iOS 18.1 Özellikleri Nelerdir? İşte Tüm Yenilikler!

campaign-image

Apple’ın en güncel işletim sistemi iOS 18 yayınlandıktan sonra tüm gözler iOS 18.1 sürümüne çevrildi. Hatta birçok kullanıcı, iPhone işletim sistemi güncellemesini yapmak için iOS 18.1 sürümünün yayınlanmasını bekliyor. Peki, iOS 18.1 özellikleri neler? Hadi, yeni versiyonla gelecek yeniliklere göz atalım.

iOS 18.1 Özellikleri Nelerdir?

  • Apple Intelligence
  • Üçüncü Parti Uygulamalar için NFC Desteği
  • Kontrol Merkezi İyileştirmesi
  • iPhone 16 için Kamera Kontrol Değişikliği
  • iPhone Yansıtma İyileştirmesi
  • Arama Kaydetme ve Çeviri

Yukarıdaki listede yer alan iOS 18.1 yenilikleri, iPhone’ların çok daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Bu yenilikler arasında bulunan Apple Intelligence, iPhone kullanıcıları tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Yapay zekâ özellikleri, gün içerisindeki birçok işlemin zahmetsizce yerine getirilmesini sağlayacak.

Apple Intelligence

iOS 18.1 özellikleri arasında bulunan Apple Intelligence, kullanıcı deneyimlerini önemli ölçüde iyileştirecek. Apple yapay zekâsı ile birlikte çeşitli yazı araçları kullanılabilecek, fotoğraf düzenlemeleri yapılabilecek, bildirimler daha etkili yönetilebilecek ve çeviri işlemleri anlık olarak gerçekleştirilebilecek.

Apple Intelligence’ın en ilgi çeken özelliği, şüphesiz fotoğraflardaki istenmeyen öğelerin kusursuzca silinmesidir. Kullanıcılar, üçüncü parti fotoğraf düzenleme uygulaması yüklemeden doğrudan iPhone’un kendi düzenleyicisi içerisinde çeşitli düzenlemeler yapabilecek.

iOS 18.1 Apple Intelligence Özellikleri

Yapay zekâ destekli yazı araçları ise içerik üreticilerinin işlerini kolaylaştıracak. Bu yazı araçları sayesinde yazı tonu değiştirilebilecek, uzun metinlerden özetler çıkarılabilecek, metinler yeniden yazılabilecek ve yazım hataları düzeltilebilecek.

Gün içerisinde gelen bildirimlerden rahatsız olanlar, Apple Intelligence ile bu durumdan kurtulacak. Çeşitli uygulamalardan gelen bildirimler yapay zekâ desteğiyle sınıflandırılacak ve kullanıcılar yalnızca önemli bildirimleri görecek.

Üçüncü Parti Uygulamalar için NFC Desteği

iOS 18.1 sürümüyle birlikte, iPhone’larda bulunan NFC özelliği artık üçüncü parti geliştiriciler için erişilebilir olacak. Bu da iPhone’un NFC çipiyle entegre bir şekilde çalışan uygulamaların geliştirilebileceği anlamına geliyor. Ancak iPhone’ları çok daha işlevsel hale getiren bu özellik, Avustralya, Brezilya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanılabilecek.

Kontrol Merkezi İyileştirmesi

iOS 18 sürümüyle birlikte kullanıma sunulan yeni Kontrol Merkezi, iOS 18.1 ile birlikte yenilenecek. Bu değişiklik sonucunda, Wi-Fi ve VPN bağlantıları daha rahat kontrol edilebilecek. Buna ek olarak, iPhone’un Ayarlar uygulaması içerisinden Kontrol Merkezi sıfırlanabilecek.

iOS 18.1 Kontrol Merkezi Değişikliği

iPhone 16 için Kamera Kontrol Değişikliği

iOS 18.1 versiyonu yüklü olan iPhone 16’da bulunan kamera kontrol butonu üzerinden selfie kamerasına geçiş yapılabiliyor. Selfie kamerasına hızlı geçiş yapmak için:

  1. Kamera uygulamasını açın ve kamera kontrol butonuna hafifçe basın.
  2. Ardından kamera kontrol butonuna iki defa hafif basın ve kameralar menüsünü açın.
  3. Kamera menüsünü sola doğru kaydırarak selfie seçeneğine dokunun.

iPhone Yansıtma İyileştirmesi

iOS 18.1’e yükseltilmiş iPhone’daki dosyalar, basit bir sürükleme hareketiyle Mac’e aktarılabilecek. Bu özellik, iOS 18 işletim sistemiyle birlikte tanıtılmış olsa da ilk başta kullanıma sunulmamıştı. Yeni sürümle birlikte, macOS Sequoia 15.1 yüklü olan Mac cihazlarda aktif olarak kullanılabilecek.

Arama Kaydetme

İlk başlarda iPhone 15 modellerine özel olarak kullanıma sunulan arama kaydetme ve çeviri özelliği, iOS 18.1 ile birlikte eski iPhone modelleri için de kullanılabilir hale gelecek. Telefon konuşmalarını kaydetmek için arama sırasında ekranın sol üstünde yer alan kaydetme butonuna dokunmak yeterli olacak.

iOS 18.1 Arama Kaydetme Özelliği

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone’ları daha kullanışlı hale getirecek iOS 18.1 özellikleri hakkında bilgilere yer verdik. Getmobil web sitesi ve mağazalarında satılan, iOS 18.1 destekleyen yenilenmiş iPhone modelleri ile siz de bütün yenilikleri deneyimleyebilirsiniz. Bütçenize uygun modeli Getmobil güvencesiyle satın almak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar