Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır? Hesap Silme Linki

campaign-image

Instagram, çağımızın en çok kullanılan ve kullanıcı sayısını artıran sosyal medya platformlarından biridir. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı Instagram kullanmak istemeyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kullanıcıların merak ettiği “Instagram hesap silme nasıl yapılır?” sorusuna cevap vereceğimiz bu içeriğimizde, Instagram hesap silme linki üzerinden hesap kapatma işleminin nasıl yapılabileceğine yer vereceğiz.

Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

  1. Instagram uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Uygulama içinde profil fotoğrafınıza dokunun ve sağ üstteki üç çizgiye dokunun.
  3. Açılan sayfada “Kişisel Detaylar” seçeneğine dokunun.
  4. Ardından “Hesap Sahipliği ve Kontrol” bölümüne dokunun.
  5. Karşınıza açılan sayfada “Devre Dışı Bırakma ve Silme” seçeneğine dokunun.
  6. Hesabınızı seçip diğer adıma geçin.
  7. Son olarak hesabınızı devre dışı mı bırakmak istediğinizi yoksa silmek mi istediğinizi seçip devam edin.
  8. İşlemlerin tamamlanması için Instagram hesabınızın şifresini girin ve “Devam” butonuna tıklayın.

Telefondan Instagram kapatma adımları bunlardı. Her bir adımı sırasıyla uygulayarak sizler de Instagram hesabınızı silebilirsiniz. Ancak hesabınızı silmeden önce içerisindeki bütün mesajlaşmaları, fotoğrafları ve videoları yedeklemenizi öneriyoruz.

Instagram Hesap Silme Linki Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram hesabına telefondan erişmekte sorun yaşayan kullanıcılar Instagram hesap silme linki üzerinden hesaplarını kapatabilir. Hesabı bilgisayardan kapatmak için:

  1. Öncelikle “instagram.com/accounts/remove/request/permanent/” bağlantısına gidin.
  2. Eğer ilk defa hesabınıza bilgisayardan giriş yapacaksanız mail adresinizi ve şifreniz ile hesabınıza girin.
  3. Bu link doğrudan ilgili sayfaya yönlendirdiği için “Hesabını neden silmek istiyorsun?” sorusuyla karşılaşacaksınız.
  4. Bu soruya verilebilecek çeşitli yanıtlar bulunuyor. Hiç biri ile vakit kaybetmek istemiyorsanız “Başka bir şey” cevabını seçin.
  5. İlgili alana şifrenizi girdikten sonra “Hesabı Sil” butonuna tıklayın.
Instagram Hesap Silme Linki

Bu adımları sırasıyla tamamladıktan sonra doğrudan giriş sayfasına yönlendirileceksiniz. Giriş sayfası açıldıktan sonra yapmanız gereken herhangi bir şey bulunmuyor. Artık hesabınız diğer kullanıcılar, takip ettikleriniz ve sizi takip edenler tarafından görünmeyecektir.

Instagram Kapatma İşlemi Geri Alınır mı?

Instagram hesap kapatma işleminin geri alınıp alınmayacağı da kullanıcılar tarafından çok fazla araştırılıyor. Bir sebepten dolayı hesabını silmekten vazgeçen kullanıcıların işleme başladıktan sonra 30 gün süresi bulunuyor.

Bu süre içerisinde silinen Instagram hesabına bilgisayar veya telefon üzerinden tekrar giriş yapılarak hesap tekrar aktif edilebiliyor. Hesap silme konusunda kararsız kalanlar bir süre hesabı dondurmayı tercih edebilir.

Sonuç

Son dönemlerde kullanıcıların çok fazla araştırdığı “Instagram hesabı nasıl kapatılır?” sorusunun cevabını sizlerle paylaştık. Eğer Instagram'ı tekrar kullanmaya karar verirseniz, kaliteli içerikler üretebilmek için yüksek performanslı yenilenmiş telefon modellerini tercih edebilirsiniz.

İlgili Bloglar