iOS 18 iPhone 15 Pro Max Batarya Ömrünü Uzatıyor!

campaign-image

Geçtiğimiz gün, Geekerwan isimli YouTube kanalı iPhone 16 modellerini de kapsayan bir dizi test yaptı. Bu testlerde cihazların işlemcileri, batarya ömürleri, işlemci hızları ve güç tüketimi gibi birçok veri incelendi. Yapılan testler sonucunda, iPhone 16 Pro Max modelinin 10 saat 23 dakika boyunca açık kaldığı gözlemlendi. Aynı zamanda, iOS 18 sürümünün iPhone 15 Pro Max'in batarya ömrünü uzattığı ortaya çıktı.

iOS 18 iPhone 15 Pro Max Batarya Ömrünü Uzatıyor: Ama Nasıl?

Geekerwan tarafından yapılan bir dizi test sonucunda, iPhone 16 Pro Max modeli 10 saat boyunca açık kalarak batarya ömrü konusunda yeni bir rekora imza attı. Ancak, kendisi tarafından yapılan batarya ömrü testinde, iOS 18 yüklü iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin, iOS 17 yüklü olan modellere kıyasla daha uzun süre açık kaldığı ortaya çıktı.

Yapılan bu testler belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirildiği için günlük kullanım sonuçlarında farklılık olabilir. Her şeye rağmen, bu testlerin sadece sürekli video oynatarak yapılmadığını hatırlatmak isteriz. Geekerwan, test sırasında WeChat üzerinden mesajlaştı, sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirdi, internet tarayıcısını kullandı, Genshin Impact oynadı ve TikTok’ta videolar izledi. Bu aktiviteleri cihazların bataryası bitene kadar tekrarladı.

iOS 18 iPhone 15 Pro Max Batarya Ömrü

Bütün bu şartlar altında, iOS 18 sürümünün iPhone 15 Pro modellerinin batarya ömrünü uzattığı sonucuna ulaşıldı. iOS 17 yüklü iPhone 15 Pro 6 saat 22 dakika boyunca açık kalabilirken, iOS 18 yüklenen iPhone 15 Pro 6 saat 55 dakika açık kalabildi. iOS 17 versiyonunun yüklü olduğu Apple iPhone 15 Pro Max modeli ise 7 saat 56 dakika boyunca dayanabilirken, iOS 18 sürümüne yükseltilen iPhone 15 Pro Max 9 saat 2 dakika kullanılabildi.

iOS 18 iPhone 15 Pro Max Batarya Ömrünü Nasıl Uzattı?

iOS 18’in, iPhone 15 Pro Max batarya ömrünü uzatması, A17 Pro çipindeki performans ve verimlilik çekirdeklerinin doğru zamanlarda kullanılması sayesinde gerçekleşiyor. Buna göre, iOS 18 işletim sistemi, kısa süreli işlemler için işlemcideki çekirdeklerin doğru bir şekilde kullanılmasını sağlayarak batarya tüketimini azaltıyor. Eylül ayında gerçekleştirilen iPhone etkinliğinde belirtilen iOS 18’in gelişmiş güç yönetiminin, iPhone 16’nın batarya ömrünü uzatması buna bir referans olarak verilebilir.

Sonuç

Hazırladığımız bu içeriğimizde, iOS 18 sürümünün iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelinin batarya ömrünü olumlu yönde etkilediğinden bahsettik. Eğer siz de gün içerisinde daha uzun süre kullanabileceğiniz bir telefon arıyorsanız, Getmobil’de satılan iOS 18 destekleyen yenilenmiş iPhone 15 Pro Max modelini tercih edebilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-15-pro-max/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun modeli 12 ay taksitle Getmobil’den güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar