iPhone is Findable Ne Demek? Nasıl Açılır?

campaign-image

Apple, iPhone’ların çalınması veya kaybolması durumlarında kullanıcıların cihazlarına ulaşmasını kolaylaştıran bir dizi özellik sunar. Bunlardan biri de iPhone’umu Bul özelliğidir. iPhone’umu Bul özelliğini etkinleştiren bazı kullanıcılar, cihazlarında gördükleri iPhone is Findable yazısının ne anlama geldiğini merak edebilir. Bu yazımızda, “iPhone is Findable ne demek?” sorusunun cevabını detaylı bir şekilde açıklayacağız.

iPhone is Findable Ne Demek?

iPhone is Findable, Apple’ın iPhone’umu Bul uygulamasını etkinleştiren kullanıcılara gösterdiği bir uyarı mesajıdır. Bu uyarı mesajı, internet bağlantısı bulunan iPhone cihazının anlık konum bilgisinin görülebileceği anlamına gelir. Böylece, herhangi bir çalınma veya kaybolma durumunda iPhone’a rahatlıkla ulaşılabilir.

iPhone is Findable Nedir?

iPhone is Findable Ne İşe Yarar?

iPhone is Findable uyarısı, iPhone’umu Bul uygulamasının çalıştığını gösterir. Bu uygulama sayesinde;

  • iPhone cihazın bulunduğu en güncel konum bilgisi elde edilebilir. Böylece, telefonu bir yerde unuttuğunuzda, anlık konum üzerinden cihazınızı kolayca bulabilirsiniz.
  • Herhangi bir yerden iPhone’a mesaj gönderebilirsiniz. Bu özellik, başka bir kişi tarafından bulunan kayıp iPhone’un gerçek sahibine ulaşmasını kolaylaştırır.
  • iPhone’a ulaşılamadığı bir durumda, telefonda bulunan tüm bilgiler silinebilir.
  • iPhone’umu Bul özelliği açık olan telefonlarda, uzaktan zil sesi çalabilirsiniz. Bu özellik, telefonun kısa sürede bulunmasına yardımcı olur.

iPhone is Findable Nasıl Açılır?

  1. Öncelikle iPhone’un ana ekranında yer alan “Ayarlar” uygulamasına girin.
  2. Ardından Apple Kimliğinize dokunun.
  3. Açılan ekranda “BUL” sekmesine dokunun.
  4. Ardından “iPhone’umu Bul” bölümüne girin.
  5. Son olarak iPhone’umu Bul yazısının yanındaki anahtarı sağa doğru kaydırın.

Yukarıdaki adımları sırasıyla uygulayarak iPhone is Findable özelliğini açabilirsiniz. Bu özelliği etkinleştirdikten sonra, App Store üzerinden indireceğiniz BUL uygulaması aracılığıyla cihazın anlık olarak nerede olduğunu takip edebilirsiniz.

Herhangi bir kaybolma veya çalınma durumunda, BUL uygulamasına girerek cihazda zil sesi çalabilir, telefondaki tüm verileri silebilir veya doğrudan iPhone’a mesaj gönderebilirsiniz.

Telefon Kapalıyken iPhone is Findable Ne Anlama Gelir?

Telefonu kapatırken veya telefon kapalıyken iPhone is Findable yazısı, cihaz kapalı olsa bile konumunun takip edilebildiği anlamına gelir. Kısacası, bu bir hata mesajı değildir; cihazda iPhone’umu Bul özelliğinin etkin olarak çalışmaya devam ettiğini belirtir.

Telefon Kapalıyken iPhone is Findable Ne Anlama Gelir?

iPhone Şarj Olurken iPhone is Findable Bildirimi Nedir?

Apple tarafından geliştirilen güvenlik önlemleri günün her anında aktif olarak çalışır. Telefon şarj olurken görünen iPhone is Findable bildirimi, cihazın çalışma ve kaybolma risklerine karşı güvende olduğunu gösterir.

Sonuç

Bu yazımızda, kullanıcıların merak ettiği “iPhone is Findable ne demek?” sorusuna cevap verdik. Cihaza ulaşmayı kolaylaştıran iPhone’umu Bul özelliğini açmak veya kapatmak tamamen kullanıcıların tercihine bağlıdır. Cihazdaki verilerin güvende olduğunu gösteren iPhone is Findable özelliğinin kullanılabileceği yenilenmiş iPhone modellerine https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Satın alacağınız modelleri 12 ay Getmobil garantisi ile güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlgili Bloglar