iPhone Beyaz Ekran Sorunu Çözüm Yöntemleri

campaign-image

iPhone kullanıyorsanız, bazı nedenlerden dolayı beyaz ekran sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda cihaz tamamen kullanılamaz hale gelir. Ancak bu sorunun çözümü oldukça basittir. Yazımızda yer vereceğimiz iPhone beyaz ekran sorunu çözüm yöntemleri, cihazın yeniden kullanılabilir hale gelmesini sağlayacaktır.

iPhone Beyaz Ekran Sorunu Nedenleri

  • Hatalı Yazılım Yüklemesi
  • Fiziksel Hasarlar
  • Temassızlık
  • Sıvı Teması
  • Cihaza Yetkisiz Müdahale Edilmesi

Yukarıdaki nedenlerden dolayı iPhone’da beyaz ekran sorunu ile karşılaşılabilir. Bu sorun yazılım hatasından kaynaklanıyorsa, kolay bir şekilde çözümlenebilir. Fakat cihazın donanımında bir problem olması durumunda, daha fazla hasar vermemek için mutlaka teknik destek alınmalıdır.

Cihazın sahip olduğu IP sertifikasının sınırları dışında sıvı teması gerçekleşmesi ve cihaza yetkisiz müdahalede bulunulması sonucu ekran bağlantısına zarar verilmesi, iPhone beyaz ekran sorunu yaşanmasına neden olur. Hadi, beyaz ekran sorunu için çözüm yöntemlerine bakalım.

iPhone Beyaz Ekran Sorunu Çözüm Yöntemleri Neler?

  • Yazılım Güncellemesi Yapmak
  • Cihazı Fabrika Ayarına Çevirmek
  • Apple Teknik Servise Göndermek

Listede paylaştığımız çözüm yöntemleri sayesinde iPhone beyaz ekran sorunu kesin olarak çözülmüş olacaktır.

iPhone Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Yazılım Güncellemesi Yapmak

Bazı iPhone modellerinde meydana gelen beyaz ekran sorunu için yazılım güncellemesi yapılabilir. Cihazın desteklediği en güncel iOS sürümü yüklenerek hata düzeltilebilir.

Yazılım güncellemesi yapmadan önce, cihazda yeterli depolama alanı bulunduğundan emin olunmalıdır. Ayrıca, şarj oranının da %50 ve üzerinde olması, güncellemenin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için önemlidir.

Cihazı Fabrika Ayarına Çevirmek

iPhone’u fabrika ayarına döndürmek, birçok sorunun çözümü için yeterli oluyor. Ancak beyaz ekran sorunu yaşandığında, cihazı fabrika ayarına çevirmek biraz zorlayıcı olabilir. Böyle bir durumda, öncelikle cihazı USB kablosu ile bilgisayara bağlayarak iTunes üzerinden fabrika ayarına döndürmek gerekiyor.

Bu işlem tamamlandığında, cihazın içerisindeki tüm ayarlar sıfırlanmış olacaktır. Cihaz yeniden kullanılabilir hale geldiğinde, tüm ayarlar en baştan yapılabilir. Olası bir veri kaybını önlemek için, cihazın içindeki tüm dosyaları iCloud’a yedeklemek yeterli olacaktır.

Apple Teknik Servise Göndermek

iPhone beyaz ekran sorunu çözümü için uygulanabilecek en iyi yöntem, cihazı yetkili Apple teknik servisine göndermektir. Eğer donanımsal bir sorun varsa, Apple teknik servisi cihazın ekranını değiştirecek ve böylece sorun çözülmüş olacaktır.

Sonuç

Bu yazımızda kullanıcıların merak ettiği iPhone beyaz ekran sorunu çözüm yöntemleri ile ilgili detaylı bilgilere yer verdik. Siz de böyle bir sorunla karşılaşırsanız, içeriğimizdeki yöntemler arasından kendinize uygun olanı seçerek çözüme kavuşabilirsiniz. Ayrıca, Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş iPhone modellerini sorunsuz bir şekilde kullanabileceğinizi belirtmek isteriz. Bütçenize uygun modellere göz atmak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar