabilecektir. Ancak, transkripsiyon özelliği ne yazık ki Türkçe dil desteği sunmayacak. Bu nedenle, konuşmalar sesli olarak kaydedilebilecek ama yazıya çevrilemeyecek. Arama kayıtlarının yazıya çevrilmesi özelliği ise İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Mandarin Çincesi, Almanca, Kantonca, Portekizce ve Japonca dilleri için geçerli olacaktır.

iPhone Arama Kaydetme Butonu Görünmüyor, Ne Yapmalıyım?

iPhone cihazınızda yaptığınız aramaları kaydetmek için öncelikle bu özelliği aktifleştirmeniz gerekiyor. Eğer özellik etkinleştirilmemişse, kaydetme butonu görünmeyecektir. iOS 18 arama kaydetme özelliğini açmak için:

  1. Öncelikle iPhone’un “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ardından “Uygulamalar” seçeneğine dokunun.
  3. Uygulamalar içerisinden “Telefon” sekmesini açın.
  4. Açılan ekranı aşağıya kaydırın ve “Arama Kaydı” seçeneğine dokunun.
  5. Son olarak karşınıza gelen anahtarı sağ tarafa kaydırarak özelliği etkinleştirin.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone arama kaydetme özelliğinin nasıl kullanılacağını anlattık. iOS 18.1 ile kullanıma sunulacak bu özellik, üçüncü parti uygulamalara duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracak. Özellik, iPhone’larda yerleşik olarak kullanılabileceği için güvenlik konusunda endişeleri de giderecektir. Siz de iOS 18 arama kaydetme özelliğinden yararlanmak istiyorsanız, Getmobil’de satılan yenilenmiş iPhone modellerini tercih edebilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Bloglar