iPhone 13 Kamera Özellikleri ve En İyi Kamera Ayarları

campaign-image

Apple iPhone 13, günümüzde en çok tercih edilen modellerden biri arasında yer alıyor. Sahip olduğu kamera donanımları sayesinde mobil fotoğrafçılığa ilgi duyan kullanıcılara hitap edebiliyor. Peki ya iPhone 13 kamera özellikleri ve en iyi kamera ayarları neler? Hadi hep birlikte göz atalım.

iPhone 13 Kamera Özellikleri Neler?

Apple iPhone 13 modelinin arka tarafında çift kamera bulunuyor. Telefonun ana kamerası 12 MP çözünürlüktedir. F1.6 diyafram açıklığı ile en iyi kalitede fotoğraf çekimleri yapabilen iPhone 13’ün ana kamerasında portre modu, panorama, sesli komut, otomatik odaklama, zamanlayıcı, yapay zekâ sahne algılama ve HDR gibi özellikler vardır.

Ana kameranın portre modu özelliği sayesinde fotoğrafın arka tarafındaki nesneler bulanıklaştırılabilir. iPhone 13 kamera özellikleri arasında yer alan başka bir özellik ise otomatik odaklamadır. Otomatik odaklama, fotoğraf ve video çekimleri sırasında devreye girer ve net görüntüler oluşturulmasını sağlar.

Yapay zekâ sahne algılama özelliği, çekilen fotoğraflardaki nesneleri yapay zekâ tarafından işleyerek en gerçekçi renk kalitesini sunar. Buna ek olarak 4K kalitede saniyede 60 kare video kaydı yapar. 12 MP çözünürlüklü ikinci kamera ise ekstra geniş açılı fotoğraflar çekimleri için geliştirilmiştir.

iPhone 13 Ön Kamera Özellikleri

iPhone 13’ün ön kamerası etkileyici selfie ve vlog çekimleri yapabilmektedir. Arka kameralarda olduğu gibi ön kamera da 12 MP çözünürlüktedir ve 4K çözünürlükte 60 FPS video çekebilir. Sanal flaş desteği ile karanlık ortamlarda da en iyi selfie çekimleri yapılmasına olanak tanıyor.

Zamanlayıcı özelliği bulunan iPhone 13 ön kamerası, kullanıcıların verdikleri pozları bozmadan fotoğraf çekmesine yardımcı oluyor. Bu modelin ön kamerasında pozlama kontrolü özelliği de bulunuyor. Bu özellik fotoğrafların daha parlak görünmesini sağlar.

iPhone 13 Kamerası İyi mi?

Apple’ın yeni modellerinde çok daha iyi teknolojilere sahip kamera donanımları yer alsa da iPhone 13 modeli de yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilir. Apple iPhone 13 kamera özellikleri ve iOS işletim sistemi birbiriyle uyum içerisinde çalışarak profesyonel düzeyde fotoğraf çekimleri yapabilir.

iPhone 13 En İyi Kamera Ayarları

iPhone 13 En İyi Kamera Ayarları

iPhone 13 ile sosyal medyada beğeni toplayan fotoğraflar çekmek için bazı ayarlarda değişiklik yapabilirsiniz. iPhone 13 en iyi kamera ayarları yalnızca fotoğrafların değil videoların da profesyonel kalitede olmasını sağlar. Hadi bu ayarlara göz atalım.

  • Öncelikle nesneleri doğru yerlerde konumlandırmanıza yardımcı olacak ızgara modunu etkinleştirmektir.
  • Daha fazla fotoğraf çekebilmek için fotoğraf biçimini değiştirebilirsiniz. iPhone’un ayarlar uygulamasından kamera bölümüne girip biçimler sekmesinden “Yüksek Verimlilik” modunu açabilirsiniz. Bu mod ile daha düşük boyutlu olan HEIF/HEVC formatında fotoğraf çekebilirsiniz.
  • 4K çözünürlükte video kaydetmek için yine kamera ayarları bölümünden “Video Kayıt” sekmesine girip 60 FPS 4K seçeneğine dokunabilirsiniz. Aynı zamanda videoların çok daha iyi parlaklık değerlerine sahip olması için HDR Video özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımızda, iPhone 13 kamera özellikleri ve en iyi kamera ayarları ile ilgili bilgiler verdik. Siz de en iyi kamera ayarlarını kullanarak iPhone 13 modelinde profesyonel fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-13/ bağlantısına tıklayarak yenilenmiş iPhone 13 modelini Getmobil’den 12 ay taksit ile satın alabilirsiniz.

İlgili Bloglar