Samsung'da Gizlenen Uygulamalar Nasıl Açılır?

campaign-image

Samsung telefonlarda Instagram, Twitter ve Telegram gibi uygulamaların başkaları tarafından görünmesini engellemek için uygulamaların gizlenebileceği özellik bulunuyor. Samsung kullanıcılarının birçoğu uygulamaları gizledikten sonra o şekilde unutuyor ve uygulamaları bulmakta zorluk çekebiliyor. Bu içeriğimizde Samsung'da gizlenen uygulamalar nasıl açılır sorusunun yanıtını vereceğiz.

Samsung'da Gizlenen Uygulamalar Nasıl Açılır?

Samsung akıllı telefon modellerinde önceden gizlediğiniz ve hiçbir yerde görmediğiniz uygulamaları farklı şekillerde açabilirsiniz. Gizlenen uygulamalar ana ekran ayarları üzerinden, güvenli klasör menüsünden, arama kutucuğundan, ayarlar uygulamasından, Bixby asistanından ve Google Play Store üzerinden açılabilir.

Ana Ekran Ayarları Üzerinden Gizlenen Uygulamaları Açma

Gizlediğiniz uygulamaları açmak için Samsung cihazınızın ekranın boş bir alana bir süre basılı tutun. Ardından sağ alt kısımdan “Ayarlar” butonuna dokunun. Açılan ekranda “Uygulamaları ana ekran ve uygulamalardan gizleme” seçeneğine girin. Burada gizlenen uygulamaların hepsini görebileceksiniz.

Artık gizlemeye ihtiyacınız olmayan uygulamaları buradaki listeden çıkarın. Her şeyi tamamladıktan sonra uygulamalar tekrardan görülebilir olacaktır.

Güvenli Klasör Menüsünden Gizlenen Uygulamaları Çalıştırma

Samsung kullanıcıları, istedikleri uygulamaları Güvenli Klasör içerisinden de gizleyebiliyor ve klasöre şifre koyabiliyor. Bu yöntemle gizlenmiş uygulamalara erişmek için:

  1. İlk olarak Ayarlar uygulamasından “Güvenlik ve Gizlilik” menüsüne girin.
  2. Sonrasında “Daha Fazla Güvenlik Seçeneği” butonuna sırasıyla dokunun.
  3. Karşınıza çıkan sayfa içerisinde “Güvenli Klasör” seçeneğine dokunun.
  4. Sizden istenen şifreyi girerek gizlediğiniz uygulamalara erişebilirsiniz.
Samsung Gizlenen Uygulamaları Açma

Arama Kutucuğu Üzerinden Gizli Uygulamalara Erişme

Samsung telefonlarda gizlenen uygulamalar, arama kutucuğu üzerinden açılabilir. Uygulamalar ana ekran veya uygulamalar içerisinden gizlense bile arama sonuçlarında görünmeye devam eder. Bu da Samsung telefonlarda gizlenen uygulamalar nasıl açılır sorusu için verilebilecek en iyi yanıttır.

Uygulamaların bulunduğu ekranın üst tarafındaki arama kutucuğuna, gizlediğiniz uygulamanın adını yazarak o uygulamanın detay bilgilerine ulaşabilirsiniz. Detaylar sayfasına girdikten sonra en aşağıdaki “Aç” butonuna dokunarak uygulamayı başlatabilirsiniz.

Ayarlar Uygulamasından Görünmeyen Uygulamaları Açma

Cihazda gizlenen uygulamaları açmanın başka bir yolu da yüklü olan bütün uygulamaları görebileceğiniz sayfayı kullanmaktır. Bu sayfaya ulaşabilmek için ilk olarak Ayarlar uygulamasına giriş yapın. Son olarak “Uygulamalar” seçeneğine dokunun. Karşınıza çıkan sayfadan gizlediğiniz uygulamalar da dahil olmak üzere bütün uygulamaları açabilirsiniz.

Bixby Asistanı Yardımıyla Gizlenen Uygulamaları Çalıştırma

Son dönemlerde popülerliğini arttıran sesli komut sistemleri, çeşitli alanlarda akıllı telefon kullanıcılarının işlerini kolaylaştırıyor. Samsung’un geliştirdiği Bixby asistanı, sesli komutları çok rahat bir şekilde algılayarak işlemleri hızla yerine getirebiliyor. Bixby asistanı, kullanıcılar tarafından gizlenmiş uygulamaları da açabiliyor.

Bixby Uygulmasından Yardım Alma

Bixby asistanı etkinleştirildikten sonra “XX uygulamasını aç“ sesli komutu verilerek uygulamanın açılması sağlanabiliyor. Örneğin Instagram uygulamasının gizlendiğini varsayalım. Bixby asistanına “Instagram uygulamasını aç” komutu verildiğinde uygulama otomatik olarak açılmaktadır.

Google Play Store Kullanılarak

Google Play Store üzerinden uygulama çalıştırmak çok basittir. Play Store’a girip arama kısmına gizlenen uygulamanın adını yazıp aratın. Uygulama halihazırda telefonda yüklü olduğu için doğrudan “” butonunu göreceksiniz. Aç butonuna tıklayarak uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sonuç

Samsung'da gizlenen uygulamalar nasıl açılır sorusu için çeşitli yanıtları sizlerle paylaştık. Yanıtlarda yer verdiğimiz yöntemleri kullanarak sizler de gizli unuttuğunuz uygulamaları kullanmaya devam edebilirsiniz. Aynı zamanda üstün performanslı yenilenmiş Samsung modellerini https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/android-telefonlar/samsung/ bağlantısına tıklayarak satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar