Snapchat Herkese Açık Profil Nedir?

campaign-image

Snapchat, sunduğu özellikler ile milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Herkese açık profil özelliği de bu özelliklerden biridir. Bu yazımızda, Snapchat herkese açık profil nedir ve nasıl oluşturulur sorularının yanıtlarını vereceğiz.

Snapchat Herkese Açık Profil Nedir?

Snapchat herkese açık profil, ürettiğiniz bütün içeriklerin Snapchat topluluğuna sunulmasını sağlar. Kısacası, bütün paylaşımlarınızın herkes tarafından görülebileceği anlamına gelir. Sizinle arkadaş olmayan diğer Snapchat hesapları, paylaştığınız hikayeleri görebilir ve profilinizi keşfedebilir. Bununla birlikte, paylaşımlarınız diğer kullanıcıların hoşuna giderse, Snapchat profilinize abone olabilirler.

Snapchat Herkese Açık Profil

Sadece kendi arkadaş çevreniz için paylaşım yapmak yerine, daha geniş bir kitleye hitap etmek istiyorsanız, Snapchat herkese açık profil oluşturabilirsiniz. Eğer bir işletmeniz yoksa ve kitlenizi büyütmek istiyorsanız, bu özellikten yararlanmak çeşitli avantajlar sağlar. Profiliniz herkes tarafından görülse bile, yalnızca arkadaşlarınızın göreceği hikayeler paylaşabilirsiniz.

Snapchat herkese açık profil avantajlarından biri de görüntülenme sayısı ve hedef kitle demografisi gibi çeşitli istatistiklere erişimdir. Bu istatistikler doğrultusunda, içeriklerinizin daha çok hangi kitleye hitap ettiğini öğrenebilirsiniz.

Snapchat Herkese Açık Profil Oluşturma Adımları

Herkese açık profil, daha önceleri yalnızca doğrulanmış Snap yıldızları tarafından oluşturulabiliyordu. Şu anda 18 yaşından büyük ve 1 günden daha uzun süredir Snapchat hesabına sahip kişiler herkese açık profil oluşturabiliyor. Snapchat herkese açık profil oluşturma adımları:

  1. İlk olarak Snapchat uygulamasını açın ve sol üst köşeden profilinize dokunun.
  2. Açılan ekranda “Herkese Açık Profilim” yazısına dokunup tamam butonuna basın.
  3. Kısa bir biyografi ve konum bilginizi yazın. Son olarak mevcut takipçi sayınızın Snapchat profilinde görünüp görünmeyeceğini belirleyin.
Snapchat Herkese Açık Profil Oluşturma

Bu adımları sırasıyla uyguladıktan sonra herkese açık profiliniz üzerinden ilgi çekici içerikler paylaşabilirsiniz. Profilinizde bulunan Spotlight kısmına ekleyeceğiniz fotoğraflar ile Snapchat profilinizi zenginleştirebilirsiniz.

Snapchat Herkese Açık Profil Nasıl Kapatılır?

Eğer artık paylaştığınız içeriklerin herkes tarafından görünmesini istemiyorsanız, Snapchat herkese açık profili silebilirsiniz. Bunu yapabilmek için uygulama içinden "Ayarlar" bölümüne gidin. Sayfanın en altındaki "Herkese Açık Profil'i Sil" seçeneğine dokunun.

Snapchat herkese açık profil silindiğinde, yazdığınız biyografi, profil bilgileri ve paylaştığınız hikayeler de silinir. Ancak bu durum, normal Snapchat hesabınız üzerinde herhangi bir etki bırakmayacaktır.

Sonuç

Bu yazımızda Snapchat herkese açık profil hakkında bilmeniz gerekenlere yer verdik. Siz de bu özellikten yararlanarak Snapchat’te daha büyük kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Getmobil’den satın alacağınız yenilenmiş telefon modelleri ile Snapchat’i çok daha iyi bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlgili Bloglar