Apple Intelligence Nasıl Kullanılır?

campaign-image

Apple Intelligence, iOS 18 işletim sisteminin en iyi özelliklerinden biridir. Apple tarafından geliştirilen yapay zekâ, kullanıcıların birçok alanda işlerini kolaylaştıracaktır. Bu içeriğimizde, iPhone kullanıcılarının merak ettiği “Apple Intelligence nasıl kullanılır?” sorusunun cevabını vereceğiz.

Apple Intelligence Ne Zaman Gelecek?

Apple Intelligence’ın nasıl kullanılacağını anlatmadan önce, ne zaman kullanılabileceğini belirtmek istiyoruz. Apple’ın yapay zekâ özellikleri, 28 Ekim 2024 tarihinde yayınlanması beklenen iOS 18.1 güncellemesi ile erişilebilir olacak. Ancak bu özelliklerin tamamı doğrudan iOS 18.1 sürümünde yer almayacak.

Türkiye’de Apple Intelligence Nasıl Kullanılır?

Apple, yapay zekâ özelliklerinin ilk olarak yalnızca İngilizce dilinde ve ABD sınırları içerisinde bulunanlar tarafından kullanılabileceğini belirtmişti. iOS 18.1 beta sürümünü kullanıma sunan Apple, bazı yapay zekâ özelliklerine erişimi açtı. Peki, Apple Intelligence Türkiye’de nasıl kullanılır?

Türkiye’de Apple Intelligence Nasıl Kullanılır?

Ne yazık ki, Apple Intelligence doğrudan Türkiye’de kullanılamıyor. Bu durum tamamen Apple ile ilgili olduğu için müdahale etmek imkânsız. Apple Intelligence özellikleri Türkçe dilini desteklediği zaman Türkiye’de de doğrudan kullanılabilecek. Ancak bunu beklemenize gerek yok. Aşağıdaki adımları uygulayarak Apple Intelligence’ı Türkiye’de kullanabilirsiniz:

  1. İlk olarak iPhone’unuzu iOS 18.1 sürümüne yükseltin. Kararlı sürümü beklemek istemiyorsanız Beta sürümlerini deneyimleyebilirsiniz.
  2. Güncelleme tamamlandıktan sonra iPhone’un “Ayarlar” uygulamasına girin.
  3. Genel bölümünden “Dil ve Bölge” ayarlarını açın.
  4. Bu adımda iPhone’un dilini ABD İngilizcesi ve bölgeyi United States olarak değiştirin.
  5. Son olarak Ayarlar uygulamasında “Siri” içerisine girerek dili İngilizce yapın.

İşlemleri tamamladığınızda iPhone’unuz tamamen İngilizce olacaktır ve App Store içerikleri değişecektir. Her şeyi sorunsuz bir şekilde yaptıysanız, Ayarlar uygulaması içerisinden Apple Intelligence’ı etkinleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Apple Intelligence Türkiye'de Kullanılır mı?

Eğer telefonun dilini ve bölgesini değiştirdikten sonra Apple Intelligence özellikleri açılmadıysa, telefonu formatlayabilirsiniz. Telefonunuzu formatlamadan önce içerisindeki tüm verileri yedeklemeyi unutmayın. iPhone’a format attıktan sonra ilk kurulum ekranında bölgeyi ABD ve iPhone dilini İngilizce olarak seçerek ilerleyin. Böylece Apple’ın yapay zekâ özelliklerinden Türkiye’de de yararlanabileceksiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, meraklı kullanıcıların araştırdığı “Apple Intelligence nasıl kullanılır?” sorusunu cevapladık. Apple’ın yapay zekâ özellikleri, iPhone 15 Pro ve üzerindeki modellerde kullanılabiliyor. Apple Intelligence’ı uygun fiyatlarla deneyimlemek isteyenler, Getmobil’de satılan yenilenmiş iPhone 15 Pro modelini 12 ay taksitle satın alabilir. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-15-pro/ bağlantısına tıklayarak istediğiniz modeli inceleyebilirsiniz.

İlgili Bloglar