iPhone Ekranını Televizyona Yansıtma Nasıl Yapılır?

campaign-image

iPhone modellerinde kullanılan ekran boyutları oyun oynamak, video izlemek ve sunum yapmak için yeterli büyüklüğe sahiptir. Ancak ekran büyüklüğü yeterli gelmediği durumlarda ekranı televizyona yansıtmak en iyi seçenek olacaktır. Bu yazımızda yer vereceğimiz iPhone ekranını televizyona yansıtma yöntemleri ile daha rahat sunum yapabilir, sevdiğiniz dizileri veya filmleri geniş ekranda izleyebilir ve oyunları büyük ekranda oynayabilirsiniz.

iPhone Ekranını Televizyona Yansıtma Yöntemleri

  • Telefon ekranını paylaşın
  • HDMI kablosuyla bağlayın
  • Üçüncü parti uygulamalardan yararlanın

Yukarıdaki yöntemler sayesinde, Apple iPhone 13 mini gibi küçük boyutlara sahip modellerin ekranını daha büyük boyutlardaki televizyona yansıtmak mümkün olacaktır. Bu da telefonda hazırlanmış sunumun veya bir raporun çok daha rahat bir şekilde incelenmesini sağlayacaktır.

Telefon Ekranını Paylaşın

En basit iPhone ekranını televizyona yansıtma yöntemlerinden biri AirPlay’i kullanmaktır. Bu uygulama üzerinden iPhone ekranını cihazınız ile aynı ağa bağlı olan Apple TV veya AirPlay destekleyen televizyona anında yansıtabilirsiniz.

iPhone AirPlay ile TV Yansıtma

AirPlay’i kullanmak için öncelikle televizyon ve telefonun aynı Wi-Fi ağında olup olmadığını kontrol edin. Cihazlar aynı ağa bağlıysa, iPhone cihazında Kontrol Merkezi’ni açın ve ekran yansıtma simgesine dokunun.

Açılan pencerede bağlı olduğunuz ağdaki cihazların listesini göreceksiniz. Listede bulunan aygıtlar içerisinden televizyonunuzu seçin. İşte her şey bu kadar basit. Artık telefonunuzda yaptığınız bütün işlemleri televizyon ekranından takip edebilirsiniz.

HDMI Kablosuyla Bağlayın

Telefon ekranını kablosuz olarak ekrana yansıtma konusunda sorun yaşıyorsanız, aynı işlemi kablo yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada Apple iPhone ekranını yansıtmak için HDMI kablosundan yararlanabilirsiniz.

iPhone HDMI ile TV Yansıtma

iPhone’un ekranını televizyona aktarmak için kullanılacak HDMI kablo, görüntünün kesintisiz ve yüksek kaliteli bir şekilde iletilmesini sağlar. Telefonda hazırladığınız sunumun sorunsuz olarak aktarılmasını istiyorsanız, bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

iPhone’larda doğrudan HDMI girişi olmadığı için arada bir çevirici kullanmanız gerekiyor. Apple Store’dan veya teknoloji mağazalarından satın alabileceğiniz bir çevirici sayesinde iPhone'u televizyona bağlayabilirsiniz.

Üçüncü Parti Uygulamalardan Yararlanın

iPhone ekranını televizyona yansıtma yöntemlerinden biri de App Store’da bulunan üçüncü parti uygulamaları kullanmaktır. Bu uygulamalar temelde iPhone’un sahip olduğu telefon yansıtma özelliği ile aynı çalışma mantığına sahiptir. Bazı ekran yansıtma uygulamaları işlevselliği arttırıcı özellikleri sayesinde kullanım rahatlığı sunuyor.

iPhone AndroidTV’ye Yansıtılır mı?

Evet, iPhone ekranını AndroidTV’lere yansıtmak mümkündür. iPhone ekranını AndroidTV’ye yansıtmak için ApowerMirror ya da AirPlayMirror gibi uygulamalar tercih edilebilir. Ayrıca bu uygulamalar yerel ağınız üzerinden bağlantı sağladığı için televizyona herhangi bir uygulama yükleme yapmanıza gerek olmayacaktır.

Sonuç

Bu içeriğimizde yer verdiğimiz yöntemlerden yararlanarak iPhone ekranını televizyona yansıtma işlemini hatasız olarak gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kullandığınız iPhone’un ekranını televizyona aktarma konusunda sorun yaşıyorsanız, https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak  yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar