iPhone Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı iPhone Modelleri Hangileri?

campaign-image

Android'den iOS'a geçenlerin kullanıcıların büyük bir çoğu ise “iPhone su geçirir mi?” sorusunun cevabını merak ediyor. Öncelikle Apple'ın geliştirdiği iPhone modellerinin genellikle suya karşı dayanıklı olduğunu belirtmek isteriz. Bu içeriğimizde, meraklı kullanıcılar için suya dayanıklı iPhone modellerini paylaşacağız.

iPhone Su Geçirir mi?

Şimdiye kadar satılan hiçbir iPhone modelinin su geçirmez olduğunu söyleyemeyiz. Ancak iPhone modelleri, belirli standartlara göre oluşturulan koşullar altında suya karşı dayanıklıdır. Belirtilen sınırlar aşıldığında cihaz su almaya başlayacaktır.

Uluslararası Elektroteknik Komisyonu tarafından hazırlanan sınıflandırmaya göre cihazların suya dayanıklılık seviyeleri belirleniyor. Bu sınıflandırma IP kodu ile kullanıcılara sunuluyor. İki rakamdan oluşan IP kodunun ilk hanesi iPhone'ların katı cisimlere karşı korumasını, ikinci hanesi ise sıvıya karşı dayanıklılığını gösterir. iPhone modellerinin suya karşı ne kadar dayanıklı olduğunu anlamak için ikinci rakama bakılır.

Suya Dayanıklı iPhone Modelleri

  • iPhone 7 ve iPhone 7 Plus
  • iPhone 8 ve iPhone 8 Plus
  • iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR
  • iPhone SE 2. Nesil
  • iPhone 11 serisi
  • iPhone 12 serisi
  • iPhone 13 serisi
  • iPhone 14 serisi
  • iPhone 15 serisi

Listedeki iPhone modelleri suya dayanıklıdır. Ancak her iPhone serisinin ve modelinin suya dayanıklılık seviyesi birbirinden farklıdır. Örneğin, iPhone 15 maksimum 6 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya dayanıklıyken, iPhone 11 modeli maksimum 2 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya dayanıklıdır.

Suya Dayanıklı iPhone Modelleri

iPhone 11 Su Geçirir mi?

Apple iPhone 11 modeli tamamen su geçirmez değildir. Ancak sahip olduğu sertifikaya göre, cihazı 2 metre derinlikte 30 dakika boyunca suyun altında kullanmak mümkündür. Bu da su altında çekimler yapmak için oldukça yeterlidir.

iPhone 12 Su Geçirir mi?

iPhone 12 serisi de Apple'ın suya dayanıklı ürünleri arasında yer alıyor. iPhone 12 serisindeki bütün modeller, suyun 6 metre derinliğinde 30 dakikaya kadar suya dayanıklıdır. Bu süre veya derinlik aşıldığında cihazın içindeki parçalar zarar görmeye başlayacaktır.

iPhone 14 Su Geçirir mi?

Apple iPhone 14 serisi de tamamen su geçirmez değildir ancak suya karşı dayanıklıdır. iPhone 12 serisinde olduğu gibi, iPhone 14 serisi de suyun 6 metre derinliğinde 30 dakikaya kadar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

iPhone 15 Su Geçirir mi?

Apple'ın en yeni serisi iPhone 15, suya karşı dayanıklı bir yapıda üretilmiştir. iPhone 15 serisinde bulunan herhangi bir model, 6 metre derinlikte yaklaşık 30 dakika kadar suya dayanabilir. Su altında yapılacak profesyonel fotoğraf veya video çekimleri için oldukça yeterli bir süredir.

Suya Düşen iPhone Garantiye Girer mi?

Suya dayanıklı iPhone modelleri suya düştüğü zaman garantisi bozulmaz. Ancak, standartlar ile belirlenen koşulların üzerinde suyun altında kullanılıp içine su geçiren iPhone garanti kapsamında değerlendirilmez.

Garantiyi etkileyen durum, cihazın sıvı teması nedeniyle hasar görüp görmediğidir. Örneğin, denize girip suyun altında birkaç fotoğraf veya video çektiniz ve hiçbir sorunla karşılaşmadınız. Bu durum garantiyi etkilemez.

Sonuç

Bu yazımızda meraklı kullanıcıların araştırdığı “iPhone su geçirir mi?” sorusunu cevapladık. Aynı zamanda suya karşı dayanıklı iPhone modellerini de paylaştık. Su altında çekim yapmayı seviyorsanız listedeki modelleri tercih edebilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak suya dayanıklı yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksit ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar