iPhone Etkin Değil! iTunes'a Bağlanın Sorunu Çözümü

campaign-image

Apple’ın ürettiği iPhone modelleri, sorunsuz bir şekilde uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Apple ürünleri her ne kadar dayanıklı olsa da, dönem dönem çeşitli hatalar ile karşılaşmanız mümkündür. Bu hatalardan biri de ortada hiçbir sebep yokken ekrana gelen “iPhone etkin değil! iTunes’a bağlanın.” uyarısıdır. Hazırladığımız bu içeriğimizde, sorunun çözümü için uygulanabilecek yöntemleri paylaşacağız.

iPhone Etkin Değil Hatası Neden Olur?

Apple tarafından paylaşılan bilgiye göre, “iPhone etkin değil” hatasının ortaya çıkması Apple sunucularından kaynaklanıyor olabilir. Apple hizmetlerinin kullanılmasını sağlayan etkinleştirme sunucularında bakım çalışması veya bir sorun olması durumunda bu hata alınabilir.

iPhone Etkin Değil Hatası Neden Olur?

Buna ek olarak, iPhone modellerinde etkinleştirilen yüksek güvenlik nedeniyle bazı durumlarda iPhone ekran şifresinin girilmesi istenebilir. Şifreyi unuttuysanız ve 6 defa deneme yaptıysanız, iPhone’un kilitlenmiş olabilirsiniz. Böyle bir durumda, aşağıdaki iPhone etkin değil hatası çözüm yöntemleri sayesinde sorunu çözebilirsiniz.

iPhone Etkin Değil Hatası! iTunes’a Bağlanın Sorunu Çözüm Yöntemleri

Bütün iPhone modellerinde karşılaşılabilecek etkin değil hatası için iki farklı çözüm yöntemi bulunmaktadır: kurtarma modu veya iCloud üzerinden iPhone’u sıfırlamak.

Kurtarma Modu ile iPhone’u Sıfırlamak

Bu işlemi yapabilmek için iPhone’unuzu Lightning veya USB-C kablo ile bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Eğer Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız, iTunes uygulamasını yüklemelisiniz. Apple ürünü kullanıyorsanız, Finder’ı açmak yeterli olacaktır.

  1. İlk olarak kablonun bir girişini iPhone’a diğerini de bilgisayara takın ve aşağıdaki adımları izleyerek kurtarma modunu açın:
    1. iPhone 8 ve üzeri modellerde: Ses yükseltme ve kısma düğmelerine kısa bir süre basın. Ardından kurtarma modu ekranı gelene kadar güç düğmesine basılı tutun.
    2. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde: Kurtarma modu ekrana gelene kadar ses açma ve kısma düğmelerine aynı anda basılı tutun.
    3. iPhone 6s ve altı modellerde: Ana ekran tuşuna ve üst düğmesine kurtarma modu etkin olana kadar basılı tutun.
  2. Bilgisayar iPhone’unuzu keşfettiğinde ekrana bir uyarı mesajı gelecektir. Uyarı mesajının yer aldığı pencerede “Geri Yükle” butonuna tıklayın.
  3. Bu işlem sırasında cihazınıza gün iOS sürümü tekrar yüklenecektir. İndirme işleminin tamamlanma süresi, internet bağlantı hızına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

iCloud Üzerinden iPhone’u Sıfırlamak

  1. Bilgisayarınızda yüklü olan herhangi bir tarayıcıdan icloud.com web sitesine girin.
  2. Apple Kimlik kullanıcı adı ve şifresiyle oturum açın. Açılan ekranda “iPhone’u Bul” bölümüne tıklayın.
  3. iPhone’un en son konumunu gösteren ekranın sol üst menüsündeki “iPhone’u Sil” seçeneğine tıklayın.
  4. Bu işlemin ardından iPhone kendini sıfırlayacak ve “iPhone etkin değil! iTunes’a bağlanın.” sorunu çözülmüş olacaktır.
iCloud Üzerinden iPhone’u Sıfırlamak

Yukarıdaki adımları sorunsuz bir şekilde uygulayabilmek için telefonun konum özelliğinin açık olması gerekiyor. Eğer konum özelliği kapalıysa iCloud üzerinden sıfırlama yapamayabilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, “iPhone etkin değil! iTunes’a bağlanın” sorunu için çözüm yöntemlerine yer verdik. İki yöntem arasından size uygun olanı deneyerek iPhone’u tekrar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca, tüm incelemeleri detaylı bir şekilde yapılan ve kusursuz kullanım deneyimi sunan yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den 12 ay taksitle güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun cihazları inceleyebilirsiniz.

İlgili Bloglar