Yenilenmiş Ve İkinci El Telefon Arasındaki Farklar Nelerdir?

campaign-image

Fiyat güncellemelerinin ardından insanların akıllı telefon alışverişlerine harcayabileceği bütçe de değişmeye başladı. Eskiyen telefonlarını, sıfır cihazlarla değiştirmekte zorluk çekenler, çareyi ikinci el veya yenilenmiş telefon almakta buluyor.

Telefonunuzu yenilemeyi düşünüyorsanız ve ikinci el mi? yoksa yenilenmiş mi? sorusuna bir cevap bulamıyorsanız bu içeriğimizde yer verdiğimiz yenilenmiş ve ikinci el telefon arasındaki farklar listesini inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

Yenilenmiş Telefon Nedir?

Yalnızca Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yenileme tesisi yetkisine sahip olan şirketler, diğer kullanıcıların satışa çıkardığı ürünleri alarak bu cihazları her açıdan incelemeye almaktalar. İncelemeler, uzman teknisyen ekipler tarafından gerçekleştirilir ve cihazlar tamamen sıfırlanarak hem kozmetik açıdan en iyi hem de bütün fonksiyonları çalışır duruma getirilir.

İkinci El Telefon Nedir?

İkinci el telefonlar, kullanıcılar tarafından bir müddet kullanılmış ve daha sonrasında satışa sunulmuş cihazlardır. İkinci el olarak alınacak bir cihazın içerisinde ne gibi işlemler yapılmış, cihazda bir sorun olup olmadığı veya kullanılabilirliği konusunda herhangi bir kesinlik bulunmamaktadır. Bir nevi satın alacağınız ikinci el telefonun durumu, ilk kullanıcısına göre değişkenlik göstermektedir diyebiliriz.

Yenilenmiş ve İkinci El Arasındaki Fark

Yenilenmiş ve İkinci El Telefon Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Yenilenmiş telefonlar, Ticaret Bakanlığı'nın yetki verdiği firmalar tarafından bütün onarımları yapılıp, sıfırına en yakın hale getirilerek satışa sunulmaktadır. İkinci el telefonlar ise ilk sahibi kullandıktan sonra satışa sunulan ürünlerdir.
  • Yenilenmiş telefon ve ikinci el arasındaki farklar denildiğinde akıllara öncelikli olarak garanti süresi gelir. Yetkili yenileme merkezleri tarafından yenilenen telefonlarda 12 ay garanti bulunmaktadır. İkinci el telefonlarda böyle bir imkan her zaman sağlanamamaktadır.
  • Yenilenmiş telefonların bütün fonksiyonları çalışır durumdadır ve içerisinde hiçbir bozuk parça yer almamaktadır. İkinci el telefonlardaki donanımlar bozulmuş olabilir ve hiç beklemediğiniz bir anda sorun yaşatabilir.
  • Yenilenmiş telefonların onarımı sırasında kullanılan bütün parçalar bakanlık onaylı ürünlerdir. İkinci el telefonlarda ise herhangi bir lisansı veya onayı bulunmayan ürünler kullanılmış olabilir.
  • İkinci el telefonlarda sizin kişisel bilgilerinizi çalmaya yönelik korsan yazılımlar bulunabilir. Ancak yenilenmiş telefonlar tamamen sıfırlandığı için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • İkinci el telefonlar çok daha ucuzdur ancak sizlere herhangi bir güvence sunmazlar. Yenilenmiş telefonlar ise fiyat olarak biraz daha yüksek olsa da satın aldıktan sonra sorunla karşılaştığınız zaman ulaşabileceğiniz bir muhatap sunduğu için çok daha güvenilirdir.

Yenilenmiş veya ikinci el bir telefon almadan önce listemizde yer alan farkları göz önünde bulundurarak en güvenli ve hesaplı yoldan cihaz alabilirsiniz. Yenilenmiş telefon modellerini Getmobil web sitesi ve mağazalarından güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

Sonuç

Kendinize yeni bir telefon almadan önce mutlaka bakmanız gereken yenilenmiş ve ikinci el telefon arasındaki farklar listesini sizlerle paylaştık. Bu noktada hangisini tercih edeceğiniz tamamen size kalmış bir durumdur. Fakat satış sonrası destek imkânı sunulan yenilenmiş cihazlar, günümüzde oldukça popülerdir. Bütçenize uygun yenilenmiş telefonları https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/ bağlantısından inceleyebilir, beğendiğiniz modeli 12 ay taksit ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar