iOS 18 Yavaşlama ve Donma Sorunu Kesin Çözüm Yöntemleri!

campaign-image

iPhone kullanıcılarının büyük bir merakla beklediği iOS 18 güncellemesi nihayet yayınlandı. Yeni güncelleme, bir takım iyileştirmelerle birlikte iPhone’lara birçok yeni özellik ekliyor. Ancak, güncellemeyi yükleyen bazı kullanıcılar cihazlarında yavaşlama olduğunu belirtiyor. Bu yazımızda paylaşacağımız iOS 18 yavaşlama ve donma sorunu çözüm yöntemleri sayesinde telefonunuzu tekrar akıcı bir şekilde kullanmak mümkün olacaktır.

iOS 18 Yavaşlama ve Donma Sorunu Çözüm Yöntemleri

iOS 18 sürümü üzerinde uzun bir süredir çalışan Apple, geçtiğimiz akşam yeni güncellemenin stabil versiyonunu herkesin kullanımına sundu. Ancak, iPhone’larını iOS 18 sürümüne güncelleyen bazı kullanıcılar, cihazlarının yavaşladığını belirtti. Biz de bu sorunun çözümünü araştırdık. İşte iOS 18 yavaşlama sorunu çözüm yöntemleri:

  • Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak
  • iPhone’u Yeniden Başlatmaya Zorlamak
  • Uygulamaları Güncellemek
  • Güç Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırakmak
  • Bir Üst Model iPhone’a Geçmek

Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak

iOS 18 işletim sistemi, iPhone’ların daha verimli çalışmasını sağlıyor. Ancak, iOS 18 sürümünün yüklü olduğu bazı iPhone modellerinde arka planda çalışan uygulamaların sayısı arttıkça cihaz yavaşlayabilir. Böyle bir durumda arka planda çalışan uygulamalar tamamen kapatılmalıdır. Bu sayede iOS 18 işletim sistemi daha az kaynak tüketecek ve cihazın performansında herhangi bir kayıp olmayacaktır.

iOS 18 Yavaşlama Sorunu Çözümü

iPhone’u Yeniden Başlatmaya Zorlamak

Güncelleme tamamlandıktan sonra iPhone’a yüklenen yeni özellikler ve hizmetler aynı anda çalışmaya başlar. Bu da cihazın yavaşlamasına neden olabilir. iOS 18 sonrası yavaşlama sorunu yaşayan kullanıcılar, iPhone’larını yeniden başlatarak bu sorunu çözebilir.

Uygulamaları Güncellemek

iPhone’da önceden yüklü olan uygulamalar güncellenmediğinde, iOS 18 sürümü ile uyumlu çalışmayabilir. iOS 18 ile uyumlu çalışmayan uygulamalar, iPhone’un yavaşlamasına hatta donmasına neden olabilir. App Store içerisinden tüm uygulamaları en güncel sürüme yükseltmek, cihazın performans kaybetmesini engelleyecektir.

Güç Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırakmak

Bazı kullanıcılar iPhone’larını daha uzun süre aktif tutmak için cihazın güç tasarrufu modunu etkinleştiriyor. Güç tasarrufu modu, birçok uygulama ve hizmeti devre dışı bırakarak batarya ömrünü optimize ediyor. Fakat, performans konusunda ciddi düşüşlere neden olabiliyor. iOS 18 yüklendikten sonra güç tasarrufu modunu devre dışı bırakmak yavaşlama ve donma sorunlarını ortadan kaldırmak için yeterli olacaktır.

iOS 18 Yavaşlama Sorunu Çözümü

Bir Üst Model iPhone’a Geçmek

Eğer iOS 18 destekleyen ancak eski bir iPhone modeli kullanıyorsanız, güncelleme sonrasında yavaşlama sorunları ile karşılaşmanız oldukça normaldir. Daha yüksek performans elde etmek için yeni iPhone modellerini kullanabilirsiniz. Getmobil web sitesi ve mağazalarında satılan yenilenmiş iPhone modelleri, hem kullanım hem de fiyat açısından daha iyi performansa sahip iPhone satın almak isteyenler için iyi bir tercih olacaktır.

Sonuç

Bu yazımızda, kullanıcıların deneyimini olumsuz yönde etkileyen iOS 18 yavaşlama ve donma sorunu çözüm yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdik. İçeriğimizdeki çözüm yöntemleri uygulandığında, iPhone’dan daha iyi bir performans elde etmek mümkün olacaktır. Ayrıca, yüksek performanslı yenilenmiş iPhone modellerine https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısından göz atabilir, bütçenize uygun modeli 12 ay taksit ile Getmobil’den güvenle satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar