iOS 18 Nasıl Yüklenir? İşte Kurulum Rehberi!

campaign-image

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği Apple Intelligence yapay zekâ özelliklerini içeren iOS 18 yayınlandı. Böylece “iOS 18 çıktı mı?” sorusu da yanıt bulmuş oldu. Kararlı iOS 18 sürümü, 16 Eylül tarihinde Türkiye saati ile 20.00'de kullanıma sunuldu. Peki iOS 18 nasıl yüklenir? İşte detaylı kurulum rehberi!

iOS 18 Nasıl Yüklenir?

  1. iPhone’un ana ekranında “Ayarlar” uygulamasını açın.
  2. Ayarlar uygulamasından “Genel” bölümüne girin.
  3. Açılan ekranda “Yazılım Güncelleme” seçeneğine dokunun.
  4. Güncellemenin ekrana gelmesi birkaç dakika alabilir. Bu süre boyunca hiçbir işlem yapmadan bekleyin.
  5. iOS 18 güncellemesi ekranda göründüğünde “Şimdi Yükle” butonuna dokunun.

Bu adımları uygulayarak iPhone’unuzu iOS 18 sürümüne güncelleyebilirsiniz. Güncelleme sırasında cihazınız birkaç kez yeniden başlayabilir. Yazılım yükseltme işlemi tamamlandığında, verileriniz kaybolmadan en güncel iOS sürümünü kullanabilirsiniz. Peki, güncelleme sırasında sorun yaşamamak için nelere dikkat edilmelidir?

iOS 18 Güncellemesinden Önce Yapılması Gerekenler

  • Dosya Yedeklemesi Yapmak
  • Şarj Seviyesini Yüksek Tutmak
  • Stabil İnternet Bağlantısına Sahip Olmak
  • iPhone’da Yeterli Depolama Alanı Açmak

iPhone’unuz için yeni iOS sürümünü yüklemeden önce yukarıdaki maddelere dikkat etmenizi öneriyoruz. Bu sayede güncellemeyi herhangi bir sorunla karşılaşmadan tamamlayabilirsiniz.

Dosya Yedeklemesi Yapmak

iOS 18, yeni bir işletim sistemi olduğu için bazı hatalarla karşılaşılabilir. Böyle bir durumda veri kaybı yaşamamak için mutlaka cihazdaki verileri yedeklemelisiniz. iPhone’da veri yedeklemesi yapmak için öncelikle Ayarlar uygulamasını açın. Ayarlar içindeki iCloud adınıza dokunun.

iPhone Yedekleme Yapma

iCloud menüsü açılınca “iCloud Yedekleme” seçeneğine dokunun. Son olarak “Şimdi Yedekle” butonuna basarak yedekleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandıktan sonra iOS 18 yükleme işlemine geçebilirsiniz.

Şarj Seviyesini Yüksek Tutmak

iOS 18 işletim sisteminde birçok yenilik olduğu için yükleme süresi de uzun sürebilir. Bu durumda iPhone’un şarj seviyesi belirli bir düzeyin üzerinde olmalıdır. Uzmanlar, güncellemelerin sorunsuz yüklenmesi için şarj seviyesinin %50’nin üzerinde olması gerektiğini belirtiyor.

Stabil İnternet Bağlantısına Sahip Olmak

iOS 18 kurulumu sırasında hata almamak için iPhone’un internet bağlantısında herhangi bir kopukluk olmamalıdır. Güncellemeyi Wi-Fi üzerinden yapacak kullanıcıların, güncellemeyi başlatmadan önce modemi yeniden başlatmaları gerekiyor. Eğer hücresel veri üzerinden indirme yapılacaksa, GSM operatörünün en iyi çekim kalitesine sahip olduğu bir bölgede bulunulmalıdır.

iPhone’da Yeterli Depolama Alanı Açmak

Birbirinden yeni özellikler ve iyileştirmeler içeren iOS 18 sürümünü yüklemek için cihazın depolama alanı yeterli düzeyde olmalıdır. Telefondaki fotoğrafları ve videoları iCloud’a ya da farklı bir cihaza yedekleyerek, cihazın dahili hafızasında daha fazla kullanılabilir alan oluşturabilirsiniz.

iPhone iOS 18 Güncelleme Yeterli Alan

Sonuç

Bu yazımızda, “iOS 18 nasıl yüklenir?” sorusunun yanıtını arayan iPhone kullanıcıları için detaylı bir kurulum rehberine yer verdik. İçeriğimizdeki iOS 18 kurulum adımlarıyla siz de iPhone’unuzu en güncel sürüme yükseltebilirsiniz. Ayrıca, iOS 18 destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak Getmobil’den güvenli bir şekilde 12 ay taksitle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar