Apple Intelligence Bekleme Listesi Nedir?

campaign-image

Apple, yeni iOS 18 işletim sistemiyle birlikte iPhone modellerinde yapay zeka özelliklerini aktif bir şekilde kullanıma sunacak. Fakat Apple’ın yapay zekası ne yazık ki ilk iOS 18 sürümü ile gelmeyecek. iOS 18.1 versiyonu ile aşamalı olarak kullanıma sunulacak yapay zeka özelliklerinden yararlanmak isteyenlerin bekleme listesine girmesi gerekiyor. Peki, Apple Intelligence bekleme listesine nedir? Bekleme listesine nasıl girilir?

Apple Intelligence Bekleme Listesi Nedir?

Apple Intelligence bekleme listesi, yeni yapay zeka özelliklerini kullanmak isteyenler için oluşturulan bir sistemdir. Apple tarafından yapılan bu bekleme listesi, yeni çıkacak hizmetlerin daha adil bir şekilde kullanılmasını amaçlar. Liste içerisinde yer alan kullanıcılar, aşamalı olarak Apple Intelligence özelliklerine erişim sağlayabilir.

Apple Intelligence Bekleme Listesi Nedir?

Apple Intelligence Bekleme Listesine Girme Adımları

Apple Intelligence bekleme listesine katılmak için öncelikle yapay zeka özelliklerini destekleyen bir iPhone, iPad veya Mac ürününe sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca, bu ürünlerde yüklü olan işletim sisteminin iOS 18.1, iPadOS 18.1 veya macOS 15.1 Sequoia versiyonlarına sahip olması gerekmektedir. Eğer bu şartlar karşılanıyorsa:

  1. İlk olarak iPhone’un dil ve bölge ayarını, ABD ve İngilizce (ABD) olarak değiştirin.
  2. Ardından cihazın ana ekranı üzerinden “Ayarlar” uygulamasına girin.
  3. Apple Intelligence & Siri bölümüne dokunun.
  4. Açılan ekranda yer alan “Bekleme Listesine Katıl” seçeneğine dokunun.

Yukarıdaki adımları başarıyla tamamladığınızda, cihazın ekranında “Bekleme Listesine Katıldınız” mesajını alacaksınız. Bekleme listesine katıldıktan sonra, Apple Intelligence erişiminiz onaylandığında iPhone’un ekranında bir onay bildirimi ile karşılaşacaksınız.

Apple Intelligence ile Neler Yapılabilir?

Apple tarafından geliştirilen yapay zeka modeli Apple Intelligence, kullanıcıların iPhone cihazlarından daha iyi bir deneyim elde etmesini sağlayacak. Bu noktada, kullanıcılara çeşitli yazım araçları, yapay zeka üzerinden görsel oluşturma, ChatGPT desteği ve fotoğraf düzenleme gibi pek çok alanda yardımcı olacak.

Apple Intelligence Yenilikleri

Günümüzde üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla yapılan görsel oluşturma işlemi, Apple Intelligence ile doğrudan iPhone cihazından gerçekleştirilebilecek. Bu da kullanıcılara profil fotoğrafı oluşturma ve wallpaper hazırlama gibi konularda büyük bir kolaylık sağlayacak.

Yapay zeka tarafından desteklenen çeşitli yazım araçları sayesinde, önemli konular için daha kolay e-posta içeriği hazırlanabilecek, yazılan bir makaledeki yazım hataları hızlıca düzeltilebilecek ve içeriğin yazım dili saniyeler içinde değiştirilebilecek. Bu özelliğin en çok içerik üreticileri tarafından kullanılacağını düşünüyoruz.

Sonuç

Bu yazımızda, Apple Intelligence bekleme listesi hakkında bilgiler verdik. Ayrıca bekleme listesine katılma adımlarını da detaylı bir şekilde paylaştık. Tüm adımları sırasıyla uygulayarak Apple’ın geliştirdiği yapay zeka özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, Apple Intelligence özelliklerini destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun modelleri inceleyebilirsiniz.

İlgili Bloglar