iOS 19 Güncellemesi Üzerinde Çalışmalar Başladı!

campaign-image

Apple, iOS 18 güncellemesini daha yeni paylaşmış olmasına rağmen bir sonraki sürüm için kolları sıvadı. Apple haberleriyle gündeme gelen Mark Gurman’a göre, geliştirmelere durmaksızın devam eden Apple, iOS 19 güncellemesi üzerinde çalışıyor. Hadi, detaylara daha yakından bakalım.

Apple, Luck Kod Adlı iOS 19 Sürümü için Hazırlık Yapıyor!

Herkesin bildiği üzere iOS 18 sürümü yeni kullanıma sunuldu ve henüz tamamlanmadı. Apple’ın WWDC konferansında tanıttığı iOS 18 işletim sistemi geliştirilmeye devam ederken, iOS 19 çalışmalarının başladığı haberi kullanıcıların kafasını karıştırdı. Birçok iPhone kullanıcısı, yeni iOS sürümü için çalışmaların erken olduğunu düşünse de Gurman, bu sürecin Apple takvimine göre normal olduğunu belirtiyor.

Testleri yapılan iOS 19 güncellemesinin “Luck” kod adına sahip olduğu da söyleniyor. Yeni sürüm hakkında çok daha fazla detay paylaşılmadı. iOS 18 güncellemesi ile birlikte gelen ana ekran kişiselleştirmeleri ve Apple Intelligence özellikleri, iPhone kullanıcılarını epey heyecanlandırmıştı. iOS 19 sürümünün sahip olacağı özelliklerin de bu sürümden aşağı kalmayacağını öngörüyoruz.

iOS 19 Ne Zaman Gelecek?

iOS 19'un ne zaman geleceği sorusunu cevaplamak için henüz erken olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Apple tarafından belirtilen resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak her şey yolunda giderse, iOS 19 güncellemesi 2025 yılının sonlarına doğru kullanıma sunulabilir.

iOS 19 Ne Zaman Gelecek?

iOS 19 Alacak Telefonlar Belli Oldu mu?

Ne yazık ki, iOS 19 alacak telefonlar listesi henüz belli değil. Apple, piyasaya sürdüğü iPhone modelleri için ortalama 5-6 yıl güncelleme desteği veriyor. Buradan yola çıkarak, iPhone 11 ve üzeri modellerin iOS 19 güncellemesini destekleyebileceğini söyleyebiliriz. Aynı şekilde, ikinci ve üçüncü nesil iPhone SE modellerinin de yeni iOS 19 güncellemesinden yararlanabileceği düşünülüyor.

iOS 19 Nasıl İndirilir ve Yüklenir?

iOS 19 işletim sistemiyle ilgili çalışmaların başladığı haberlerinin dolaşmasıyla birlikte, yeni sürümün nasıl yükleneceği de merak konusu oldu. 2025 yılında piyasaya sunulması beklenen iOS 19 güncellemesi, iPhone’un Ayarlar uygulamasındaki “Yazılım Güncelleme” bölümünden kolayca yüklenebilecek. Ancak şu an için iOS 18 sürümleri aktif olarak indirilebilir durumdadır.

Sonuç

Mark Gurman tarafından belirtilen Apple’ın iOS 19 çalışmalarına başlaması, teknoloji tutkunlarında büyük bir heyecan yarattı. Apple tarafından geliştirilen en yeni işletim sistemini destekleyen yenilenmiş iPhone modellerini, Getmobil’den 12 ay taksitle satın alabilirsiniz. Hemen https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/ bağlantısına tıklayarak bütçenize uygun iPhone modellerine göz atabilirsiniz.

İlgili Bloglar