iPhone 13 Kasma Sorunu Çözüm Yöntemleri!

campaign-image

Apple tarafından geliştirilen iPhone 13 modelinde kullanılan donanımlar, işlemleri sorunsuz bir şekilde yerine getirebilecek gücü sunabiliyor. Cihaz her ne kadar yüksek performansa sahip olsa da bazı durumlarda kasma ve donma problemleri ile karşılaşan kullanıcılar da mevcut. Bu yazımızda yer vereceğimiz iPhone 13 kasma sorunu çözüm yöntemleri, performans konusunda sorun yaşayan kullanıcılara yardımcı olacaktır.

Apple iPhone 13 Kasma Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Yazılım Güncellemesi
  • Bellek Temizliği
  • Arkada Çalışan Uygulamaların Kapatılması
  • Uygulama veya Oyunu Baştan Yükleme
  • Virüs Taraması Yapmak

Yukarıda verdiğimiz çözüm yöntemleri sayesinde iPhone 13 modelinin genel performansı önemli ölçüde yükseltilebilir. Bu da gün içerisinde cihazla yapılacak işlerin çok daha hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacaktır.

Yazılım Güncellemesi

Apple iPhone 13 modellerinin performans kaybı yaşamasının en büyük sebeplerinden biri de yazılım güncellemelerinin düzgün bir şekilde yüklenmemiş olmasıdır. Cihazın sahip olduğu iOS sürümünü Apple tarafından yayınlanan en güncel işletim sistemine yükseltmek telefonun performansını da arttıracaktır. İşletim sistemi haricinde geliştiricilerin uygulamalar ve oyunlar için yayınladığı güncellemeleri de yükleyerek yüksek performans elde edilebilir.

Bellek Temizliği

iPhone 13 modelleri uzun süre boyunca açık kaldığında ve sürekli olarak farklı uygulamalar çalıştırıldığı zaman cihazın bellek kullanımı artar. Bellek kullanım miktarı cihazın RAM kapasitesine yaklaştığında iPhone 13 kasma sorunu ile karşılaşılabilir. Böyle bir durumda telefonu yeniden başlatarak bellek temizliği yapılabilir.

iPhone Bellek Temizliği Yapın

iPhone 13 tekrar açıldığı zaman önceden yüklenmiş ve artık aktif olarak kullanılmayan uygulamalar kaldırılarak bellek tüketimi azaltılabilir. Bunlara ek olarak App Store üzerinden yükleyebileceğiniz RAM temizleme uygulamaları da kullanılabilir. Ancak bu uygulamaları kullanmadan önce yorumları, ne zaman güncelleme aldığı ve geliştiricisini dikkatli bir şekilde incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Arkada Çalışan Uygulamaların Kapatılması

Arka planda çalışan uygulamalar, iPhone 13 modelinin daha verimli kullanılmasına yardımcı oluyor. Fakat bu uygulamalar belirli miktarda bellek ve işlemci kullandığı için uzun vadede telefon performansında kayıplar yaşanmasına sebep olabiliyor. Cihazın oyun ve uygulama performansını yükseltmenin en iyi yöntemi arkada çalışan uygulamaları kapatmaktır.

Uygulama veya Oyunu Baştan Yükleme

Oyunlar ve uygulamalar için yayınlanan güncellemeler bazı durumlarda doğru bir şekilde yüklenemeyebiliyor. Eksiksiz olarak yüklenmeyen güncellemeler, telefonda kasma sorunlarını ortaya çıkarabiliyor. Güncellemeyi tekrardan yüklemek yerine cihazda yüklü olan uygulama veya oyunu en baştan indirmek çok daha yararlıdır.

Virüs Taraması Yapmak

Apple iPhone 13 kasma sorunu ile karşılaşıldığı zaman cihazda herhangi bir zararlı yazılım olup olmadığını kontrol etmek için virüs taraması yapılabilir. iPhone modellerine virüs bulaşması çok zor olsa da dikkatsiz kullanıcılar, internet sitelerinde dolaşırken farkında olmadan virüslü içerikleri telefona indirebiliyor. App Store üzerinden indirilebilecek antivirüs yazılımları sayesinde cihaza bulaşan virüsler taratılabilir ve karantinaya alınabilir.

Bütün her şeye ek olarak cihaza virüs bulaştığı tespit edildiğinde veri güvenliğini sağlamak için bütün verilerinizi farklı bir ortama yedeklemenizi öneriyoruz. Ayrıca farklı bir cihazdan, sosyal medya hesaplarının ve mobil bankacılık şifrelerini değiştirerek istenmeyen durumların yaşanması engellenebilir.

Sonuç

Yazımızda paylaştığımız iPhone 13 kasma sorunu çözüm yöntemleri, telefonun performansını gözle görülür şekilde arttıracaktır. Telefonun işlemcisi veya bataryasından kaynaklı performans kaybı yaşandığı durumlarda ise cihazı teknik servise göndermek sorunu çözecektir. Ayrıca yüksek performanslı yenilenmiş iPhone 13 modelini 12 ay taksit ile satın almak için https://getmobil.com/satin-al/cep-telefonu/iphone-ios-telefonlar/apple/iphone-13/ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

İlgili Bloglar