Siri Nasıl Açılır? Ne İşe Yarar?

campaign-image

Android telefondan iOS’e geçenlerin merak ettiği ilk soru “Siri nasıl açılır?” oluyor. Apple tarafından geliştirilen sesli asistan Siri, iPhone kullanıcılarına birçok alanda büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu yazımızda Siri ne işe yarar ve nasıl açılır gibi merak edilen pek çok soruyu detaylı bir şekilde yanıtlayacağız.

Siri Ne İşe Yarar?

Siri, Apple’ın iOS, watchOS, macOS ve tvOS işletim sistemlerini kullanan cihazlarında bulunan kişisel asistandır. iOS 5 versiyonu ile iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarında kullanılmaya başlandı. Siri’nin Türkçe olarak verilen komutları anlayabilmesi ise iOS 8.3 güncellemesiyle birlikte mümkün hale geldi.

Siri, Apple’ın bütün cihazlarında kullanıcılar tarafından verilen komutları uygulayarak birçok işlemi saniyeler içinde yerine getirir. Siri’ye hava durumunu sorabilir, basit matematik işlemleri yaptırabilir ve döviz kuru gibi bilgileri sunabilir. Ayrıca iOS 18 güncellemesi ile beraber kullanıcılar, Siri’ye dosya isimleri değiştirme ve mesajlar içinden toplantı saatini bulma gibi karmaşık işlemleri de yaptırabilecek.

Siri Nasıl Açılır?

  • İlk olarak iPhone’un Ayarlar uygulamasına girin.
  • Ayarlar içinden “Siri ve Arama” bölümüne dokunun.
  • Ardından “Hey Siri’yi Dinle” seçeneğini etkinleştirin. Eğer kilit ekranında da Siri’ye erişmek istiyorsanız “Kilitliyken Siri'ye İzin Ver” seçeneğini etkin konuma getirin.
  • Sonraki adımda “Sürdür” butonuna dokunun.
  • Sizden istenen komutları yerine getirip “Bitti” seçeneğine dokunun.

Siri sesli asistanı etkinleştirmek için yukarıdaki adımları sırasıyla takip etmek yeterli olacaktır.

Siri Nasıl Açılır?

Siri’yi Kim Seslendiriyor?

Apple cihazlarını İngilizce olarak kullananlar, Siri'yi Susan Bennett’in sesinden duymaktadır. Siri’nin Türkçe seslendirmesi ise Yelda Uğurlu tarafından yapılmaktadır. Bu iki isim de seslendirme sanatçısıdır.

Siri Nasıl Kullanılır?

Siri’yi ana ekran tuşu veya sesli komut ile çağırabilirsiniz. Siri’yi kullanmak için net komutlar vermeniz gerekiyor. Örneğin, “Hey Siri, fotoğrafımı çek” komutuyla fotoğraf çekebilir veya ”Hey Siri, sabah 6’ya alarm kur” komutuyla alarm ayarlayabilirsiniz. Buna ek olarak, size yakın olan kafeleri öğrenmek için 'Bana yakın kafeleri bul' komutunu vermeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca önemli randevularınızı kaçırmamak için randevu oluşturabilir, alışveriş listesi hazırlayabilir, e-posta ve mesajlarınızı okuyabilirsiniz. Siri’yi arkadaşlarınıza mesaj göndermek için de kullanabilirsiniz. Mesaj göndermek için “Hey Siri, X kişisine mesaj gönder” komutunu vermeniz yeterli olacaktır.

Siri Kaç Yaşında?

Apple, Siri sesli asistanını 2011 yılında çıkardı. Siri, 2024 yılı itibarıyla 13 yaşındadır. 13 yıldır çeşitli iyileştirmelerle dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor.

Siri İnternetsiz Çalışır mı?

Evet, Siri’yi internet bağlantısı olmadan kullanmak mümkündür. Ancak internet bağlantısı gerektiren web üzerinde arama yapma fonksiyonu kullanılamaz. Bunun yerine müzik değiştirme, uygulama çalıştırma, alarm ayarlama gibi basit işlemler yapılabilmektedir.

Sonuç

Kullanıcılar tarafından çok sık sorulan Siri nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır gibi soruları yanıtladık. Siz de https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak yenilenmiş iPhone satın alabilir ve Siri'yi aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlgili Bloglar