Apple Intelligence Yazma Araçları Neler?

campaign-image

Yazma araçları, iOS 18.1 ile birlikte kullanıma sunulacak Apple Intelligence’ın ana özelliklerinden biridir. Bu yazımızda, Apple Intelligence yazma araçları hakkında detaylı bilgilere yer vereceğiz. Böylece, güncelleme yayınlandığında bu araçları çok daha rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.

Apple Intelligence Yazma Araçları

Günümüzde yapay zeka desteğine sahip çeşitli yazma araçları bulunuyor. Ancak bu araçlar, Apple tarafından geliştirilen Apple Intelligence yazma araçları kadar verimli değil. Apple’ın yazma araçları sayesinde içeriklerinizi daha anlaşılır hale getirebilirsiniz.

Her şeye rağmen, Apple henüz sıfırdan yazı yazdırma özelliğine sahip değil. Apple Intelligence ile sunulacak yazma araçları yalnızca önceden yazılmış içerikler üzerinde kullanılabilecek. Ancak, sıfırdan yazı yazdırma özelliğinin 2025 yılında yayınlanması planlanan ChatGPT entegrasyonu ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Peki, Apple Intelligence yazma araçları nasıl kullanılır?

Apple Intelligence Yazma Araçları Nasıl Kullanılır?

Notlar veya sayfalar üzerinde yazma araçlarını kullanmak oldukça basittir. Tek yapmanız gereken, yazıyı seçip üzerine bir kez dokunmak ve ardından yazma araçlarını seçmektir. Ancak, bu işlem kullanılan uygulamaya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Notlar uygulamasında Apple Intelligence yazma araçlarına doğrudan uygulamanın içindeki araçlar menüsünden erişebilirsiniz.

Apple Intelligence Yazma Araçları Nasıl Kullanılır?

Yazım Hatası Düzeltme

Apple Intelligence yazma araçları, cümleleri derinlemesine inceleyerek en doğru kelimeleri seçip yazım hatalarını düzeltiyor. Bunun yanı sıra, yapay zekâ desteği sayesinde gramer hataları da saniyeler içinde giderilebiliyor. Aynı zamanda yanlış yazılan kısaltmalar da doğru versiyonlarıyla değiştirilebiliyor.

Ancak, yazma araçları yazıdaki hataları kendi kendine tespit edip otomatik olarak düzeltmiyor. Bunun yerine, size seçenekler sunuyor. Apple Intelligence tarafından yapılan düzenlemeler arasından seçim yaparak istediğinizi kullanabilirsiniz.

Yeniden Yazma

Apple Intelligence ile sunulan yazma araçları arasında en kullanışlı özelliklerden biri yeniden yazma özelliğidir. Bu özellik sayesinde, bir metnin yazı tonu saniyeler içinde değiştirilebiliyor. Seçtiğiniz metni profesyonel, samimi, kısaltılmış ve standart tonlarda yeniden yazdırabilirsiniz. Yeniden yazma tonlarından biri olan standart yazı tonu, samimi, profesyonel ve kısaltılmış tonların bir karışımıdır.

Özetleme Seçenekleri

Yazma araçları özellikleri arasında yer alan özetleme seçeneği, seçilen bir metni özetleyebilir, metindeki önemli noktaları açıklayabilir ve metni daha anlaşılır hale getirmek için listeleme yapabilir. Bu seçenek, özellikle çok uzun yazıları okumak için vakti olmayanlar için oldukça kullanışlıdır.

Apple Intelligence Yazma Araçları Destekleyen Telefonlar

Apple Intelligence ile sunulacak yazma araçları, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 serisinde aktif olacak. Ne yazık ki, iPhone 15 Pro’nun altındaki modeller bu özelliklerden yararlanamayacak. Bunun nedeni ise Apple Intelligence yapay zekâ modelinin en az 8 GB kapasiteli belleğe ve güçlü bir işlemciye ihtiyaç duymasıdır.

Apple Intelligence Yazma Araçları Destekleyen Telefonlar

Sonuç

Bu yazımızda Apple Intelligence yazma araçları hakkında pek çok ayrıntıya değindik. iOS 18.1 ile birlikte kullanıma sunulacak yapay zekâ sayesinde yazdığınız içerikleri saniyeler içinde düzenleyebilirsiniz. Bu özellikleri destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den güvenle satın alabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısından inceleyebilir, istediğiniz modele 12 ay taksit ile sahip olabilirsiniz.

İlgili Bloglar