iPhone iCloud Hesabına Nasıl Giriş Yapılır?

campaign-image

Android’den iPhone’a geçiş yaptıysanız, iCloud ile tanışmanın vakti gelmiş demektir. Apple tarafından geliştirilen iCloud hizmeti, iPhone’ların daha verimli ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Peki, iCloud nedir? Nasıl giriş yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları!

iCloud Nedir?

iCloud; iPhone kullanıcılarının fotoğraflarını, videolarını, önemli dosyalarını ve cihaz yedeklemelerini güvenli bir şekilde bulut sistemlerinde saklayan Apple hizmetidir. İlk olarak 2011 senesinde kullanılmaya başlayan bu hizmet, iPhone ve diğer Apple ürünlerinin verimliliğini artırır.

Apple’ın herhangi bir ürününe sahipseniz, birçok verinizi iCloud ortamında üçüncü kişilerin erişemeyeceği şekilde depolayabilirsiniz. Verilerin güvende tutulmasının yanı sıra, iPhone’unuzun depolama alanının daha büyük bir kısmını kullanmanıza yardımcı olur. İşte iCloud’un başlıca özellikleri:

Veri Depolama

Bu hizmet, Apple ürünlerinde bulunan dosyaların bulut depolama alanında saklanmasını sağlar. Kullanıcılar, istedikleri zaman iCloud içindeki dosyalara erişebilir, düzenlemeler yapabilir, dosyalar arasına yenilerini ekleyebilir veya dosyaları silebilir.

Anında Fotoğraf ve Video Yedekleme

iCloud Fotoğraf hizmeti, özellikle iPhone kullanıcılarının çektikleri fotoğrafların ve videoların anında iCloud ortamında yedeklenmesini sağlar. Böylece telefonun depolama alanı dolmaz. Ayrıca, yedeklenen bütün medya içeriklerine diğer Apple cihazlardan da erişilebilir.

Uygulama Senkronizasyonu

Kişiler, notlar ve takvim gibi uygulamalara girilen veriler iCloud içerisinde senkronize edilir. Kullanıcılar, bu uygulamalardaki verilerine istedikleri Apple ürününden rahatça erişim sağlayabilir.

iCloud Anahtar Zinciri

iCloud Keychain sayesinde, kullanıcılar kimlik bilgisi ve parolalar gibi kişisel verilerini güvenle saklayabilir. Kaydedilen parolalar gerektiğinde otomatik olarak doldurulur. Bu sayede, kullanıcılar farklı cihazlar için girdikleri parolaları hatırlamak için vakit harcamaz.

iPhone iCloud Hesabı Açma Adımları

Yeni bir iCloud hesabı oluşturmak için ilk olarak iPhone’un ana ekranında "Ayarlar" uygulamasına girin. Ayarlar uygulamasının üst tarafında yer alan Apple Kimliği'ne dokunun. Ardından "iCloud" seçeneğine girin. Son olarak açılan ekranda "Hesap Oluştur" butonuna dokunun ve adımları takip ederek iCloud hesabınızı oluşturun.

iCloud Hesabı Açma

iCloud Giriş Yapma Yöntemleri

Apple’ın geliştirdiği iCloud hizmetine giriş yapmak için iki farklı yöntemler bulunuyor. İnternet üzerinden ve Apple ürünlerinden iCloud girişi yapılabilir. Hadi bu yöntemlere daha yakından bakalım.

İnternet Tarayıcısından iCloud’a Giriş Yapma

  1. Öncelikle https://www.icloud.com/ adresine girin.
  2. Sayfa yüklendikten sonra Apple Kimliği’niz için belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın.
  3. İki faktörlü doğrulama açıksa giriş işleminin ardından doğrulama kodu isteyecektir. Tarafınıza gönderilen doğrulama kodunu girin ve “Giriş” butonuna tıklayın.
  4. Giriş işlemini sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra artık iCloud hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Apple Ürünlerinden iCloud’a Giriş Yapma

iPhone veya iPad üzerinden iCloud’a giriş yapmak istiyorsanız:

  1. İlk olarak “Ayarlar” uygulamasını açın.
  2. Ekranın üst bölümünde yer alan Apple Kimliği’nize dokunun.
  3. Karşınıza gelen sayfada iCloud seçeneğine dokunup Apple Kimliği ile giriş yapın.
iCloud Giriş Yapma Yöntemleri

Mac üzerinden iCloud girişi yapacaksanız:

  1. Sahip olduğunuz Mac cihazında “Sistem Tercihleri” bölümünü açın.
  2. Apple Kimliği menüsüne tıklayın ve Apple Kimlik bilgileriniz ile giriş yapın.
  3. Son olarak iCloud sekmesine tıklayarak sizden istenen adımları uygulayın.

Sonuç

Bu yazımızda, ilk defa Apple ürünü kullananların iCloud giriş yapma konusunda merak ettiği soruları yanıtladık. Eğer yüksek performanslı ancak bütçe dostu iPhone arıyorsanız https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak 12 ay taksitli yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil güvencesi ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar