iPhone Ekran Parlaklığı Ayarlama Nasıl Yapılır?

campaign-image

İdeal iPhone ekran parlaklığı ayarı yapıldığında, göz sağlığı ve batarya ömrü önemli ölçüde korunmuş olur. Parlaklık seviyesi doğru bir şekilde ayarlandığında, cihaz daha uzun süre boyunca göz yorgunluğu olmadan kullanılabilir. Peki, iPhone ekran parlaklığı nasıl ayarlanır? Lafı fazla uzatmadan sorunun cevabına geçelim!

iPhone Ekran Parlaklığı Nasıl Ayarlanır?

iPhone ekran parlaklığı değiştirme işlemi, Kontrol Merkezi üzerinden, Ayarlar uygulamasından ve ekran parlaklığını otomatik ayarlama gibi üç farklı yöntemle gerçekleştirilebiliyor. Hadi bu yöntemlere daha yakından göz atalım.

Kontrol Merkezi’nden iPhone Ekran Parlaklığı Ayarlama

iPhone modellerinde bulunan Kontrol Merkezi, cihaz üzerindeki bazı ayarların çok daha basit bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor. iPhone X ve üzeri modellerde, ekranın sağ üst köşesinden aşağıya kaydırarak Kontrol Merkezi menüsüne erişilebilir. iPhone 8 ve altı modellerde ise ekranın altından yukarı doğru kaydırarak Kontrol Merkezi’ne ulaşmak mümkündür.

iPhone Kontrol Merkezi'nden Parlaklık Değiştirme

Kontrol Merkezi’ne ulaştıktan sonra, parlaklık düğmesi üzerinden gerekli ayarlamalar yapılabilir. Parlaklık düğmesini yukarıya kaydırmak parlaklığı artırırken, bu düğmeyi aşağıya kaydırmak parlaklığı kısacaktır.

Ayarlar Uygulamasından Ekran Parlaklığı Değiştirme

iPhone ekran parlaklığı değiştirme işlemi, iPhone’un Ayarlar uygulaması üzerinden de yapılabiliyor. Bunu yapmak için öncelikle Ayarlar uygulamasına girmeniz gerekiyor. Daha sonrasında “Ekran ve Parlaklık” menüsünden parlaklık ayarını değiştirebilirsiniz.

Ayarlar uygulamasından yapılacak ekran parlaklığı değişikliği sayesinde, karanlık ortamlarda internette gezinme, bir şeyler okuma, film izleme ve mobil oyun oynama gibi aktiviteler daha konforlu bir şekilde gerçekleştirilebilir. Telefonu daha çok akşam saatlerinde kullananlar, parlaklık derecesini ideal seviyeye düşürerek göz sağlıklarını koruyabilir.

Ekran Parlaklığını Otomatik Olarak Ayarlama

Farklı ışıklandırmaya sahip ortamlarda bulunan kullanıcılar, iPhone’un otomatik ekran parlaklığı değiştirme özelliğini açabilir. iPhone ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanmasını sağlamak kullanım rahatlığı da sunmaktadır. Apple iPhone ekran parlaklığını otomatik ayarlamak için:

  1. İlk olarak iPhone ana ekranından “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ayarlar uygulamasını biraz aşağıya kaydırarak “Erişilebilirlik” seçeneğine dokunun.
  3. Erişilebilirlik ayarlarının olduğu sayfada “Ekran ve Metin Puntosu” seçeneğine dokunun.
  4. Açılan sayfada “Otomatik Parlaklık” seçeneğini aktifleştirin.
iPhone Otomatik Ekran Parlaklığı Ayarlama

Bütün işlemler sırasıyla uygulandığında, iPhone’un ekran parlaklığı içinde bulunulan ortamın ışıklandırmasına göre ayarlanacaktır. Örneğin, çok aydınlık bir ortama girildiğinde ekran parlaklığı artacaktır. Aynı şekilde, ışıklandırmanın düşük olduğu ortamlarda ise ekran parlaklığı azalacaktır.

İdeal iPhone Ekran Parlaklığı Nedir?

iPhone modellerinin daha verimli kullanılmasını sağlayan en ideal ekran parlaklığı, %50 seviyesidir. Ekran parlaklığını bu seviyede tutarak, ışıklandırmanın farklı olduğu ortamlarda cihazı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Eğer bu seviye karanlık ortamlarda gözünüzü yormaya devam ediyorsa, %45-40 aralığına düşürebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone ekran parlaklığı ayarlama yöntemlerini sizinle paylaştık. Ekran parlaklığının otomatik olarak değiştirilmesi, önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacaktır. Ayrıca, Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş iPhone modellerinin ekran parlaklığında değişiklik yaparak pil ömrünü uzatabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilir, istediğiniz modeli 12 ay taksitle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar