iPhone 13 Ekran Donma Sorunu Çözümü

campaign-image

Apple'ın 2021 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 13 modelleri, teknik özellikleri sayesinde birçok işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ancak, yeni güncellemelerin ardından bazı kullanıcıların karşılaştığı iPhone 13 ekran donma sorunu, can sıkıcı bir hal aldı. Bu içeriğimizde iPhone 13 donma sorununun neden kaynaklanabileceğini ve bazı çözüm önerilerini sizlere sunacağız.

iPhone 13 Ekran Donma Sorunu Neden Olur?

Her cihazda olabileceği gibi, iPhone 13 modelinde de donma sorunları ile karşılaşılabilir. Donma sorunlarının tek bir nedeni olmadığı gibi, bu sorun hem donanımsal hem de yazılımsal nedenlerden ortaya çıkabilir. Ancak, iPhone 13 ekran donma sorunu genellikle iOS işletim sisteminin güncel sürümlerindeki bazı hatalardan kaynaklanıyor.

Arka planda açık olan uygulamalar, iPhone 13 serisinde donma sorunu ile karşılaşılmasına neden olabilir. Aynı anda birden fazla yüksek boyutlu dosya indirildiğinde de cihazda donmalar meydana gelebilir. Ayrıca, pil sağlığının %85’in altına düşmesi de donma sorunlarını tetikleyebilir.

iPhone 13 Ekran Donma Sorunu Neden Olur?

Eğer iPhone 13'ün ekranı bir anda donmaya başlarsa, virüs bulaşmış olabilir. Apple cihazlara virüs bulaşma ihtimali oldukça düşük olsa da bu ihtimali göz önünde bulundurmak gerekir.

iPhone 13 Ekran Donma Sorunu Nasıl Çözülür?

Apple iPhone 13'ün ekranında donanımsal olarak bir problem bulunmuyorsa, donma sorunu çözümü için aşağıdaki yöntemler denenebilir.

Son Yüklenen Uygulamaları Silmek

Cihaza yüklenen uygulamalar, bazı durumlarda donmalara neden olabilir. Yüklenen uygulamalar arka planda çok fazla işlem gerçekleştiriyorsa donma ve takılma sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında en son yüklenen uygulamalar silinebilir.

Yeniden Başlatmaya Zorlamak

iPhone 13 ekran donma sorunu çözümü için en bilindik yöntemlerden biri cihazı yeniden başlatmaya zorlamaktır. Bu işlemin yapılabilmesi için iPhone modellerinde farklı yollar bulunuyor. iPhone 13 hard reset atmak için:

  1. Ses açma tuşuna hızlıca basıp bırakın.
  2. Ardından Apple logosu görünene kadar ekran kilidi düğmesine basılı tutun.
  3. Cihaz tamamen resetlenmiş şekilde açılacaktır.

Güncellemeleri Yüklemek

Telefonun ekranı zaman zaman donuyor ve kullanılamaz hale geliyorsa, yüklü olan iOS işletim sisteminde sorun olabilir. Bu durumu düzeltebilmek için yazılım güncellemeleri kontrol edilip en güncel sürüm yüklenebilir.

iPhone 13 Ekran Donma Sorunu Çözüm Yöntemleri

Ayarlar uygulamasında "Genel > Yazılım Güncelleme" adımlarını izleyerek ilgili menüden cihaz güncellenebilir. Güncelleme yapılırken bir sorunla karşılaşılmaması için şarjın %50 ve üzerinde olması gerektiği unutulmamalıdır.

Geri Yükleme Yapmak

iPhone 13 ekran donma problemi için uygulanabilecek bir diğer çözüm yöntemi geri yükleme yapmaktır. Cihazdaki veriler düzenli olarak yedekleniyorsa, iTunes kullanılarak geri yükleme yapılabilir. Telefonu bilgisayara bağladıktan sonra iTunes uygulamasının iPhone klasöründe yer alan “Geri Yükle” butonuna tıklayarak önceki yedek cihaza aktarılabilir.

Fabrika Ayarlarına Geri Döndürmek

Apple iPhone 13 ekran donma sorununu çözmek için cihaz fabrika ayarlarına döndürülebilir. Cihazı fabrika ayarlarına döndürmeden önce içerisindeki bütün veriler yedeklenerek veri kaybının önüne geçilebilir. Fabrika ayarlarına döndürme işlemi uzun sürebileceği için cihazda yeterli miktarda şarj olduğundan emin olunmalıdır.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone 13 ekran donma sorunu çözüm yöntemlerine yer verdik. Getmobil web sitesi veya mağazalarından satın alacağınız yenilenmiş iPhone 13 modelleri aşamalı kontrollerden geçerek satışa sunulduğu için ekran donma sorunları ile karşılaşmadan kullanılabilir. Siz de https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-13/ bağlantı üzerinden bütçenize uygun iPhone 13 yenilenmiş telefon modellerini 12 ay taksit imkânı ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar