iOS 18 Kablolu Xbox Kontrolcü Desteği Geliyor!

campaign-image

Apple, iOS 18 güncellemesiyle birlikte mobil oyunlara ilgi gösteren kullanıcılara hitap etmeyi planlıyor. Yeni işletim sistemindeki dikkat çekici yenilikler arasında oyun modu da bulunuyor. iOS 18 kablolu Xbox kontrolcü desteği, oyun moduyla birlikte kullanıcıların oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.

iOS 18 Kablolu Xbox Kontrolcü Desteği Verecek!

iPhone modelleri, şimdiye kadar Bluetooth bağlantısı üzerinden kablosuz Xbox kontrolcülerinin kullanılmasına imkân tanıyordu. Kablosuz kontrolcüler büyük bir rahatlık sunsa da, gecikme sorunları nedeniyle rekabetçi oyunlarda beklentileri karşılayamıyordu. Bu nedenle birçok oyuncu, iPhone’dan oyun oynarken kontrolcüleri kullanmayı tercih etmiyordu.

iOS 18 Kablolu Xbox Kontrolcü Desteği Sunacak

iOS 18 sürümüyle birlikte, iPhone'lar artık kablolu Xbox kontrolcü desteğine kavuşuyor. Böylece, Apple Arcade platformu da dahil olmak üzere çeşitli platformlardaki oyunlar kontrolcü üzerinden oynanabilecek. Apple’ın bu hamlesiyle, iPhone sahipleri konsol kalitesinde bir oyun deneyimine erişebilecek.

iOS 18 kablolu kontrolcü desteği, özellikle profesyonel seviyede oynayan oyuncuların ilgisini çekecek. Apple, iPhone 16 modellerinde yer verdiği güçlü yonga seti ve yüksek kapasiteli bellek ile mobil oyunların en iyi grafik kalitesinde oynanmasına olanak tanıyor. Buna kablolu kontrolcü desteğinin de eklenmesiyle, oyun tutkunları yalnızca bir iPhone ile keyifli vakit geçirebilirler.

Xbox Kontrolcüsü iPhone’a Nasıl Bağlanır?

Xbox kontrolcüsünü iPhone’da kullanabilmek için öncelikle doğru bir bağlantı kablosuna sahip olmanız gerekiyor. USB Type-C girişi bulunan iPhone'larda, kablonun bir ucunu telefona, diğer ucunu Xbox kontrolcüsüne takarak doğrudan bağlantı kurulabilir. Ancak, USB Type-C girişi olmayan iPhone modellerinde dönüştürücü kullanılmalıdır. Bağlantı sorunu yaşamamak için Apple’da satılan orijinal dönüştürücüyü tercih edebilirsiniz.

Xbox Kontrolcüsü iPhone’a Nasıl Bağlanır?

Sonuç

iOS 18 kablolu Xbox kontrolcü desteği ile birlikte mobil oyunlarda çok daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. Mobil oyunları en iyi grafik ayarlarında oynamak için, Getmobil’de satılan yenilenmiş iPhone modellerini 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Bütçenize uygun modeli https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

İlgili Bloglar