Android 15 One UI 7.0 Güncellemesi Almayacak Samsung Modelleri

campaign-image

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcıları, Android 15 güncellemesinin bir an önce gelmesini bekliyor. Google, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Android'in en güncel sürümü için bir önizleme yayınladı. Bu önizleme ile birlikte Android 15 tabanlı One UI 7.0 versiyonu için adım atılmış oldu.

Google tarafından yayınlanan Android 15 önizlemesinin ardından birçok Samsung kullanıcısı, bu güncellemeyi yükleyip yükleyemeyeceğini merak ediyor. Bu yazımızda, Android 15 One UI 7.0 güncellemesi almayacak Samsung modelleri ile karşınızda olacağız.

Android 15 (One UI 7.0) Güncellemesi Pek Yakında!

Google, geliştirdiği her yeni Android işletim sistemi ile kullanıcıların deneyimlerini iyileştirmeyi hedefliyor. Android 14 sürümünden sonra çıkacak olan işletim sistemi güncellemesinde, Android cihazlardaki kişisel veri güvenliğine önem verilecek. Bu güncelleme, özellikle Samsung akıllı telefon modellerinde yeni özellikleri kullanıcılara sunacak.

Samsung Galaxy S24 serisi, yapay zeka desteği sayesinde kullanıcılara çeşitli alanlarda bir takım kolaylıklar sunuyor. Android 15 güncellemesi ile birlikte yapay zekanın diğer cihazlar için de kullanılabileceği düşünülüyor. Güncellemenin beta testlerinin ne zaman yapılacağı net olarak bilinmiyor.

Google takvimine bakıldığında, Android 15 tabanlı One UI 7.0 güncellemesi için yapılacak çalışmaların Temmuz ayında bitmesi planlanıyor. Temmuz sonrasında güncellemenin beta versiyonları Samsung cihazlara yüklenmeye başlanabilir. Aşağıda yer verdiğimiz Android 15 güncellemesi almayacak Samsung modelleri listesi, Samsung'un yazılım güncelleme politikasını göz önünde bulundurarak oluşturulmuştur.

Android 15 / One UI 7.0 Güncellemesi Almayacak Samsung Modelleri

  • Galaxy A04s
  • Galaxy A13
  • Galaxy A23
  • Galaxy A72
  • Galaxy A52
  • Galaxy A52 5G
  • Galaxy A52s
  • Galaxy M53 5G
  • Galaxy M33 5G
  • Galaxy M23

Android 15 Ne Zaman Gelecek?

Google, Android 15 işletim sistemi için yayınladığı geliştirici önizlemesi sürümünde bütün güncelleme ile birlikte gelecek özelliklerin tamamına yer vermedi. Şu anda çok daha kısıtı özelliklere sahip olan Android 15 sürümü yüklenebilir olsa da tam sürümün ne zaman geleceği merak ediliyor.

Android 15 güncellemesinin stabil çalışan versiyonunun Ağustos ya da Ekim aylarında yayınlanması bekleniyor. Beta sürümünün Temmuz ayında tamamlanabileceği düşünüldüğü zaman tam sürümün de bu tarihler arasında gelmesi oldukça muhtemeldir. Ancak planlarda bir aksama olduğunda tarihler değişkenlik gösterebilir.

Android Telefonlarda Güncelleme Yapılmazsa Ne Olur?

Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlar, yüksek bellek kapasitesi ve güçlü mobil işlemcilere sahip olsalar da yazılım güncellemeleri yüklenmediği zaman bir takım sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bu sorunların başında da performans kayıpları geliyor. Google, geliştirdiği yeni işletim sistemlerinde farklı alanlarda iyileştirmelere yer veriyor.

Android Güncelleme Yapılmazsa Ne Olur?

Android güncellemesi yüklenmeyen akıllı telefonlar, bir süre sonra eskiye göre çok daha yavaş çalışır. Cihazın batarya ömründe de azalma gözlenir. Bütün bunlara ek olarak, güvenlik güncellemeleri yüklenmediği için telefonda yer alan veriler daha kolay ele geçirilebilir.

Sonuç

Kullanıcıların veri güvenliğine önem veren yenilikleri barındıracak Android 15 güncellemesinin sorunsuz bir şekilde yayınlanmasını umuyoruz. Eğer Android 15 güncellemesi almayacak Samsung modelleri listesinde yer alan cihazlardan birine sahipseniz ne yazık ki güncellemeyi yükleyemiyeceksiniz. Dilerseniz https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/android-telefonlar/samsung/ bağlantısına tıklayarak en güncel Android sürümlerini destekleyen yenilenmiş Samsung telefon modellerine göz atabilirsiniz.

İlgili Bloglar