iPhone İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

campaign-image

iPhone modellerinde yer alan kişisel erişim noktası özelliği, telefonun modem olarak kullanılmasına olanak tanıyor. Böylece Wi-Fi bağlantısının olmadığı yerlerde diğer iPhone kullanıcılarının hücresel verisi üzerinden internete bağlanılabiliyor. Peki ya iPhone internet paylaşımı nasıl yapılır?

iPhone İnternet Paylaşımı Nedir?

iPhone internet paylaşımı telefonun evde, ofiste veya bir mekanda bulunan modem gibi kullanılmasını sağlar. Bu sayede Wi-Fi bağlantısına erişmekte sorun yaşayan kullanıcılar, telefon hatlarına tanımlı olan internet paketi üzerinden internette gezinebilir.

iPhone mobil veri paylaşımı açan kişinin internet paketinde bulunan GB kullanılır. İnternet paylaşımı birden fazla kişi tarafından kullanıldığında internet paketinin limiti hızla bitebilir. Ay sonunda aşırı yüksek fatura ile karşılaşmamak için kişisel erişim noktasına karmaşık bir şifre belirlenmelidir.

iPhone İnternet Paylaşımı Nedir?

Telefon sahibi gerekli durumlarda internet paylaşımını durdurabilir ve şifreyi değiştirebilir. Böylece bu özellik çok daha güvenilir bir şekilde kullanılabilir.

iPhone İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iPhone’un “Ayarlar” uygulamasını açın.
  • Ayarlar uygulaması içindeki “Hücresel Veri” bölümüne girin.
  • Ardından “Kişisel Erişim Noktası” seçeneğine dokunun.
  • Son olarak “Diğerleri Katılabilsin” ayarını etkinleştirin.

Yukarıdaki adımları izleyerek iPhone internet paylaşımı özelliğini sorunsuz bir şekilde etkinleştirebilirsiniz. Ancak bu özelliği kullanabilmek için hücresel verinin açık olması gerekmektedir. Ayrıca tanınmayan kullanıcıların sizin ağınıza bağlanmasını engellemek için güçlü bir şifre belirlemek iyi bir tercih olacaktır.

iPhone’da Kaç Kişiye İnternet Paylaşımı Yapılır?

iPhone mobil veri paylaşımı için herhangi bir bağlantı sınırı bulunmuyor. Ancak çok fazla kişinin aynı paylaşım üzerinden bağlanması sonucunda internet paketinin saatler hatta dakikalar içerisinde tükenebileceğini hatırlatmak isteriz.

iPhone İnternet Paylaşımı Gözükmüyor: Ne Yapılmalı?

iPhone internet paylaşımı gözükmüyor ise bunun birkaç nedeni olabilir. İnternet bağlantısının stabil olmaması, telefonun aşırı ısınması, hattın çekmemesi veya yazılımsal sorunlar internet paylaşımının gözükmeme sorununun ortaya çıkmasında etkili olan başlıca nedenlerdir.

Sorunsuz bir iPhone internet paylaşımı yapmak için öncelikle GSM operatörünün en iyi çektiği noktada bulunmak önemlidir. Böylece internete 4.5 G ile bağlanabilir ve en yüksek hızlarda paylaşım yapılabilir.

İnternet paylaşımının diğer cihazlar tarafından görünmemesine neden olan başka bir durum da telefonun aşırı düzeyde ısınmasıdır. iPhone çok yüksek sıcaklık değerlerine ulaştığı zaman cihazın bazı özellikleri düzgün çalışmayabilir. Telefonu belirli bir süre soğuttuktan sonra tekrar deneyebilirsiniz.

iOS’un eski sürümlerinin yüklü olduğu iPhone modellerinde internet paylaşımı yapma konusunda sorunlarla karşılaşmak mümkündür. iPhone modelinin desteklediği en güncel iOS versiyonu yüklenerek internet paylaşımı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Sonuç

Bu yazımızda, kullanıcıların merak ettiği “iPhone internet paylaşımı nasıl yapılır?” sorusunu cevapladık. Siz de herhangi bir hata ile karşılaşmadan internet paylaşımı yapmak için Getmobil’de satılan yenilenmiş iPhone modellerini tercih edebilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek ve 12 ay taksitle satın almak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar