iPhone İnternet Paylaşımı Bağlanma Sorunu Çözümü

campaign-image

iPhone kullanıcıları, gerekli durumlarda cihazlarını modeme çevirebiliyor. Böylece kullanıcılar, Wi-Fi bağlantısına ulaşamadıkları zaman diğer iPhone sahiplerinin internet paylaşımı üzerinden sosyal medyada gezinebiliyor. Ancak bazı durumlarda kişisel erişim noktasına bağlanma konusunda problemler yaşanabiliyor. Bu yazımızda, iPhone internet paylaşımı bağlanma sorunu çözüm yöntemlerini paylaşacağız.

iPhone İnternet Paylaşımı Sorunu Çözüm Yöntemleri

  • Hat Çekim Gücünü Artırmak
  • Kişisel Erişim Noktası Ayarlarını Yapılandırmak
  • iPhone’u Yeniden Başlatmak
  • Wi-Fi Ayarlarını Kontrol Etmek
  • Yazılım Güncellemesi

Listede yer alan iPhone internet paylaşımı sorunu çözüm yöntemleri, iPhone’u modem olarak kullanmayı mümkün kılacaktır. 

Hat Çekim Gücünü Artırmak

iPhone’a takılı olan hat her bölgede düzgün bir şekilde çekmeyebilir. Bu da kullanıcıların iPhone internet paylaşımı sorunu yaşamasına neden olabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında, telefonun daha iyi çekim yapabileceği açık alanlara gitmek gerekir. Ayrıca, baz istasyonlarının olduğu bölgelerde bulunmak çekim gücünü artıracaktır.

Kişisel Erişim Noktası Ayarlarını Yapılandırmak

iPhone’ların modem görevi görmesini sağlayan kişisel erişim noktasını doğru şekilde yapılandırmak sorunların çözümüne yardımcı olacaktır. iPhone’un ana ekranında bulunan Ayarlar uygulamasından erişilebilen kişisel erişim noktası için bir şifre belirlemek gerekir. Şifre sayesinde, cihaza yalnızca bu şifreyi bilen kişiler bağlanabilir.

iPhone Kişisel Erişim Noktası Ayarları

Kişisel erişim noktası olarak kullanılan iPhone’a çok sayıda kullanıcının bağlanması, performans ve bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, Ayarlar bölümünden “Maksimum Uyumluluk” seçeneğini etkinleştirmek son derece önemlidir.

iPhone’u Yeniden Başlatmak

iPhone modellerinde karşılaşılan hataların çözümü çoğu zaman basit bir yeniden başlatma işlemi ile sağlanabilir. Bazı kullanıcıların yaşadığı iPhone kişisel erişim noktası bağlantı sorunu için de telefonu yeniden başlatmak yeterli olabilir. iPhone’u yeniden başlatmadan önce veri kaybı olmaması için son yapılan işlemlerin kaydedilmesi gerekir.

Wi-Fi Ayarlarını Kontrol Etmek

Kişisel erişim noktası yapılan iPhone’a bağlanırken sorun yaşamamak için Wi-Fi ayarları kontrol edilmelidir. Bağlantı yapılan iPhone’un Wi-Fi ayarlarında herhangi bir proxy veya DNS girilmiş olmamalıdır. DNS veya proxy bağlantıları üzerinden kişisel erişim noktasına bağlanmaya çalışmak, internet bağlantısının zaman zaman kopmasına neden olabilir.

Yazılım Güncellemesi

Apple’ın düzenli aralıklarla paylaştığı güncel iOS versiyonları, iPhone’ların sorunsuz bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Güncel olmayan iOS sürümünün yüklü olduğu modellerde çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Buna iPhone kişisel erişim bağlantı sorunu da dahildir.

iPhone’un Ayarlar uygulamasındaki Genel bölümüne girerek Yazılım Güncellemesi sekmesinden yeni iOS sürümünü yükleyebilirsiniz. Bu işlem tamamlanana kadar iPhone birkaç defa kendini yeniden başlatacaktır. Güncel iOS versiyonunu yüklemek, iPhone kişisel erişim noktası bağlantı sorununu çözmek için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biridir.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone internet paylaşımı sorunu çözümü için çeşitli yöntemlere yer verdik. Siz de bu yöntemler arasında kendinize en uygun olanı seçerek bağlanma sorununu kolayca çözebilirsiniz. Ayrıca Getmobil web sitesi ve mağazalarında satılan yenilenmiş iPhone modelleri, aşamalı kontrollerden geçirildiği için cihazın bütün fonksiyonları sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Bütçenize uygun modellere göz atmak için hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar