iPhone'unuz iOS 18 için Hazır mı? İşte Yapılması Gerekenler!

campaign-image

iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı, iOS 18 güncellemesinin bir an önce yayınlanmasını bekliyor. Yeni güncelleme, iPhone’lara çok daha güncel ve yenilikçi özellikler kazandıracak. Peki, iPhone’unuz iOS 18 için hazır mı? İşte telefonunuzu en güncel iOS sürümüne hazırlamak için yapmanız gerekenler!

iPhone'unuz iOS 18 için Hazır mı?

iPhone modellerinde kullanılabilecek en güncel işletim sistemi olan iOS 18 sürümünün, Eylül ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor. Bu güncelleme, beraberinde muhteşem yenilikler getirecek.

Apple Intelligence ve ChatGPT desteği sunacak olan bu güncelleme sonrasında, iOS 18 yüklü iPhone modelleri çok daha kullanışlı hale gelecek. Yapay zekâ desteğinin yanı sıra, kullanımı kolaylaştıracak bazı tasarım değişiklikleri de iPhone deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirecek.

iOS 18 güncellemesi yayınlanmadan önce, iPhone’unuzu bu güncelleme için hazırlamak oldukça önemlidir. İşte iPhone’unuzu iOS 18 sürümüne hazırlamak için yapmanız gerekenler!

iPhone’unuzu iOS 18’e Hazırlamak için Yapmanız Gerekenler

  • Yeterli Depolama Alanını Oluşturmak
  • Verileri Yedeklemek
  • Uygulamaları Güncellemek
  • Güvenlik Ayarlarını Gözden Geçirmek
  • Geliştirici veya Beta Sürümleri Kaldırmak
  • Güncel iOS Sürümünü Yüklemek

Yeterli Depolama Alanını Oluşturmak

iPhone’u iOS 18 güncellemesine hazırlamak için yapılması gereken ilk şey, cihazın yeterli depolama alanına sahip olup olmadığını kontrol etmektir. Yeni güncellemenin sorunsuz bir şekilde yüklenebilmesi için cihazda yeterli depolama alanı bulunmalıdır.

iPhone'u iOS 18 için Hazırlamak

iPhone’da depolama alanını genişletmek için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Gereksiz fotoğrafları veya videoları silerek işe başlayabilirsiniz. Önemli verilerinizi ise iCloud'a yedekleyerek cihazda ekstra kullanılabilir alan açabilirsiniz.

Verileri Yedeklemek

Yeni iOS güncellemesini yüklemeden önce, mutlaka iPhone’unuzun tamamının bir yedeğini almalısınız. Alacağınız yedek sayesinde, güncelleme sırasında karşılaşabileceğiniz bir hata nedeniyle meydana gelebilecek veri kaybının önüne geçebilirsiniz.

Yedekleme işlemi sonrasında, özellikle WhatsApp ve Fotoğraflar uygulamalarının tam olarak yedeklendiğinden emin olmanızı öneriyoruz. Ayrıca, Safari tarayıcısında bulunan verilerin yedeklenmesi de yararlı olacaktır.

Uygulamaları Güncellemek

iPhone’unuzda yüklü olan uygulamaların iOS 18 sürümünde de sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için uygulama güncellemesi yapmak önemlidir. Telefondaki uygulamaları App Store üzerinden en yeni sürümlerine güncelleyebilirsiniz. Güncelleme işleminin ardından, iPhone’unuzu bir kez yeniden başlatmanızı tavsiye ediyoruz.

Güvenlik Ayarlarını Gözden Geçirmek

iPhone’unuzu iOS 18 sürümüne hazırlamak için mutlaka güvenlik ayarlarını kontrol etmelisiniz. Güncellemeyi hatasız bir şekilde yüklemek istiyorsanız, Face ID veya Touch ID sistemlerinin sorunsuz çalışması gerekiyor. Çünkü güncelleme sırasında birkaç kez kimlik doğrulaması yapmanız gerekebilir.

Geliştirici veya Beta Sürümleri Kaldırmak

iPhone’unuzda daha önce yüklü olan iOS 18 Beta sürümlerinin tamamını kaldırmak, stabil sürümde sorun yaşamamanızı sağlayacaktır. Geliştirici veya Beta sürümlerini kaldırdıktan sonra, iPhone'unuzda en son yüklü olan iOS sürümüne geri dönmüş olacaksınız.

Geliştirici veya Beta Sürümleri Kaldırmak

Güncel iOS Sürümünü Yüklemek

iPhone’unuzu doğrudan iOS 18’e yükseltmek yerine, öncelikle ara güncellemeleri kurmak daha faydalı olacaktır. iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasından "Yazılım Güncelleme" bölümüne girerek iOS 18 öncesi en güncel sürümü indirip kurulum işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Sonuç

Sizin iPhone’unuz iOS 18 için hazır mı? Henüz bir hazırlık yapmadıysanız, bu yazımızdaki adımları takip ederek iPhone’unuzu yenilikçi özelliklere sahip iOS 18 sürümü için hazır hale getirebilirsiniz. Eğer sahip olduğunuz iPhone, iOS 18'i desteklemiyorsa, Getmobil’den bütçenize uygun, iOS 18 destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak, istediğiniz modeli Getmobil güvencesiyle satın alıp güvenle kullanabilirsiniz.

İlgili Bloglar