iOS 18.1 Ne Zaman Gelecek?

campaign-image

iPhone'ların daha verimli çalışmasını sağlayan iOS 18 sürümü henüz kullanıma sunuldu. Yeni sürüm, performans ve güvenlik açısından birçok yeniliği beraberinde getiriyor olsa da, hatalarla karşılaşmak istemeyen bazı kullanıcılar iOS 18.1 versiyonunu bekliyor. Peki, iOS 18.1 ne zaman gelecek? Hadi, merak edilen bu soruyu yanıtlayalım.

iOS 18.1 Ne Zaman Gelecek?

Apple, yeni iOS 18 işletim sisteminin stabil sürümünü 16 Eylül tarihinde yayınladı. Fakat bu sürüm, kullanıcıların uzun süredir beklediği Apple Intelligence özelliklerini barındırmıyor. Durum böyle olunca, birçok iPhone sahibi bir sonraki sürümü beklemeye başladı. Apple tarafından kesin bir açıklama yapılmasa da, iOS 18.1 çıkış tarihinin Ekim ayının sonlarına doğru olacağı düşünülüyor.

iOS 18.1 Ne Zaman Çıkacak?

Bazı iPhone kullanıcıları ise hatalar veya performans sorunları olabileceğini düşündüğü için yeni iOS 18 sürümüne geçmekten çekiniyor. Fakat eğer endişe edilen durum hatalar ise, Ekim ayının sonunu beklemeye gerek olmayacaktır. Yeni iOS sürümleri yayınlandıktan sonra bir sorun yaşanması durumunda, bir iki hafta içerisinde hata düzeltmelerinin yer aldığı küçük güncellemeler paylaşılıyor.

iOS 18.1 ile Gelecek Yenilikler Neler?

Apple iOS 18.1 sürümüyle gelecek yenilikler arasında, neredeyse tüm iPhone sahipleri tarafından büyük bir heyecanla beklenen Apple Intelligence yer alıyor. Bu sürümde, Apple’ın sesli asistanı Siri tarafında da birtakım iyileştirmeler olacak. Apple yapay zekâsının yavaş yavaş kullanılmaya başlanacağı iOS 18.1 sürümü, iPhone’ların performansını da olumlu etkileyecektir.

Apple Intelligence, iPhone’ları gerçekten çok daha verimli kullanılabilen teknolojik cihazlar haline getiriyor. Ancak bu yapay zekâ sisteminin tüm özellikleri doğrudan aktif edilmeyecek. Bu sürüm ile birlikte Apple Intelligence, metinler üzerinde çeşitli düzenlemeler ve düzeltmeler yapabilecek.

iOS 18.1 Yenilikleri Neler?

Bunlara ek olarak, Apple’ın yapay zekâsı önemli e-postalara uygun yanıtlar yazabilecek. Aynı zamanda, yazılan cevapların hitap şekli üzerinde de birtakım değişiklikler yapabilecek. Her şeye rağmen, Apple Intelligence tarafından verilen yanıtların bir kez daha kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Apple etkinliğinde tanıtılan diğer Apple Intelligence özellikleri ise iOS 18’in sonraki versiyonlarıyla erişilebilir hale gelecektir. Bütün özelliklerin tek seferde kullanıma sunulmamasının sebebi, Apple’ın çıkabilecek sorunlara karşı önlem almak istemesidir. Böylece yapay zekâ özellikleri kusursuz bir şekilde deneyimlenebilecektir.

Sonuç

Bu yazımızda, bazı yapay zekâ özelliklerini içeren 'iOS 18.1 ne zaman gelecek?' sorusunun cevabını verdik. Bu sürüm gelene kadar, iPhone’unuzun performansını artırmak ve yeni özelliklerden faydalanmak için iOS 18’e güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, iOS 18'i destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini Getmobil’den güvenle satın alabilirsiniz. Bütçenize uygun modelleri incelemek için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar