iPhone Pil Sağlığı Neden Azalır? Nasıl Yükseltilir?

campaign-image

iPhone pil sağlığı, cihazın ne kadar uzun süre kullanılacağını ve performansını etkilemektedir. Pil sağlığı belirli bir seviyenin altına düşen iPhone modelleri, kullanıcıların cihazı çok daha sık şarja etmesine neden olabilir. Peki, iPhone pil sağlığı neden azalır? Azalan pil sağlığı nasıl yükseltilir? Hadi, merak edilen bu iki sorunun cevabını verelim.

iPhone Pil Sağlığı Neden Azalır?

iPhone pil sağlığı, çeşitli nedenlerden dolayı hızla düşebilir. Bu nedenler arasında kullanım süresi, cihazın çok fazla şarj edilmesi, kullanıma bağlı aşırı ısınma ve arka planda çok fazla uygulamanın açık kalması yer alıyor. Bu durumlara dikkat edilmediğinde, iPhone pil sağlığı önemli oranda düşecektir.

iPhone’un pil sağlığı belirli bir seviyenin altına düştükten sonra, cihazın şarjı normal kullanım şartlarında da hızla bitecektir. Bu, cihazın gün içerisinde birkaç kez şarj edilmesini gerektirecektir. Aynı zamanda, performans açısından da eskisi gibi verim alınamayacaktır.

iPhone Pil Sağlığını İyileştirmek için Yapılması Gerekenler

  • Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak
  • Cihazı Düşük Sıcaklıkta Kullanmak
  • Yazılım Güncellemesi Yapmak
  • Konum Verisini Kapatmak

Yukarıda yer verilen maddeleri uygulayarak iPhone’un pil sağlığını iyileştirmek mümkündür. Hadi bu maddelere daha yakından bakalım.

Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak

iPhone modellerinde pil sağlığını etkileyen en büyük faktörler arasında arka plan uygulamaları yer alıyor. Gün içerisinde kullanılmayan arka plan uygulamaları kapatılarak telefonun pil sağlığını iyileştirmek mümkündür. Arka planda açık olan uygulamalar sürekli olarak güç tüketir. Güç tüketen uygulamalar, cihazın performansını düşürdüğü gibi pil sağlığını da olumsuz etkiler.

Cihazı Düşük Sıcaklıkta Kullanmak

iPhone modellerinde bulunan güçlü donanımlar, bazı durumlarda çok yüksek sıcaklık değerlerine çıkabiliyor. iPhone’u yüksek sıcaklık değerlerinde kullanmak, cihazın donanımlarına zarar verebileceği gibi pil sağlığının da hızla düşmesine neden olur. Sıcaklık çok fazla yükseldiğinde, iPhone’u bir süre kullanmamak ve soğumasını beklemek, cihazın kısa sürede soğumasını sağlayacaktır.

Cihazı Düşük Sıcaklıkta Kullanmak

Yazılım Güncellemesi Yapmak

Apple, her yeni iOS sürümüyle birlikte iPhone’ların çok daha verimli çalışmasını sağlamaktadır. Güncel iPhone modellerinde eski bir iOS versiyonu yüklü olduğunda batarya pek verimli olmayabilir. Böyle bir durumda, cihazı en yeni iOS sürümüne yükseltmek, pil sağlığının iyileştirilmesini sağlayacaktır.

Konum Verisi Kapatmak

iPhone kullanıcılarının büyük çoğu, cihazın konum verisini açık bırakıyor. Konum verisi bazı uygulamaların kullanılmasını mümkün kılarken, pil sağlığını olumsuz etkiliyor. Çünkü cihazın anlık konum bilgisinin elde edilmesi için düzenli aralıklarla arka planda işlemler gerçekleştiriliyor. Cihazın konum verisini kapatmak, iPhone pil sağlığını iyileştirmek için yeterli olacaktır.

iPhone Pil Sağlığını İyileştirme Yöntemleri

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Yükseltilir?

iPhone pil sağlığı yükseltme işlemi ne yazık ki kullanıcılar tarafından doğrudan yapılamıyor. Ancak, cihazı Apple teknik servisine göndererek pil sağlığı düşen bataryayı yeni bir batarya ile değiştirmek mümkündür. Böylece iPhone’un pil sağlığı da yükselecektir.

Sonuç

Bu yazımızda, kullanıcılar tarafından sıkça araştırılan “iPhone pil sağlığı neden azalır?” sorusunu yanıtladık. İçeriğimizde yer verdiğimiz pil sağlığı iyileştirme yöntemleri, iPhone’un daha uzun süre kullanılmasını sağlayacaktır. Ayrıca yüksek performanslı yenilenmiş iPhone modellerine https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Batarya konusunda beklentileri karşılayan modelleri Getmobil’den güvenle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar